Nordvärmlands FF 6 - 5 Grebbestads IF
         
 
     
     
       
       
1-011. Jesper Mattsson
1-1
1-2
1-3
1-4
2-411. Jesper Mattsson
Assist: 5. Lucas Fonteboa
3-412. Andrew Palumbo
Assist: 11. Jesper Mattsson
3-5
3-6
Ut: 20. Saban Ertürk
In: 19. David Olsson
Ut: 66. Oscar Landgren
In: 18. Filip Danielsson
Ut: 12. Andrew Palumbo
In: 21. Philip Hällgren
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 14. Amel Licina
4-619. David Olsson
Assist: 11. Jesper Mattsson
5-618. Filip Danielsson
Assist: 11. Jesper Mattsson


Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...
34 bilder till i galleriet
Klent försvarsspel gav noll poäng trots fem gjorda mål

Försvarsspelet var obefintligt i båda lagen men det passade då Norvärmland bäst då dom vann med 6-5 (4-2)

Första halvlek
Grebbestad fick en drömstart på matchen då Oskar Landgren slog en djupledsboll. Utrusande målvakt Joona Halla sprang in i försvarare som då nickade över honom och det gav öppet mål för Jesper Mattsson som satte 0-1

Men glädjen blev allt annat än lång och bara sju minuter senare var Nordvärmland i ledningen med 2-1 efter två svaga defensiva insatser.

Först efter åtta minuter hittade Nordvärmland Albin Lekiqi allt för lätt och han tog sig fram och med en vänster yttersida satte han 1-1

Än värre försvarsspel efter 11 minuter då Nordvärmland spelade en kort hörna där Grebbestad sov och Jevgenijs Kazacokz kunde vandra in och skjuta 2-1.

Rivstart på matchen målmässigt och mer skulle det bli…

Efter en kvart slarvade Nordvärmland och Victor Edvardson bröt och fick fram bollen till Saban Ertürk som sköt över. Men han var i vänsterläge och Jesper Mattsson var fri centralt och borde nog fått ett inspel.

Efter 20 minuter lyfte Grebbestad in bollen som Damp ner precis bakom en Nordvärmlandsförsvarare i fötterna på Jesper Mattsson som dock inte fick kontroll på bollen i fritt läge och Nordvärmland kunde få undan bollen.


I stället small det vid Grebbestads mål igen minuten senare. Nordvärmland fick en billig frispark som man lyfte in. Det blev en nicktouch till Dawood Bethio Yako som fick fritt läge. Anders Tjernberg klarade med en fotparad men bollen gick ut till Bartosz Wojas som satte 3-1.

Grebbestad gav inte upp men det kändes inte nära mål som när Andrew Palumbo inte fick fart i skottet efter 23 minuter som då klarades enkelt av Joona Halla.

Efter 28 minuter kom nästa mål och det var Nordvärmland igen. En djupledsboll nicktouchades av Bartosz Wojas, som var riktigt bra i luften. Bollen på djupet och Anders Tjernberg halkade när han skulle rusa ut och Anastasijs Mordatenko blev då först på bollen och placerade in 4-1.

Och ibland funderar man på om inte spelarna är med på dessa toucher där Nordvärmland var farliga gång på gång.

Grebbestad grep ett halmstrå att ta sig in i matchen efter 41 minuter. Man lyfte in en frispark som Joona Halla boxade undan. Bollen tog på stolpen till hörnflaggan och in på planen igen och Lucas Fontebo uppfattade detta först och kunde lyfta in bollen till Jesper Mattsson som nickade in 4-2.

Grebbestad var sedan nära ett friläge då Lucas Fonteboa fick med sig ett motlägg men bollen blev aningens lång och målvakten Joona Halla kunde komma ut och knipa bollen.

I fjärde tilläggsminuten kom nytt fint läge för Grebbestad. Man lyfte in bollen mot Saban Ertürk som hårfint missade bollen. Men bakom kom i stället Christoffer Söderlund som fick ett jätteläge men sköt över.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan mycket bra i andra halvlek och dominerade spelet. Jesper Mattsson hade inne en boll men blev avvinkad för offside efter 52 minuter.

Men minuten senare, efter 53 minuter kom en reducering efter en snabb spelvändning. Christoffer Söderlund släppte till Jesper Mattsson vars inlägg nådde Andrew Palumbo som satte 4-3.

Men så var det det där men försvarsspelet. En svag undannick gav läge för Anastasijs Mordatenko som utmanade och det hela slutade med en straff för laget som får flest straffar i serien. Anders Tjernberg åt rätt håll men han var ändå chanslös på Jevgenijs Kazacokzs åttonde straffmål i år, 5-3 efter en timmes spel.

Och det han bara sedan gå två minuter då och nytt slarv i Grebbestad och Jevgenijs Kazacokz kunde placera in 6-3.

Rullgardin ner? Nja. Även Nordvärmland var öppna bakåt…

Emil Portén fick först ett läge där Anders Tjernberg klarade med en fotparad.

Efter 75 minuter fick Nordvärmland ett ypperligt läge då man hittade in till Anastasijs Mordatenko men skottet smet precis utanför.

Efter en stunds väldigt dåligt spel av Grebbestad efter 5-3 målet kom Grebbestad in i matchen igen. Jesper Mattsson hittade fram till David Olsson som löpte sig fri och satte 6-4 efter 76 minuter.

Nu blev det fart på Grebbestad igen och efter 83 minuter hittade Jesper Mattsson djupledslöpande Filip Danielsson som lyfte in sitt första a-lagsmål till 6-5. Game on.

Men trots några chanser till, varav ett fint läge för Jesper Mattsson där Joona Halla räddade bra, kom inte Grebbestad helt ifatt och Nordvärmland vann 6-5.

Jesper Mattsson med två mål och tre assist idag! Men Jesper är nog inte så nöjd med det då det inte gav några poäng.

Efter matchen sa tränaren Mattias Svensson så här:

Mattias, det blev förlust 6-5 i denna viktiga match mot Nordvärmland. Mycket mål?
–Ja…, försvarsspelet var ju totalt obefintligt. Det hade väl kunnat bli en 6-7 mål till…

Vi fick ju en riktig drömstart på matchen när deras målvakt kolliderade med en försvarare och Jesper Mattsson kunde slå in 0-1 i tomt mål. Men glädjen för det målet försvann snabbt…
–Ja, vi står ju och sover på två mål där dom kan gå in från kanten och göra mål. Vet inte om vi inte gått av bussen?

Snabbt fram till 4-1 med för Nordvärmland innan Jesper Mattsson gav oss hopp igen med 4-2-målet. Sedan en riktigt bra start på andra halvlek där vi tryckte tillbaka dom och satte 4-3 och var på gång i matchen. Men grus i maskineriet och nya misstag och pang 6-3
–Ja det kändes som vi skulle kunna vända detta under pausen då det var svagt försvarsspel från båda håll. Om vi kunde höja vårat så skulle vi kunna göra målen som behövdes. Vi höjde anfallsspelet men försvarsspelet var katastrof även i den andra halvleken, så det sket sig.

Då ställs vi för en avgörande match mot Vänersborg nästa helg. En ännu viktigare match än den idag
– Ja, det stämmer. Då får vi höja oss för spelar vi sådant här försvarsspel vinner man inga matcher. Så enkelt är det.

Nordvärmlands FF-GIF 6-5 Nordvärmlands FF Bilder Nordvärmland-Grebbestad

Bilder Nordvärmland-Grebbestad

Nu finns 38 bilder i galleriet

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan

Se bilder från Nordvärmland-Grebbestad

Nordvärmlands FF-GIF 6-5 Nordvärmlands FF Klent försvarsspel gav noll poäng trots fem gjorda mål

Finns det någon uppdatering i tränarfrågan?

Div II Norra Götaland
I förrgår 13:00

TORSLANDA IK
1-3

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.