Ljungskile SK 5 - 0 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
0-1
0-2
Ut: 4. Patrik Adamczyk
In: 20. Sebastian Carhed
0-3
Ut: 10. Adeek Galleyr
In: 9. Amel Licina
0-4
Ut: 17. Mark Kwarteng
In: 6. Shad Omar
0-5
Ut: 18. Filip Danielsson
In: 13. Bleror Demiqi


Ljungskile-Grebbes...

Ljungskile-Grebbes...

Ljungskile-Grebbes...

Ljungskile-Grebbes...
34 bilder till i galleriet
Ljungskile vann klart i genrepet

Det small tidigt och när slutsignalen ljöd hade Ljungskile besegrat Grebbestad med klara 5-0 (3-0). Ljungskile klart bäst och vann mycket rättvist.

Första halvlek
När lagen möttes i fjol tog Ljungskile ledningen efter bara sju minuter. I år tog det bara tre minuter innan det var 1-0. Detta efter ett mycket fint anfall på vänsterkanten där Marwin Leidewall var sist på bollen efter ett utmärkt inspel från Otto Ingman.

Ljungskile rivstartade matchen och satte mycket hög press på Grebbestad som hade svårt att hinna med i Ljungskiles högre tempo.

Efter sju minuter var Ljungskile nära igen och åter igen kom man fint på sin vänsterkant med Otto Ingman som hittade in till Aulon Bitiqi som dock inte fick avslutet på mål.

Efter tolv minuter fick Marwin Leidewall läge men skottet smet över.

Efter denna intensiva Ljungskileperiod fick Grebbestad mer att säga till om de nästa tio minuterna men vi kan väl redan nu säga att det var väldigt tunt med målchanser för Grebbestad så trots en bättre period hände egentligen inget av värde framåt.

Men efter en hyfsad period av Grebbestad spelmässigt blev det åter mer Ljungskile resten av halvleken.

Efter 22 minuter tappade Grebbestad boll strax utanför eget straffområde och Ljungskile var nära att snabbt straffa Grebbestad. Passning ut på högerkanten och nytt bra lågt inspel nu mot Anton Daläng som dock fick se bollen smita utanför.

Eter 25 minuter kom Ljungskile 2 mot 2 och Marwin Leidewall lyckades ta sig förbi Patrik Adamczyk men inspelet mot Aulon Bitiqi men Mark Kwarteng kunde bryta.

Men på vänsterkanten hittade Ljungskile fina ytor i första halvlek med snabbt väggspel och boll på djupet och efter 27 minuter hittade man Samuel Ohlsson som i sin tur hittade in med nytt lågt inspel snett bakåt till Benjamin Arapovic som satte 2-0 med en hård bredsida upp i nättaket.

Låga inspel från kanterna var Ljungskiles melodi och efter 41 minuter resulterade detta igen. Nu, för omväxlings skull kom man på högerkanten och hittade in till Aulon Bitiqi som satt 3-0.

Ljungskile 1, 2 kanske 3 klasser bättre än Grebbestad i första halvlek.

Andra halvlek
Första 30 i andra vågade Grebbestad ändå spela lite mer boll och fick hålla mer i den samtigt som Ljungskile säkerligen inte låg på på samma sätta som under första halvlek. Men fortsatt mycket svår för Grebbestad att komma till avslut framåt.

Första målchansen i andra halvlek blev Ljungskiles och den kom efter inspark där båda Mark Kwarteng och Victor Jägerbrand var för passiva och Marwin Leidewall kunde ta sig till en bra chans men sköt utanför.

Men Ljungskile vann sedan snabbt tillbaka boll efter Grebbestadsinspark och nytt inspel mot Marwin Lindewall som dock inte fick bollen på mål nu heller utan strax utanför.

Efter 56 minuter kom Grebbestad första målchans i matchen. Målchans och målchans men Yusuf Nuur fick fritt att avancera fram och gick på skott men halkade i skottögonblicket och skottet blev då allt annat än farligt.

Strax efter kom chansen för Joakim Berggren som kunde driva in från vänster. Skottet bra med strax utanför.

Efter 59 minuter var Ljungskile nära att öka på. Återigen kom man på sin vänsterkant och fick in bollen till Benjamin Arapovic som fick ett jätteläge men sköt klart över.

Efter 63 minuter kom en felpassning från Grebbestads sida och Ljungskile ställde om blixtsnabbt och Murana Conteh hittade in till nr 5 (ej med i laget på BFFs hemsida och inte ens namngiven på Ljungskiles hemsida) som kunde sätta 4-0 i tomt mål

Efter 68 minuter kom nytt bra Ljungskileanfall med ett par fina lägen innan det hela slutade med att Grebbestad kunde täcka till en hörna. Ett mycket vackert anfall som var värt ett mål..

Sista kvarten blev det mer Ljungskile igen som nu kom i flera fina snabba anfall och efter 77 minuter kom man fint och inspelet nådde Marwin Leidewall som dock inte hittade målet.

Men efter 79 minuter kom 5-0. Ny snabb omställning där man hittade Murana Conteh och han utmanade Grebbestadsförsvaret innan han snyggt knorrade in bollen i mål.

Sedan fick Mattias Jansson göra ett par fina räddning på först Otto Inghams skott och sedan Marwin Leidewall.

Så i 89:e minuten kom Grebbestads första avslut på mål. Sebastian Carheds avslut var dock en bra bit utifrån och gick rakt i famnen på Sebastian Ekholm.

Ljungskile SK-GIF 5-0 Ljungskile SK Bilder Ljungskile-Grebbestad

Bilder Ljungskile-Grebbestad

Nu finns det 38 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Ljungskile-Grebbestad

Ljungskile SK-GIF 5-0 Ljungskile SK Ljungskile vann klart i genrepet

Finns det någon uppdatering i tränarfrågan?

Div II Norra Götaland
I förrgår 13:00

TORSLANDA IK
1-3

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.