Grebbestads IF 2 - 2 Yxhults IK
         
 
         
     
       
   
0-1
5. Mehmed Dresevic
0-2
1-214. Joakim Berggren
Ut: 10. Adeek Galleyr
In: 20. Sebastian Carhed
2-219. Anton Henriksson
Assist: 12. Viktor Adebahr
Ut: 14. Joakim Berggren
In: 18. Filip Danielsson


Grebbestad-Yxhult 2-2

Grebbestad-Yxhult 2-2

Grebbestad-Yxhult 2-2

Grebbestad-Yxhult 2-2
38 bilder till i galleriet
Upphämtning gav 2-2 för Grebbestad mot Yxhult

Grebbestad hamnade snabbt i underläge och i paus var det 0-2. Grebbestad dock med två ramträffar. I andar halvlek startade jakten och när matchen var slut hade Grebbestad rättvist fått 1 poäng sedan Joakim Berggren och Anton Henriksson nätat för Grebbestad.

Första halvlek
Grebbestad fick en mardrömsstart på matchen och det tog bara tre minuter innan Yxhult tog ledningen. Grebbestad missade att ställa offside och tappade även totalt bort Anton Gustafsson som efter inspel från Haris Karahmet kunde rulla in 0-1 i ett i princip tomt mål.

Just Anton har svarat för ett antal mål i träningsmatcherna för Yxhult0, nyförvärv som han är.

Man såg tidigt att Yxhult kom att söka Haris Karahmet med uppspel för touch eller mottag och tillbakaspel och då i båda fallen på djupledslöpande kvicka Anton Gustafsson och Viktor Hallin.

Just ett låge enligt ovan var nära att resultera efter nio minuter då Grebbestadsförsvaret inte hann med Anton Gustafsson som kom fri mot Mattias Jansson men lyckades inte överlista Mattias.

Men annars var det Grebbestad som tog tag i taktpinnen vad det gäller spelet som man förde och med Yxhult fortsatt inriktade på snabba omställningar.

Efter 17 minuter kom Grebbestad första ”chans”, eller i alla fall ett avslut. Man kastade långt på Anton Henriksson som tog emot och släppte tillbaka på Victor Edvardsson som försökte med en helt misslyckad höger yttersida och han fick se skottet hitta ut till inkast.

Grebbestad var sedan nära en kvittering. Först kom Joakim Berggren och Adeek Gallyr nära utan att få igenom bollen. Men bollen gick ut till Viktor Adebahr som klippte till i stolpen!

Efter 25 minuter kom 0-2. Detta sedan Yxhult fått en frispark en bit ut. Viktor Franssila klippte till och bollen fick en jobbig bana för Mattias Jansson som bara klarade att stöta ut bollen och där höll sig nyförvärvet Alex Sernelius framme och satte 0-2. Alex som i höstas kvalspelade med Adas United mot just Grebbestad.

Tungt med 0-2 då Grebbestadvar spelförande men man måste säga att omställningarna var farliga för Yxhult.

Och bara två minuter efter 0-2 var det nära igen. Efter fint väggspel kom Anton Gustafsson fri igen mot Mattias Jansson som kom ut och räddade. Bollen i en otäck båge över Mattias men lyckligtvis även över ribban till en hörna.

Efter 38 minuter var Grebbestad nära en reducering. Yusuf Nuur hittade Oscar Landgren fint på djupet och Oscar fick med sig bollen bra men skottet hårt i stolpen och ut.

Fyra minuter senare hittade Victor Edvardsson Joakim Berggren fint i djupet men han halkade i skottögonblicket och fick ingen bra fart på skottet som smet strax utanför bortre stolpe.

Det sista som hände på tilläggstid i första var ett par fina lägen efter bra inspel men skotten täcktes och sedan fångade Grebbestad upp och hittade Victor Edvardsson vars skott gick igenom men räddades säkert av Alex Berger i Yxhults mål.

Bra halvlek spelmässigt av Grebbestad och två skott i stolpen men Yxhult farliga med sina omställningar.

Andra halvlek
Grebbestad fortsatte att ligga på Yxhult som i den andra halvleken började se lite trötta ut. Efter 53 minuter hade vi en Grebbestadshörna som Viktor Adebahr lyfte in och Anton Henriksson nickade vid bakre stolpe men fick ingen fart i nicken som enkelt räddades av Alex Berger.

Efter 59 minuter hittade Yusuf Nuur Joakim Berggren på djupet och i kamp med Alex Berger revs Joakim ner och Grebbestad fick straff. Straffen i minut 60 satt perfekt och sköts av Joakim Berggren som därmed hittade rätt direkt i serien efter återkomst till Grebbestads IF.

Men Grebbestad jagt på kvittering höll på att olyckligt komma av sig efter 70 minuter då Yusuf Nuur fick problem när bollen ”fastnade” för honom och det blev en brytning och Oliver Johansson fick ett friläge men valde ett passa och Yusuf Nuur kunde bryta hem till egen målvakt. Men varför avslutade inte Oliver själv??

Grebbestad fortsatte jaga och jagade nu en kvittering. Och visst kändes det lite bättre för Grebbestad när Yxhult bytte ut både sina snabba kantlöpare Anton Gustafsson först och sedan Viktor Hallin.

Grebbestad jagade men hade svårt att skapa heta chanser. Men efter 65 minuter krossade Victor Edvardsson bra över till Oscar Landgren som passade snett tillbaka till Viktor Adebahr som sköt men Alex Berger bra med igen och klarade.

Efter 65 minuter fick Yxhult en bra chans att avgöra när Daniel Yaakob kom fri men Mattias Jansson räddade med en fotparad och bollen studsade upp på ett mindre lämpligt ställe för Viktor Hallin som tvingades lämna planen efter att ha blivit omplåstrad och då så byttes han även ut.

Efter 78 minuter kom Grebbestad fint och Anton Henriksson fick bollen i vänsterläge och passade snett bak till Joakim Berggren som dock inte fick på något bra skott och även utanför. ,

Men tre minuter senare kom äntligen det rättvisa kvitteringen! Viktor Adebahr lyfte in och Anton Henriksson språngskallade snyggt in 2-2! Mycket vackert.

Grebbestad ville nu jaga ett segermål och bästa chansen kom efter 91 minuter när Grebbestad fick en frispark strax utanför 16-metaren. Mehmed Dresevic sköt men Alex Berger lyckades tippa till en resultatlös hörna och 2-2 stod sig sedan tiden ut. – Lite högre så hade den suttit för då hade han inte nått den, sa Mehmed efter matchen.

Efter matchen sa Yxhults Alex Sernelius så här:

Alex, 2-2 i seriepremiären mot Grebbestads IF. Hur känns det så här direkt efteråt?
–Första halvlek är bra men vi kommer ner får långt i den andra och Grebbestad fick skapa för mycket. Vi borde avgjort i första halvlek.

Du var ju här och spelade kval mot Grebbestad med Adas United. Hur var det att komma tillbaka hit och ni fick ju alla fall poäng med er hem
–Ja. Det blir lite annorlunda när det är med ett lite bättre lag så (det tolkar jag som han menar Yxhult mot Adas). Men surt att inte få tre poäng idag.

Första halvlek skapade ni ju en del bland annat med hjälp av två kvicka yttrar som skapade de flesta chanserna för er. Du själv fick nöjet att sätta 0-2 i matchen, berätta
–Vi vet att Franssila skjuter vobblande skott och då skall vi gå på returen så det var lite inövat. Jag visste det skulle bli retur

Grattis till poängen ändå
–Tack


Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, 2-2 i seriepremiären och en poäng. Hur känns det så här direkt efter? Nöjd eller missnöjd?
–Jag är relativt nöjd med insatsen idag! Vi har tre nya killar in i laget som tar stor plats och har inte hunnit träna ordentligt med laget ännu men gör det kanonbra. Vi ligger under med 0-2 efter två bjudningar.

–Men vi har ändå två stolpskott och är nästan där. Andra halvlek blev mycket bättre där vi får tryck på Yxhult och vi får in två mål till 2-2.

–Vi kunde gjort något mer mål så som helhet är jag väldigt nöjd med premiären. Jag tcker killarna gör en kanonbra insats och jag tycker vi är det bättre laget.

Dom var livsfarliga på sina omställningar i första halvlek
–Ja, det stämmer. Dom har ju sina kvalitéer dom med. Men vi försökte spela lite rakar idag med då planen var lite torrare och bollen fastnar. Med lite mer kyla hade vi kommit till fler avslut. Vi har kontroll på matchen men det är två misstag där vi inte riktigt är med och vi slarvar där vi då blir straffade.

–Men som helhet är jag absolut nöjd. Vi tror på att vi skall vända matchen och vi kommer tillbaka till 2-2.

Hur skönt kändes det när Anton Henriksson nickade in 2-2?
–Det var skönt! Det var absolut skönt! Men det hade varit ännu skönare om vi gjort 3-2

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
–Nej, jag tycker alla nya som är här gör det jättebra. Lyfter laget. Yusuf Nuur gör en kanoninsats, han springer i djupet. Oscar Landgren kommer flera gånger bra på djupet. Jag är nöjd med hela laget.
–Joakim Berggren har några lägen i första som han tyvärr bränner men han är där och han tar löpningarna. Vi hade en matchplan och vi höll ihop det bra. Vi möter ändå ett ganska fysiskt lag och vi har många nya spelare, så vi gör det bra!

GIF-Yxhults IK 2-2 Yxhults IK Bilder Grebbestad-Yxhult

Bilder Grebbestad-Yxhult

Se 42 bilder från matchen, bland annat alla målen.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Yxhult

GIF-Yxhults IK 2-2 Yxhults IK Upphämtning gav 2-2 för Grebbestad mot Yxhult

Härlig start på GIF-helgen!

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Idag 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.