Karlslunds IF FK 1 - 0 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
Ut: 31. William Andersson
In: 19. David Olsson
12. Andrew Palumbo
0-1
Ut: 23. Isac Ohlsson
In: 20. Saban Ertürk


Karlslund-Grebbest...

Karlslund-Grebbest...

Karlslund-Grebbest...

Karlslund-Grebbest...
30 bilder till i galleriet
Första förlusten när Karlslund vann med 1-0

Karlslund bästa i första halvlek medan Grebbestad var bättre i den andra. Då Karlslund hade svårt att skapa lägen och Grebbestad hade 3 jättelägen och målet var en bjudning känns förlusten lite tuff.

Första halvlek
Karlund öppnade matchen piggt och redan i andra minuten sllarvadeds det i Grebbestads backlinje vilket gav läge för Abdi Sabriye som kunde skjuta utifrån men Mattias Jansson var fint med och räddade till en hörna.

Två minuter senare kom Karlslund i ett fint anfall med inspel och efter passning vidare fick man iväg ett skott som jag tror var från Tarik Resic men skottet högt över.

Efter detta hade Grebbestad en bra tio minutersperiod och Grebbestads första chans kom efter åtta minuter. Detta efter ett inspel från Andrew Palumbo som nickades undan och Lucas Fonteboa kunde skjuta från distans men meter utanför.

Efter Grebbestadsperioden blev det åter mer från Karlslund som man nog får säga hade resten av halvleken.

Dock var man väldigt ineffektiva framåt då man mest verkade intresserade av att hålla bollen inom det egna laget.

Men efter 29 minuter hade man ändå Karlslund sin bästa chans i halvleken när Jens Grønneberg Johansen fick ett kanonläge som Mattias Jansson räddade till hörna.

Grebbestad Hade egentligen inte mycket framåt i första halvlek men efter 42 minuter lyfte Oscar Landgren fram bollen till Andrew Palumbo som fick med sig bollen in mer mot det central och sköt men klart över.

Minuten senare kom Karlslund i ett fint anfall med inspel mot Daniel Mushitu som dock inte riktigt fick träff på bollen som då fortsatte längs mål och till inspark för Grebbestad.

0-0 i paus efter klart bollövertag för Karlslund men förutom en riktigt bra chans hände det inte så mycket.

Andra halvlek
Grebbestad tvingades till ett byte i paus och gjorde även lite ändringar inom laget och det fungerade bättre än under den första halvleken.

Och det var nära att resultera direkt då Andrew Palumbo hittade Jesper Mattsson som tog sig förbi sin försvarare och löpte fri mot mål men Rasmus Forsell räddade utmärkt till en hörna, detta efter 50 minuters spel.

Efter 55 minuter fick Jesper Mattsson nytt jätteläge. Isac Ohlsson van bollen in till Andrew Palumbo som återigen hittade Jesper Mattsson men återigen räddade Rasmus Forsell fint till hörna.

Efter 70 minuter kämpade Isac Ohlsson fint och fick med sig bollen och kunde avancera dram mot skottläge men skottet smet klart utanför.

Minuten senare kom Karlslund i en sällsynt fr4amstöt i den andra halvleken och man fick till ett bra inspel som Mattias Jansson kunde fånga.

Mattias Jansson rullade snabbt ut bollen till, en Grebbestadsspelare och plötsligt blev Grebbestad av med bollen och Karlslund kunde då spelade in till Daniel Mushitu som satte 1-0 i öppet mål. Aj aj, där får vi inte tappa boll…

Sedan var det ett jagande Grebbestad för en kvittering men tyvärr fick man inte till så många chanser och Karlslund gjorde det man kunde för att dra ner på tempot.

I 88:e minuten fick Grebbestad en hörna som nickades mot eget mål av en Karlslundspelare men bollen smet strax över ribban och Karlslund kunde andas ut.

I 93:e minuten fick Grebbestad ett jätteläge för kvittering när Oscar Landgren hittade Jesper Mattsson som vände bort sin försvarare och fran ganska nöära håll sköt med vänstern men bollen smet precis utanför första stolpen.Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, årets första förlust kom mot Karlslund. En snabbt kommentar om detta?
– Tungt så klart! Dom var bättre än oss i första halvlek. Vi rättade till i den andra halvlek och växte in i matchen och tog över den men så fick dom ett psykologiskt viktigt 1-0 mål vilket gjorde att det blev jobbigt för oss.

Karlslund bollförande som du säger i den första men det hände inte jättemycket framåt?
– Vi visste att dom vill rulla mycket boll och att vi då skulle försöka stänga till detta. Men dom var duktiga och hittade ytor ändå på vår vänsterkant. Inte så mycket lägen och dom får gärna ha mycket boll om dom inte skapar lägen.

1-0 målet, dök upp från ingenstans?
– Det är inte ofta vi gör sådana misstag men vi tappade bollen i ett opressat läge, en liten indianare som vi inte gjort hittills i år. Inte så roligt när det händer men vi får ta lärdom av det. Hade ju känts bättre om dom gjort mål på eget skapat läge.

Vi hade en del fina lägen och då framför allt för Jesper Mattsson i den andra halvleken
– Ja, han har väl tre stycken 100 procentiga lägen och framför allt sista läget när han vred bort Karlslunds backlöinje och är fri men skjuter i burgaveln. Det var en otrolig prestation från Jesper och värt ett bättre öde. Totalt sett över 90 minuter skapade vi tillräckligt för att få med oss poäng hem. Men det ur surt och vi får tycka synd om oss idag och sedan ladda för nästa match på fredag.

Karlslunds IF FK-GIF 1-0 Karlslunds IF FK Bilder Karlslund-Grebbestad

Bilder Karlslund-Grebbestad

Nu finns 34 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Karlslund-Grebbestad

Karlslunds IF FK-GIF 1-0 Karlslunds IF FK Första förlusten när Karlslund vann med 1-0

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
Imorgon 19:30
IFK UDDEVALLA (b)
Kamratgården, Uddevalla


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.