Stenungsunds IF 1 - 1 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-014. Joakim Berggren
1-1
17. Mark Kwarteng
14. Joakim Berggren
Ut: 18. Filip Danielsson
In: 20. Sebastian Carhed
Ut: 14. Joakim Berggren
In: 4. Patrik Adamczyk
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 16. Yusuf Nuur


Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...
49 bilder till i galleriet
1-1 mot Stenungsund

Grebbestad tog ledningen i matchen men det kom en snabb kvittering. Chanser fanns åt båda håll för ett segermål men matchen slutade 1-1 efter samma siffror i paus.

Första halvlek
Grebbestad öppnade bäst i matchen och redan i andra minuten fick man ett fint läge då ett inspel nådde Oscar Landgren som sköt men på täckande försvarare.

Men efter sex minuter så var det Lukas Bäckströms tur att prova med ett avslut, en bra bit ut klippte han till men skottet smet en bit utanför.

Efter Grebbestad fina stort blev det så mer Stenungsund i spelet.

Emellanåt spelade Grebbestad med väldigt små marginaler defensivt och när man vid ett sådant tillfälle tappade bollen blev det till målchans direkt för Linus Andersson men Grebbestad kunde täcka skottet.

Två minuter senare, 12:e minuten, spelade Stenungsund långt. Gustav Kjellström fångade upp bollen och släppte snett inåt mot Linus Andersson som dock inte fick någon fart på skottet som räddades av Mattias Jansson.

Grebbestad kom bra efter kvarten och efter 16 minuter kom ett långt inlägg som Erik Westgärds fick problem med och tippade bollen ut så att Joakim Berggren kunde fånga upp bollen och spela in bra till Anton Henriksson vars skott täcktes av en försvarare.

Direkt efter kom Grebbestad fint på vänsterkanten och spelade in hårt men Stenungsundsförsvaret var med fint och fick undan till en hörna.

Det blev en dubbelhörna av det hela och på den andra nåde bollen Mark Kwarteng i fint läge men nicken smet klart utanför.

Men minuten senare tog Grebbestad ändå ledningen. Lukas Bäckström fick bollen för långt ifrån sig och Joakim Berggren snodde bollen påpassligt och löpte sig fri och rullade in 0-1.

Joakim Berggren som verkar trivas mot lag han spelat i. I fjol pangade han i två för Stenungsund mot Grebbestad på Siljevi. Nu tillbaka i Grebbestad nätar han på Stenungsund så håll dig kvar i Grebbestad Jocke 😊.

Efter målet blev det snabbt fart på Stenungsund igen och efter 21 minuter vände Linus Andersson fint men Mattias Jansson dök snabbt ut och knep bollen.

Men efter 25 minuter var det kvitterat. En hörna spelades kort och tillbaka till Dylan Andersson Fortes som lyfte in till Gustav Kjellström som nickskarvade in 1-1 men märkligt fri? Offside? Skall bli spännande och se på videobilder senare…

Efter 36 minuter spelade Filip Danielsson in till Victor Edvardsson som via ett par snabba fina dragningar kom till skottläge men skottet ände klart utanför.

I andra tilläggsminuten lyfte Stenungsund in en lång frispark som Adam Bergholtz nickade mot första krysset men Mattias Jansson fint med och räddade.Andra halvlek
Grebbestad spelade med säkrare marginaler i de bakre leden i andra halvlek men en felpassning gav ände en snabb omställning för Stenungsund som snabbt spelade i djupet på Gustav Kjellström som avslutade bra men Mattias Jansson fint med och klarade till en hörna.

Efter 66 minuter ställde Grebbestad om snabbt och Joakim Berggren fick in bollen fint till Anton Henriksson men Anton lyckades inte riktigt få kontroll på bollen och han fick snöpligt se bollen rinna precis utanför den bortre stolpen.

Grebbestad nu inne i en fin period och efter 70 minuter fick man nytt fint läge då Victor Edvardsson lyfte in och Sebastian Carhed fick ett kanonläge på nick men bollen smet över.

Minuten efter spelade Mehmed Dresevic på djupet mot Oscar Landgren men bollen aningens för djup och Erik Westgärds kunde komma ut och knipa bollen.

Efter en period med några bra chanser kom Stenungsund tillbaka och Jesper Widenbäck lyfte in bra till Gustav Kjellström som nickade i ribban! Tid 73 minuter.

Efter 77 minuter gjorde Jesper Widenbäck en kanonprestation och serverade sedan Gustav Kjellström fint på djupet men ny fin räddning av Mattias Jansson till en hörna.

Grebbestad var nu ordentligt tillbakapressade för en period men så kom man tillbaka med en dubbelchans men både Yusuf Nuurs och Anton Henrikssons skott täcktes båda bra av Stenungsundsförsvaret.

I 85 minuten fick Stenungsund en väldigt billig frispark som man lyfte in långt mot Grebbestads mål. Man nickade sedan vidare in centralt där Erik Holmqvist fick ett ypperligt nickläge men nicken rakt på Mattias Jansson.

Matchens sista riktigt heta chans kom efter 89 minuter då Grebbestad gick bort sig lite och Stenungsund kom igenom fint och vände perfekt på Villiam Bobeck som blev fri men Mattias Jansson ut perfekt igen och räddade och 1-1 stod sig matchen ut.
Efter matchen ett ord med Grebbestads målskytt Joakim Berggren:

Joakim, 1-1 borta mot Stenungsund som vunnit alla matcher före denna. Hur är din känsla efter matchen?
–Ja men det var nog rättvist med delad pott? Båda lagen kan vinna matchen känns det som. Men vi hade lite tryck på slutet och med lite tur hade vi fått dit ett mål till. Samtidigt hade Stenungsund några bra chanser dom med där Mattias Jansson räddar oss på slutet.

Du själv fick nöjet att sätta vårt ledningsmål, berätta
–Jag såg att Lukas Bäckström vände upp och han fick en dålig touch så det var bara att hugga och lägga in den bara.

Du verkar trivas mot lag då spelat i tidigare? I fjol satte du två för Stenungsund och nu nätar du mot dom
–Ja, det är klart att det är ju en extra krydda i matcherna. Jag taggar väl till lite extra då? Jag får försöka få det i alla matcher 😊 Jag gillar att spela matcher som är derby och jag känner många i Stenungsund så det är klart man taggar till.

Sammanfattningsvis, 1-1 rättvist som du sa?
–Ja, dom har ju inte förlorat ännu och vi var först med att ta poäng av dom så det är bara att bygga vidare på detta och vi spelar riktigt bra periodvis.


Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, Fortsatt obesegrade efter 1-1 mot Stenungsund som var fullpoängare efter tre matcher. Hur känns det några minuter efter matchen?
–Det är lite blandade känslor måste jag säga. Jag tycker vi börjar matchen riktigt bra första kvarten och kommer runt på kanterna och har kontroll på spelet och lägen för att göra mål.

–Men Stenungsund är starka och spelade på ett sätt som vi inte riktigt var vana med och gjorde det periodvis riktigt bra. Visst dom är i bra form och har tre raka vinster och man skall kanske vara nöjd med en poäng? Men jag är kluven om jag verkligen skall vara det? Visst, dom har några bra lägen, bland annat på slutet där dom kunde avgjort men Mattias Jansson gjorde en fantastisk räddning. Men jag vill ha tre poäng idag, jag tycker vi var värda det idag. Vi kommer runt fint på kanterna och har några riktigt bra lägen.

Inte så mycket chanser till en början i andra halvlek utan mer kamp innan målchanserna kom sista halvan av halvleken
–Ja, det blev mycket kriga och båda lagen var kompakta och kanske ingen vågade gå får det där? Men på slutet är alla trötta och det kommer byten och in med pigga spelare. Men jag tycker ändå vi har de vassaste lägena först och hade vi då tagit ledningen igen tror jag det blivit annorlunda.

Men forsatt obesegrade efter fyra matcher och hakar på i toppen, så det känns väl ändå ganska bra?
–Ja, det känns bra men som jag sa så kändes de bra stunderna vi hade fotbollsmässigt där vi kom runt bra så förtjänade vi lite mer. Men det var viktigt att Stenungsund inte fick dra ifrån och vi är som sagt fortfarande obesegrade.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
–Ja, Victor Jägerbrand vill jag lyfta fram i hans första match från start någonsin i div 2 och han gjorde ett kanonjobb tycker jag. En väldigt bra första startmatch i div 2!

–Sedan Mattias Jansson som räddar oss när vi behöver honom, kanonbra! Mark Kwarteng var wow idag!

–Många var bra och krigade på men dessa tre kanske lite extra!

Stenungsunds IF-GIF 1-1 Stenungsunds IF Bilder Stenungsund-Grebbestad

Bilder Stenungsund-Grebbestad

Nu finns 53 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Stenungsund-Grebbestad

Stenungsunds IF-GIF 1-1 Stenungsunds IF 1-1 mot Stenungsund

Härlig start på GIF-helgen!

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.