Grebbestads IF 7 - 0 Henån-Gilleby IF
         
 
         
 
         
     
1-012. Andrew Palumbo
Assist: 11. Jesper Mattsson
2-023. Isac Ohlsson
Assist: 14. Amel Licina
3-011. Jesper Mattsson
Assist: 14. Amel Licina
4-011. Jesper Mattsson
Assist: 23. Isac Ohlsson
5-011. Jesper Mattsson
Assist: 19. David Olsson
Ut: 23. Isac Ohlsson
In: 20. Saban Ertürk
Ut: 12. Andrew Palumbo
14. Amel Licina
31. William Andersson
7-020. Saban Ertürk
Assist: 19. David Olsson
Ut: 4. Patrik Adamczyk
In: 7. Fredrik Oskarsson


Jesper Mattsson 3 ...

Grebbestad-Henån/G...

Grebbestad-Henån/G...

Grebbestad-Henån/G...
16 bilder till i galleriet
Storseger mot Henån/Gilleby - update

Grebbestad vann med klara 7-0 (5-0). Första halvlek mycket bra av GIF. Detta 3 mål av Jesper Mattsson. Andrew Palumbo, Isac Ohlsson, Arensi Beqirllari och Saban Erturk var sitt mål

Första halvlek
Efter en mindre bra resultat i helgen så var det riktigt kul att se det rödsvarta laget de första 45 minuterna i matchen mot Henån/Gilleby. Bra passningsspel, tålamod, fart och flera fina mål. Helt enkelt årets bästa halvlek.

Grebbestad fick dessutom tidigt hål på Henån/Gilleby. Det tog nämligen bara knappa fyra minuter innan man hittade rätt. Efter snabbt bra fint spel fick Andrew Palumbo bollen på vänsterkanten, drev in och väggspelade med Isac Ohlsson. Fick tillbaka bollen utanför 16-metaren och placerade fint in 1-0 bakom Robert Wallin i Henån/Gillebys mål.

Inledningsvis fick Andrew fina ytor på sin vänsterkant och gjorde det mycket bra där och då!

Henån /Gilleby tilläts rulla lite boll i sin backlinje men när man spelade framåt så vann Grebbestad väldigt snabbt tillbaka boll och Henån/Gilleby hade väl egentligen inget ordnat spel alls från när man lämnade egen försvarszon på planen. Man han helt enkelt inte med i Grebbestads presspel.

Nästa fina läge för Grebbestad kom efter tio minuter när Victor Edvardsson hittade ut till Andrew Palumbo som tog sig in i planen och sköt snäv vinkel men bra skott som Robert Wallin klarade och sedan fick han hjälp av försvaret som kunde rensa bort returen.

Efter en kvart kom andra målet. Grebbestads presspel gav utdelning när Isac Ohlsson vann boll högt upp och spelade till Amel Licina som passade tillbaka i djupet perfekt till Isac som blev fri och prickade in 2-0.

Grebbestad hade ett gäng hörnor i första halvlek och efter 20 minuter lyckades inte Henån/Gilleby få bort en just en hörna utan efter en svag rensning kunde Isac Ohlsson snabbt få iväg ett skott som Robert Wallin fick tippat till en ny hörna.

Efter 23 minuter slog Amel Licina en ny bra hörna. David Olsson kom fint på bakre stolpe men David lyckades inte hålla ner nicken som smet över.

Efter en halvtimme kom trean. Grebbestad vann åter boll högt upp i planen och spelade ut till Amel Licina vars inlägg nådde Jesper Matsson som kunde ta ner bollen och slå in 3-0.

Henån/Gillebys i princip enda framstöt i första halvlek kom efter 36 minuter. Efter ett inkast fick man in bollen till Erik Olsson centralt. Erik tog emot och sköt från 20-22 meter. Ett bra skott som Anders Tjernberg var fint med på och tippade till en hörna.

4-0 kom efter 40 minuter och var vackert. Fint anfall längs vänsterkanten med boll upp på Isac Ohlsson som släppte i djupet på Jesper Mattsson som kunde runda målvakt och rulla in sitt andra mål i matchen.

Men Jesper var inte klar där. Tre minuter senare fick Grebbestad en ny hörna. David Olsson mötte åter på nick, Robert Wallin klarade men Jesper Mattsson höll sig framme och slog in 5-0 på returen. Hattrick på 13 minuter!


Andra halvlek
Andra halvlek blev inte fullt så bra som den första och men klara 5-0 är det väl svårt att hålla fokus fullt ut?

Då fick vi i stället se Henån/Gillby komma tillbaka i matchen spelmässigt och man tilläts även skapa några riktigt bra chanser.

Henån/Gillebys första kom efter 48 minuter när ett långt inlägg nådde Viktor Martinsson på bakre stolpe. Ett superläge men han fick ingen bra träff och bollen smet klart över.

Två minuter senare vann Henån/Gilleby boll och hittade fram till Bjarne Nikloas Maug som som sköt mycket bra från distans men bollen smet precis utanför.

I stället kunde Grebbestad öka på sin ledning till 6-0. Man kom i snabbt anfall på högerkanten där Oscar Landgren slog in ett lågt inspel. Jesper Mattsson hoppade över och bakom kom Arensi Beqirllari och sköt via Robert Wallin in i mål. Arensi Beqirllaris första mål för Grebbestad!

Efter 64 minuter kom Henån i ett bra anfall och man fick in bollen till nr 10 hr jag läst in på bandspelaren. Nr 10 finns dock inte med i laguppställningen. Hur som helst fick han iväg ett bra avslut och vi hade nog räknat med en reducering men Anders Tjernberg lyckades med benet styra bollen till en hörna. Fin räddning av Anders.

Efter en bra period av Henån/Gilleby blev det sedan åter lite mer Grebbestad med lite halvchanser. Men även bra chanser som när Amel Licina blev fri men Robert Wallin klarade.

Matchens sista mål kom efter 80 minuter. David Olsson spelade bra i djupet på Saban Erturk som fint tog sig förbi en försvarare och blev fri med Robert Wallin och rullade in 7-0 under honom. Saban Erturks första mål för Grebbestad!


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, en skön seger efter ett tungt resultat mot Ljungskile
– Så är det. Det är skönt att vinna fotbollsmatcher. Framför allt är första halvlek riktigt bra tycker jag.

Som du är inne på så var första halvlek riktigt bra. Bra passningsspel, bra press på motståndarna och under första 45 minuterna hängde dom inte med
– Nej. Det som många gånger är svårt när man möter lag från divisioner neråt är ju att dom ofta försöker stänga matchen med att vara tajta framför egen mål. Det blir små ytor att spela på för att komma igenom i början på matcherna även om det brukar lätta upp efterhand. Men idag fick vi bra djup och bredd i spelet och bra fart på bollen. Kändes som killarna ville visa att vi är bättre än det vi visade i stunder i lördags. Bra prestation med extra plus till första 45 minuterna.

Bästa halvleken denna säsong?
– Ja det tycker jag. Vi har gjort bra stunder i flera matchen men här var vi bra hela halvleken så det är bara att ta med sig detta.

Andra halvlek lite sämre än första. Inte samma fart i spelet och Henån/Gilleby kom högre upp i planen och skapade även några bra chanser
– Vi pratade om det i paus att vi skulle fortsätta som vi gjort och göra det ännu bättre. Men det är svårt när man leder med 5-0 och man tycker att man är väldigt väldigt bra helt plötsligt. I stället för att fortsätta göra de bra grejerna tar man en extra touch, man löper mer med bollen. Det blir inte lika mycket felvänd/rättvänd. Då kommer ett lags som Henån/Gilleby in i matchen. Men sedan är vi glada för att hålla nollan, Anders Tjernberg fick hålla nollan. Bra första, lite sämre i andra men totalen bra.

Våra renodlade forwards fortsätter att leverera mål, 5 av 7 idag
– Ja, det känns jättebra. Isac Ohlsson, Jesper Mattsson och Saban Erturk. Bra och det fanns bud på fler. En bra konkurrens vi har där!

GIF-Henån-Gilleby IF 7-0 Henån-Gilleby IF Bilder Grebbestad-Henån/Gilleby

Bilder Grebbestad-Henån/Gilleby

Nu finns det 20 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Henån/Gilleby

GIF-Henån-Gilleby IF 7-0 Henån-Gilleby IF Storseger mot Henån/Gilleby - update

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.