Grebbestads IF 2 - 1 BK Forward
         
 
     
       
         
   
1-018. Filip Danielsson
Assist: 5. Mehmed Dresevic
5. Mehmed Dresevic
1-1
Ut: 16. Yusuf Nuur
In: 7. Victor Jägerbrand
Ut: 4. Patrik Adamczyk
In: 66. Oscar Landgren
2-166. Oscar Landgren
Assist: 19. Anton Henriksson
Ut: 14. Joakim Berggren
In: 31. Dirhat Ahmed
Ut: 18. Filip Danielsson
In: 13. Bleror Demiqi
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 6. Shad Omar


Grebbestad-Forward...

Grebbestad-Forward...

Grebbestad-Forward...

Grebbestad-Forward...
55 bilder till i galleriet
2-1 seger mot Forward

Grebbestads fina start fortsätter och på lördagseftermiddagen besegrades Forward med 2-1 efter 1-1 i paus. Målskyttar för Grebbestad Filip Danielsson och Oscar Landgren.

Första halvlek
Matchen startade i ett högt tempo och första minuten svärmade Forwardsspelarna med hög och aggressiv press på Grebbestad.

Men efter det var det Grebbestad tog över det fina spelet och fram tills det gått en kvart var det Grebbestad för hela slanten spelmässigt och då med kanske årets bäste spel?

Minut två kom också Grebbestads första målchans då Viktor Adebahr fick på ett bra skott som Andreas Carlsson tippade till en hörna.

På den följande hörnan damp andraboll ner till Mehmed Dresevic som kunde få iväg ett skott från ganska nära håll men som smet utanför.

Efter sex minuter vann Grebbestad boll högt upp och fick över bollen på Filip Danielsson som fick iväg ett skott som Andreas Carlström klarade. Grebbestad fortsatte med aggressivt spel och i samma minut vann man tillbaka bollen igen och fick nu över bollen på Joakim Berggren som dock inte fick någon fart på skottet som klarades av Andreas Carlström.

Mitt i Grebbestads fina spel stack plötsligt Forward emellan med en omställning där Eliyo Türkan undvek offsiden och sedan lyfte in till Bilal Fousseni som nickade precis utanför.

Efter 21 minuter tog Grebbestad ledningen. Mehmed Dresevic bröt bollen strax innanför egen planhalva och avancerade sedan fram och hittade Filip Danielsson som löpte parallellt med 16-metaren och tog sig förbi ett par man innan han med en högeryttersida vinklade in bollen vid Andreas Carlströms vänsterstolpe! Filip som bara minuter tidigare fått en rejäl smäll mot huvudet men ändå inte värre än att han kunde spela vidare. – Filip har sett mycket bra ut under veckans träningar och gjort sig förtjänt av en startplats, sa Angelo Vega före matchen.

Men strax innan målet hade Forward nu jobbat sig in i matchen och man kom upp i mer anfallsspel.

Efter minuter hade Forward en frispark i högerläge. Eliyo Türkan petade till Marcus Kanto som vek in i planen och sköt men fick fel knorr på bollen som hela tiden drogs sig utanför Mattias Janssons vänsterstolpe.

Efter en halvtimmes spel kunde Forward kvittera. Bilal Fousseni löpte sig fri i kamp med Patrik Adamczyk och sköt. Mattias Jansson klarade skottet men bollen for upp i en hög båge som sedan en ensam Bilal kunde nicka in i 1-1 i tomt mål.

Målet gav Forward energi och Grebbestad blev för några minuter näst intill handlingsförlamade och minuten efter kvitteringen sköt Eliyo Türkan ett tungt skott som gick tätt över ribban via Mattias Janssons fingertoppar.

Ytterligare två minuter senare var Forward nära igen och åter var det Eliyo Türkan som sköt men hans fina skott smet precis utanför Mattias Janssons högerstolpen.

Grebbestad riktigt illa ute här och Forward mycket nära ett ledningsmål.

I slutet av halvleken kom Grebbestad upp och Viktor Adebahr hade ett fint skott som Andreas Carlström fick göra en kanonräddning på. Joakim Berggren fångade upp returen och åter in till Viktor Adebahr som nog sköt och Anton Henriksson slängde sig fram och stötte in 2-1 men blev avvinkad för offside.

Andra halvlek
Öppningen av andra halvlek gick i Grebbestads favör och efter 51 minuter kom första chansen. Viktor Adebahr sköt inne i straffområdet med Forwards försvar var tätt samlat och kunde blockera skottet.

58 minuter in på halvleken var det fortsatt Grebbestad som var det bättre laget och Yusuf Nuur provade med ett distansskott från ca 30 meter men bollen smet klart över.

Minuten efter kontraslog Forward fint och via väggspel fick Marcus Kanto läget i snäv vinkel och Mattias Jansson var med fint ute och räddade.

Annars var det fortsatt Grebbestad spelmässigt och efter 61 minuter provade Yusuf Nuur igen. Nu hade han jobbat sig lite närmare mål och var kanske 25 meter från målet när han sköt. Skottet nu på mål men rakt i famnen på Andreas Carlström.

Forward fick sina framstötar efter omställningar och efter 68 minuter kom man fint på högerkanten där Bilal Fousseni spelade in men Mattias Jansson var fint med och kunde bryta inspelet.

Här kom även Forward för en period nu bättre in i spelet som kunde förläggs mer på Grebbetsads planhalva.

Byten kan förändra en match
Efter 70 minuter fick Oscar Landgren hoppa in. Han missade senast matchen borta mot Nordvärmland men var nu redo för spel igen men fick starta på bänken.

Två minuter senare lyfte Viktor Adebahr lyfte in bollen och Anton Henriksson nickade i stolpen och på returen höll sig nyss inbytte Oscar Landgren framme och stötte in 2-1, snacka om succeinhopp!

Efter 74 minuter kom Forwards kanske bästa läge för ett kvitteringsmål. Man fick en frispark från ca 20 meter och Eliyo Türkan sköt direkt men inte bättre än i den täckande Grebbestadsmuren.

Efter 79 minuter testade Bilal Fousseni med skott utifrån men skottet rakt på Mattias Jansson som klarade utan problem.

Grebbestad backade sedan hem och sista 10 minuterna fick Forward föra spelet men Grebbestad försvarade sig bra och man kunde ändå tämligen enkelt hålla undan och ta andra raka trepoängaren.


Efter matchen 1-0 skytten Filip Danielsson så här:

Filip, Årets tredje seriematch och nu fick du för första gången i år chansen från start. Då åkte till en början på en rejäl smäll mot huvudet?
–Ähh, det var det som behövdes för att göra mål tror jag? Det kändes så.

Strax efter målet hade du ett fint samarbete med Mehmed Dresevic som du fick bollen av, berätta om det som skedde sedan när du satte 1-0
–Jag kommer väl inte ihåg så bra? Men jag fick bollen nära straffområdeslinjen och drev in, förbi någon spelar mot straffpunkten så det blev nästan en öppen gata mot målet och bara att lägga in den.

God känsla?
–Ja, det var jäkligt gott!

Stort grattis till segern
–Tack så mycket!


Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, Ett par minuter efter slutsignalen. 2-1 hemma mot favorittippade Forward som fått en mardrömsstart på serien med tre raka förluster
–Klart det känns bra! Jag har aldrig trott att Forward skulle vara ett dåligt lag bara för dom startat med två raka förluster. Dom bjöd upp till match. Sedan tycker jag vi börjar matchen väldigt, väldigt bra, första 15 minuterna. Vi gör ett snyggt mål och spelar bra.

–Men känslan är att vi får övermod och att vi tror det löser sig självt. Vi slarvar och tappar boll och är ur position i vårt försvarsarbete.

–Vi pratar om detta i halvlek och tycker vi gör det bra i andra. Vi gör några byten och ändrar om och Oscar Landgren fick sätta 2-1 direkt han kom in. Sedan håller vi ihop det bra och inhopparna gör att vi kan pressa på och stressa dom bra högt upp i planen.

–Jag tycker vi är det bättre laget även om Forward är bra. Vi spelade bra och hade flera fina lägen första halvlek. Men en jäkligt skön vinst och framför allt då det är på hemmaplan!

Första halvlek med en bra start och även likadant i den andra då vi fick press på dom men inte med lika bra chanser
–Nej precis. Vi har väldigt bra stunder i laget under matchen men pga av vi vet vi är bra tappar vi även lite huvudet ibland. Men idag är det gött att vinna med 2-1 och tre poäng hem och man behöver inte alltid vara så jäkla bra för att vinna matcherna. Ibland behöver man bara hålla ihop det och det tycker jag vi gör. Dom har väl inga direkt farliga lägen utan våra byten rörde om och vi fick en stabilitet som vi kanske inte alltid hade i matchen.

–Dirhat Ahmed och Bleror Demiqi som kom in gjorde ett kanonjobb. Dom fick rulla i backlinjen och där hade Joakim Berggren, Filip Danielsson och Anton Henriksson hade gjort ett grymt jobb där innan. Dom fick rulla där och bli lite pressade av oss och så tog dom dumma beslut och slog felpassningar. Det gjorde att vi kunde vinna boll och kontra. Det var som mot Nordvärmland sista 10 minuterna, vi hade kontroll på slutet.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
–Kul att Oscar Landgren kommer in och får göra mål. Filip Danielsson gjorde sin första start och gör ett fantastiskt fint mål. Alla kämpar grymt och gör jobbet även om man kanske inte hade den riktiga dagen. Mattias Jansson gör en bra insats tillsammans med Mehmed Dresevic. Dessa båda var stabila och det blev aldrig något oroligt där

GIF-BK Forward 2-1 BK Forward Bilder Grebbestad-Forward

Bilder Grebbestad-Forward

Bildspecial! 59 bilder från Grebbestad-Forward

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Forward

GIF-BK Forward 2-1 BK Forward 2-1 seger mot Forward

Härlig start på GIF-helgen!

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.