ADAS United IF 1 - 2 Grebbestads IF
         
 
     
     
       
       
Ut: 20. Saban Ertürk
In: 14. Amel Licina
0-1
5. Lucas Fonteboa
Ut: 4. Patrik Adamczyk
In: 18. Filip Danielsson
8. Victor Edvardsson
1-118. Filip Danielsson
2-111. Jesper Mattsson
Assist: 21. Philip Hällgren


Adas United-Grebbe...

Adas United-Grebbe...

Adas United-Grebbe...

Adas United-Grebbe...
31 bilder till i galleriet
Ledning 2-1 i ”paus”

Grebbestad vände underläge till seger 2-1 i första kvalmatchen borta mot Adas United. De viktiga målen gjordes av unge Filip Danielsson (1-1) och Jesper Mattsson (2-1 i 91:a minuten).

Första halvlek
Matchen öppnades med avspark för Adas United. Men trots detta var det Grebbestad som kom med matchens första chans. Detta efter bara 26 sekunder. Grebbestad bröt och spelade ut på Andrew Palumbo som drog sig inåt i plan och sköt men skottet klart utanför.

Efter detta blev det en hel del boll för Adas United som gillar att rulla boll inom laget. Matchen som sådan hade väl inte jättemånga riktigt heta chanser men efter tre minuter provade Ninib Nison med ett distansskott och bollen fick en jobbig bollbana men kom lyckligtvis mer eller mindre rakt mot Mattias Jansson som kunde stöta ut bollen till en hörna.

Minuten efter kom ett nytt läge då Grebbestad inte fick bort bollen i vänsterläge och Musa Rachow Yacob klippte till men bollen smet en bit utanför den bortre stolpen.

Efter nio minuter fick Adas dubbla chanser efter en hörna. Första nicken mer eller mindre rakt upp i luften men andraläget hamnade hos Roni Bermal men skottet utanför.

Sedan efter bra inledning av Adas United första 25 minuterna så blev det lite mer Grebbestad i spelet och efter 34 minuter var Grebbestad ytterst nära ett ledningsmål. Man fick en frispark från 25-30 meter. Lucas Fonteboa såg ut att vara sugen men fick kliva bort då David Olsson var ännu mer sugen. Pang i stolpen och en målvakt i Robin Ahlberg som bara stod och tittade efter bollen. Oj så nära 0-1 i matchen.

Minuten senare tog Grebbestad ett snabbt inkast och Saban Ertürk kom fint runt på kanten och spelade in bra men Robin Ahlberg var bra med och knep bollen framför Andrew Palumbo.

Efter 36 minuter kom en chans för Adas som efter några snabba passningar hittade Musa Rachow Yacob som sköt men skottet rakt på Mattias Jansson.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan bra i den andra halvleken spelmässigt och på en hörna i 53 minuten kom David Olsson upp bra men kunde ändå inte få ner nicken som för rakt upp i luften och Adas kunde ta bort andrabollen.

Minuten efter kombinerade David Olsson och Jesper Mattsson bra och David kunde få iväg ett bra skott men bollen smet precis utanför.

Men efter en bra start av Grebbestad kom Adas tillbaka och Abdul Rahman Kharma fick skottläge utifrån men bollen klart utanför.

Paul Chamoun kom in i paus för hemmalaget och han var en injektion för hermmalagets offensiv. Efter 58 minuter fick han ett uppspel dör han grundlurade Patrik Adamczyk men passningen vidare var inget vidare.

Men Adas fina period höll i sig och efter 62 minuter kom man bra med flera spelare centralt när ett inlägg kom från höger och Paul Chamoun nickade in 1-0 via Mattias Janssons händer, i stolpen och in. Så nära ändå att Mattias klarat nicken.

Minuten senare drällde Lucas Fonteboa med bollen och så när var det plötsligt 2-0 men Paul Chamoun smet utanför.

Men efter detta handlade det mest om Grebbestad i spelet. Efter 69 minuter fick man på nytt en frispark från distans och David Olsson klippte till igen. Robin Ahlberg var först på väg åt fel håll men han vända och lyckades rädda till en hörna.

Efter 73 minuter kom Grebbestad i en snabb omställning med boll ut till Andrew Palumbo som hittade in till Philip Hällgren som sköt ett välplacerat skott men Robin Ahlberg hann med och räddade till en hörna.

PÅ den följande hörnan nickade William Andersson bra men bollen smet precis utanför den bortre stolpen.

Grebbestad fortsatte att trycka på och efter 82 minuter fick man en hörna. Hörna var väl egentligen slagen så där och styrdes ut av Adas. Men bollen hamnade hos Filip Danielsson strax utanför 16-metaren. Filip tog emot och sköt ett välplacerat skott som satt perfekt precis innan för stolpen, 1-1.

Efter detta hade jag trott på att Grebbestad mer eller mindre skulle backa hem och bevaka resultatet men så blev det inte. Utan man fortsatte att gasa framåt och det gav utdelning efter 912 minuter. Philip Hällgren hittade Jesper Mattsson i en fri yta och Jesper kunde driva framåt och sköt ett distansskott. Robin Ahlberg såg först ut att rädda men klarade inte att styra undan bollen som for i en båge över honom och i mål till 1-2 i matchen.

Sedan efter ytterligare fyra tilläggsminuter blåste domaren av och Grebbestad går till halvtidsledning med 2-1.


Efter matchen fick jag ett order med Grebbestads 1-1-målskytt Filip Danielsson

Filip: 2-1 seger borta mot Adas United i första kvalmatchen. Hur känns det?
–Det känns extrem gött att kunna åka hem med gott självförtroende inför nästa match.

Första halvlek mycket boll för Adas i inledningen innan vi kom bättre in i matchen eller vad tycker du?
–Ja. Sedan när tiden började ta slut så körde vi fortsatt 100 % och fullt självförtroende.

Du kom in i matchen en bit in på andra halvlek. Vi fick en hörna som inte var riktigt 100 bra men andrabollen hamnade hos dig. Berätta vad som hände sedan
–Jag vet inte riktigt? Jag sköt ett skott som satt nere i vänster hörn. Det var extrem skönt… Jag vet inte så mycket mer. Det var bara gött att få göra mål.

Stort grattis
–Tack, tack så mycket!


Efter matchen sa tränaren Mattias Svensson så här:

Mattias, Seger 2-1 i första matchen av två mot Adas. Måste kännas skönt med de två sena målen som gav oss segern
–Ja, så är det givetvis men det är bara halvlek i denna kamp. Det är bara att ladda om batterierna och så har vi en 2-1 ledning när nästa match börjar.

Första halvlek mycket boll för Adas första 25 minuterna, bollskickligt lag men sedan kom vi lite bättre in i matchen.
–Ja, det är som du säger men det var lite medvetet. Vi visste att dom ville spela så vi lät dom spela framför oss och dom skapade inte så mycket.

Andra halvlek öppnnade vi bra innan Adas kom in i en bra period och satte 1-0
–Ja, jag håller med om det du säger. Men sedan var det väldigt starkt av oss att komma tillbaka efter deras 1-0. Dom var bollskickliga och starka och vi tvingades dessutom till två byten pga skador.

Unge Filip Danielsson satte 1-1. En hörna som inte var riktigt bra men hamnade hos Filip som klippte till
–>Ja, ett jättebra mål, fint. En duktig fotbollsspelare som kan bli riktigt bra.

2-1 på slutet, i 91:a minuten. Jesper som skjuter från distans. Målvakten var på bollen och först kanske man kunde tro att han klarade skottet men den damp ner fint i målet
–Ja, det är som du säger, Grym känsla när den satt.

Två killar som klev av skadade som du säger. Vad vet vi om deras status så här tätt inpå?
–Det är förtidigt att säga något. Jag har inte hunnit prata med dom ännu

ADAS United IF-GIF 1-2 ADAS United IF Bilder Adas United-Grebbestad Adas United kval div 2, Game 2:2

Bilder Adas United-Grebbestad

Nu finns 35 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Adas United-Grebbestad

ADAS United IF-GIF 1-2 ADAS United IF Ledning 2-1 i ”paus”

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
2024-03-02 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.