Nordvärmlands FF 1 - 2 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
21. Philip Hällgren
1-019. Anton Henriksson
Assist: 8. Victor Edvardsson
1-1
16. Yusuf Nuur
2-110. Adeek Galleyr
Assist: 17. Mark Kwarteng
Ut: 14. Joakim Berggren
In: 9. Amel Licina
Ut: 16. Yusuf Nuur
In: 7. Victor Jägerbrand
Ut: 10. Adeek Galleyr
In: 13. Bleror Demiqi


Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...
39 bilder till i galleriet
Årets första seger när Nordvärmland besegrades

Grebbestad tog årets första 3-poängare i serien genom att bortabesegra Nordvärmland med 2-1. Första segern någonsin på bortaplan mot Nordvärmland. Anton Henriksson satte ledningsmålet 1-0 och Adeek Galleyr segermålet 2-1

Första halvlek
Grebbestad tog rejält grepp om spelet direkt men man skapade inget framåt. Det tog sju minuter Nordvärmland fick lova att känna på bollen och det gav ett läge efter tio minuter när Anastasijs Mordatenko tog sig förbi Mehmed Dresevic men Patrik Adamczyk täckte upp galant bakom.

Grebbestad tog över spelet igen och efter 20 minuter spelade man på djupet mot Joakim Berggren som försökte klacka fram till Adeek Galleyr men en försvarare hann emellan och rensade undan.

Minuten senare, efter 21 minuter, var det ytterst nära ledning för Nordvärmland som undvek offside och Hugo Puertas Garcia blev fri och försökte lobba över Mattias Jansson som stod långt ut. Men Hugo fick inte tillräckligt höjd på bollen och Mattias Jansson kunde plocka ner bollen.

Men annars var det Grebbestad som fortsatt dominerade spelet och efter 25 minuter fick man en hörna som slogs av Viktor Adebahr. Bollen smet över spelarna vid första stolpen och smet farligt förbi framför mål men tyvärr var ingen Grebbestadsspelare på plats.

Lite senare, efter 31 minuter, snodde Adeek Galleyr bollen från sista försvararen och kom fri mot målvakten Dan Lewin men försvararen hann tillbaka och störa Adeek som föll och chansen försvann.

Efter 34 minuter släppte Anton Henriksson bollen fint på djupet till Joakim Berggren som fick läge. Vinkeln var väl inte den bästa och Dan Lewin klarade.

Efter 36 minuter tog Grebbestad rättvist ledningen. Victor Edvardsson hittade Anton Henriksson som fint vände med bollen och kund snyggt placera in 0-1 i matchen.

Sedan sista fem minuterna blev det lite rörigare i Grebbestad och Nordvärmland kunde komma högre upp i planen och skapa lite chanser.

Först ut Govand Haidar som provade lyckan på en frispark men skottet högt över, tid 39 minuter.

Strax efter missade Grebbestad ett uppspel som slogs rakt på en Nordvärmlandsspelare och Hugo Puertas Garcia kunde fånga upp bollen och slog ett hårt farligt inspel. Anastasijs Mordatenko fångade upp bollen strax utanför 16-metaren, drev in och sköt men utanför.

Och efter 43 minuter kom ett nytt läge där kaptenen Albin Lekiqi fick på ett riktigt bra pressat skott som smet tätt över ribban.

Avslutningsvis släppte Grebbestad även lite onödigt till en hörna i slutminuten av halvleken som blev resultatlös.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan ett par minuter med bollövertag men sedan blev det mycket Nordvärmland som nu pressade tillbaka ett passivt Grebbestad.

Efter 54 minuter kom en hörna för Nordvärmland där man fick på en hyfsad nyck men några meter utanför. Såg dock tyvärr inte vem som nickade.

Men minuten senare kom kvitteringen. Nordvärmland drog mycket djupledsbollar i andra halvlek och på en sådan fick Hugo Puertas Garcia på ett bra skott mot första stolpen. Mattias Jansson var på bollen som tippades i ribban och upp i luften men Mattias kom ur spel och Anastasijs Mordatenko kunde enkelt nicka in ribbreturen i tomt mål.

Grebbestad fick omgående en chans att åter ta ledningen men chansen som liknade Hugo Puertas Garcias i första halvlek och Dan Lewin kunde plocka ner bollen.

Efter 61 minuter fick Grebbestad ett fint läge på en omställning. Joakim Berggren spelade in centralt mot Adeek Galleyr som dock fick bollen lite för lång fram och skottet smet utanför.

Efter 66 min satte vi som höll på Grebbestad i halsen. Detta när Dan Lewins djupledsboll rann rakt igenom Grebbestadsförsvaret och Anastasijs Mordatenko blev fri mot Mattias Jansson. Mattias följde med dragningen fint och dök ner och tippade bollen på Anastasijs och ut till inspark för Grebbestad. Grymt Mattias!

Grebbestad började nu ändå jämna ut spelet lite och skapa några lägen som efter 69 minuter då Yusuf Nuur kunde avancera fram och skjuta men skottet ett lätt byte för Dan Lewin.

Men tre minuter senare kom segermålet för Grebbestad. En bra omställning där Mark Kwarteng hittade Adeek Galleyr som tog sig förbi ett par man och sköt ett välplacerat skott som satt perfekt. 1-2 tid 72 minuter.

Sista tio minuterna lyfte Nordvärmland fram mycket folk och Grebbestad fick fina ytor och var nära vid något tillfälle att ta sig igenom.

Men slut 1-2 och första segern i årets serie och dessutom första någonsin borta mot Nordvärmland.

Efter matchen sa segerskytten Adeek Galleyr så här:

Adeek, seger borta mot Nordvärmland. Mitt intryck är att vi gör en väldigt bra första halvlek men inte fullt lika bra andra. Vad känner du?
– Jag tycker vi spelade riktigt bra, hela laget. Bästa matchen sedan jag kom hit. Grebbestad har spelat ett antal bortamatcher mot Nordvärmland men detta var första gången vi vann så det var riktigt skönt. Och extra skönt att jag lyckades få avgöra matchen vilket jag är väldigt nöjd med. Så jag är riktigt glad nu.

Beskriv målet
–Jag fick bollen av Mark Kwarteng. Sedan dribblade jag mig förbi två spelare och sköt. Snyggt mål faktiskt 😊

Stort grattis till segern
–TackEfter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, Stort grattis till årets första seger
–Tack så hemskt mycket

Första halvlek, nära ett hyfsat tidigt baklängesmål men i övrigt en riktigt bra halvlek
–Ja. Men jag tycker återigen att vi spelar bra men vi får ut för lite chanser av spelet. Vi kommer till många nästanlägen men vi gör ett snyggt mål. Vi har matchen under kontroll. Vi spelar långt, vi spelar brett, småpassningar. Lite känsla av att vi förtjänade lite mer i första halvlek. Backlinjen var bra med Mehmed Dresevic och Patrik Adamczyk i spetsen.

–Sedan kom vi ut i andra och var riktigt dåliga 10-15 minuter. Det känns som vi var rädda? Vi åkte på 1-1men sedan tog vi tag i det igen. När vi tog ledningen var jag på killarna att nu skall vi ha kontroll över bollen och inte ge dom lägen. Över totalen gör vi en jättebra match och det är historiskt svårt att vinna denna bortamatch.

Segermålet snyggt
–Ja, jättevackert från Adeek Galleyr, en soloprestation och ett fantastiskt avslut. Det var viktigt! Jag tycker det var klasskillnad idag

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
–Det är många som gör det bra. Men jag vill verkligen lyfta våra inhoppare idag. Amel Licina, Bleror Demiqi och Victor Jägerbrand. Dom gav oss väldigt viktig energi och deras jobb gjorde så vi inte behövde ligga och försvara oss. Dom störde motståndarna så vi vann boll högt upp.
–Patrik Adamczyk som inte var med i första matchen gör en kanoninsats idag. Yusuf Nuur gör fantastiskt fina löpningar. Men det blev kanske några för många så jag fick säga till i paus. Inte så vanligt att man behöver säga till att någon springer för mycket. Victor Edvardsson på mittfältet. När vi håller bollen är det svårt för motståndaren att ta bollen av oss.

Nordvärmlands FF-GIF 1-2 Nordvärmlands FF Bilder Nordvärmland-Grebbestad

Bilder Nordvärmland-Grebbestad

Nu finns det 43 bilder i Galleriet!

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Nordvärmland-Grebbestad

Nordvärmlands FF-GIF 1-2 Nordvärmlands FF Årets första seger när Nordvärmland besegrades

Härlig start på GIF-helgen!

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.