Grebbestads IF 4 - 1 Herrestads AIF
         
 
         
 
         
     
8. Victor Edvardsson
1-023. Isac Ohlsson
Assist: 8. Victor Edvardsson
2-05. Lucas Fonteboa
66. Oscar Landgren
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 21. Philip Hällgren
3-020. Saban Ertürk
Assist: 23. Isac Ohlsson
4-011. Jesper Mattsson
Ut: 20. Saban Ertürk
In: 13. Edwin Bergslätt
Ut: 12. Andrew Palumbo
In: 18. Filip Danielsson
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 14. Amel Licina
4-1


Grebbestad-Herrest...

Grebbestad-Herrest...

Grebbestad-Herrest...

Grebbestad-Herrest...
31 bilder till i galleriet
Klar seger i Bohusderbyt, 4-1 mot Herrestad

Efter en pigg inledning av gästerna blev det mer och mer Grebbestad och efter ledningsmålet var det aldrig någon diskussion vart segern skulle gå. Grebbestad rann i den andra halvleken iväg till hela 4-0 innan Herrestad reducerade några minuter före slutet.

Första halvlek
Matchens första minuter så backade Herrestad hem rejält men sedan vågade man sog mer framåt och efter 5 minuter var vi nära att notera 0-1 i protokollet då man kom från sin högerkant och spelade in mot en fri Robert Bagger som fick ett jätteläge men Mattias Janssons reflexräddning var lysande!

Två minuter senare hotade Grebbestad för första gången. Isac Ohlsson kom på högerkanten och spelade in centralt mot Jesper Mattsson som skarvade vidare mot Andrew Palumbo som sköt direkt mot första stolpen. Välplacerat men utan direkt fart och Eskil Persson räddade säkert.

Efter nio minuter lyfte Grebbestad in bollen, och efter duell damp bollen ner hos Jesper Mattsson som klippte till direkt på volley. Härlig bollbana men Eskil Persson stod långt in och hann med när bollen dalade in mot mål och lyckades tippa till en hörna. En bra räddning!

Efter 14 minuter försökte Andrew Palumbo med ett inlägg som blockerades. Bollen gick då vidare mot Lucas Fonteboa som klippte till. Bra tryck men metern över.

Efter ca 25 minuter fick Herrestad en hörna och andrabollen hamnade hos Robert Sabo (tror jag det var) som sköt bra men Mattias Jansson återigen med bra och räddade.

Grebbestad ställde sedan om direkt och lite skott som täcktes hamnade bollen hos Jesper Mattsson som dock inte fick någon bra träff i sitt fina skottläge.

Efter ett omställningsförsök revs sedan Andrew Palumbo ner och Grebbestad fick ett frisparksläge ute på vänsterkanten efter 3
31 minuter. Victor Edvardsson lyfte in bollen och Isac Ohlsson nickade snyggt in Grebbestads ledningsmål utan chans för Eskil Persson, 1-0!

På en ny andraboll efter en Herrestadshörna i 43:e minuten sköt Robert Bagger men skotten ändå klart utanför.

I slutminuten av halvleken vann Niclas Holgersson med sig bollen efter dubbla närkamper och avancerade fram och sköt men skottet smet klart över.

Andra halvlek[[/]]
Förre Grebbestadstränaren Mattias Pettersson-Pohls som Isak Pettersson-Pohl svarade sedan för en fin insats direkt i första minuten av andra halvlek när han tog sig fram till bra skottläge men sköt i burgaveln.

Men i stället blev det Grebbestad senaste nyförvärv Lucas Fonteboa som fick presenteras sig i sin första hemmamatch för Grebbestad. Grebbestad lyfte in bollen som Herrestad fick bort men Lucas tog emot och klippte till och som han klippte till. Bollen som en raket in till 2-0! Wow! Tid 52 minuter.

Grebbestad spelade nu bra och efter 57 minuter gjorde Jesper Mattsson det bra innan han kom till ett vänsterskott men via ett försvarsben blev det en hörna. På den följande hörnan kom William Andersson höst upp och nickade men metern över.

Efter 60 minuter kom Grebbestad fint igen och Oscar Landgren hittade in till Isac Ohlsson som sköt direkt mot första stolpen men Eskil Persson svarade för en fin räddning till en hörna.

Och på något vis kändes det som Grebbestad var vassare framåt än Herrestad och man hade lättare att komma till chanser i öppet spel.

Nästa läge även det Grebbestads när Andrew Palumbo hittade in till Saban Ertürk som tog emot och sköt men strax utanför den bortre stolpen. Tid 67 minuter.

Efter Grebbestad fina spel kom även 3-0. En omställning där Isac Ohlsson hittade Saban Ertürk som sköt via ett försvarsben in i mål efter 75 minuter.

Strax efter kom Grebbestad bra igen och Saban Ertürk hittade en fri Philip Hällgren som dock sköt rakt på Eskil Persson som klarade.

Men direkt efter kom ändå 4-0. Grebbestad spelade in centralt. Herrestad rensade undan men rakt på egen kille varpå bollen studsade till Jesper Mattsson som prickade in 4-0. Jesper, dagens födelsedagsbarn!

Efter detta kändes det som Grebbestad slappnade av och Herrestad avslutade då matchen bra med några chanser.

Första kom efter 80 minuter efter en hörna. Via skarv fick Mattias Jansson svårt att få grepp på bollen och så när hade bollen hamnat i målet men i sista stund fick Mattias viftat undan bollen.

Två minuter senare var Herrestad nära igen. Ett inspel från Alexander Klang nådde Haidar Omar som var helt fri men Mattias Jansson ny viktigt räddning!

Efter Herrestads fina avslutning kom tillslut en reducering när man via nytt fint inspel hittade Alexander Klang som nästan inte kunde missa, 4-1 efter 86 minuter.Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, Glad Påsk säger man väl efter denna seger!
– Ja, det var en riktig påsksmällare tycker jag. En ganska jämn match stundtals men vi är tyngre än Herrestad. Dom är små rappa och kvicka medan vi känns mer som ett seniorlag. Vi är mer färdiga än vad Herrestad är just nu vilket visade sig över 90 minuter.

Herrestad öppnade piggt annars med ett par fina lägen där Mattias Jansson fick rädda bra.
– Ja, så är det. Men återigen säger jag det. Det är därför Mattias står i mål, för att han skall rädda bollarna. Men visst, dom hade ett bra läge direkt där Mattias gjorde en jätteräddning på. Sedan jobbade vi oss in i matchen.

Från 1-0 på Isac Ohlssons nick har vi kontroll över matchen
– Ja det tycker jag. Det är vår match rakt igenom egentligen och efter 1-0 var det inte så mycket att snacka om. Men dom är lite småfarliga på några fasta, lite småluriga så. Men vi är stabila och gör mål på många olika sätt idag. En bra insats av oss idag!

Stort grattis till segern
– Tack

GIF-Herrestads AIF 4-1 Herrestads AIF Bilder Grebbestad-Herrestad

Bilder Grebbestad-Herrestad

Nu finns det 35 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Herrestad

Se ytterligare 65 bilder från Jens Ohlson på facebook Jens bilder: Grebbestad-Herrestad

GIF-Herrestads AIF 4-1 Herrestads AIF Klar seger i Bohusderbyt, 4-1 mot Herrestad

Så fantastiskt kul med en ren GIF-tränarlösning 2024. Önskar er all lycka till med detta uppdrag. ♥️⚽🖤

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.