Lidköpings FK 1 - 3 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-018. Filip Danielsson
Assist: 8. Victor Edvardsson
2-019. Anton Henriksson
Assist: 12. Viktor Adebahr
Ut: 18. Filip Danielsson
In: 14. Joakim Berggren
17. Mark Kwarteng
Ut: 17. Mark Kwarteng
In: 6. Shad Omar
Ut: 7. Victor Jägerbrand
In: 16. Yusuf Nuur
3-019. Anton Henriksson
Assist: 14. Joakim Berggren
Ut: 10. Adeek Galleyr
In: 11. Jesper Mattsson
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 20. Sebastian Carhed
1-3


Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...
46 bilder till i galleriet
Bortaseger, 3-1 mot Lidköping

Två obesegrade lag möttes på Framnäs. Grebbestad var det bättre laget och vann rättvist med 3-1 efter 2-0 i paus .

Bilden: Anton Henriksson nickar in 0-2


Första halvlek
Grebbestad öppnade bra första två minuterna men sedan blev det en fin period av Lidköping i stället.

Men matchens första tillstymmelse till målchans kom efter nio minuter när Adeek Galleyr gjorde det bra från sin vänsterkant. Han tog sig in och försökte lätta in bollen i bortre hörnet men bollen som utanför.

Två minuter senare kom en fin chans för Lidköping. Simon Gustavsson hittade bra in till Marc Agerborn som dock inte fick någon fart i sitt skott som då enkelt räddades av Mattias Jansson.

Sedan blev det mer och mer Grebbestad i spelet och Victor Edvardsson hade ett fint inspel som knappt missade Adeek Galleyr i fin position.

Liknande situation någon minut senare när Grebbestad efter en frispark hittade Viktor Adebahr som slog ett fint inspel men även det missade Grebbestadsspelarna med någon meter.

Efter 20 minuter kom ett jätteläge för Grebbestad. Ett fint inspel nådde Adeek Galleyr som blev fri men Didrik Torstensson som räddade bra.

Minuten efter kom ett ypperligt läge för Lidköping efter en djupledsboll. Mark Kwarteng föll i kamp med Marc Agerborn som blev fri och sköt bra men skottet smet halvmetern över.

Men det var mest Grebbestad i spelet och efter 29 minuter kom 0-1. Victor Edvardsson hittade Filip Danielsson på djupet och fri gjorde Filip inget misstag utan satte ledningsmålet.

Grebbestad spelade nu riktigt bra och efter 38 minuter kom nästa mål. Viktor Adebahr lyfte in till Anton Henriksson som nickade in 0-2.

Resten av halvleken blev en transportsträcka. Grebbestad styrde spelet och Lidköping tappade rejält i spelet resten av halvleken där man slog väldigt mycket felpassningar.

Andra halvlek
Sedan öppnade i stället Lidköping bäst i den andra halvleken och det såg ut som Grebbestad backat hem och säkrat upp.

Grebbestad fick väl en väckarklocka direkt då Lidköping hade en boll i nät efter 47 minuter men målet blev bortvinkat för offside.


Och efter 52 minuter missade Mark Kwarteng ett uppspel och Lidköping ställde snabbt om på djupet men då kunde Mark revanschera sig med en fin brytning.

Tre minuter senare fick Lidköping läge efter inspel och Hugo Eriksson fick skottläget från ca 20 meter men skottet ändå klart över/utanför.

Efter 57 minuter slog Victor Edvardsson en bra frispark mot Joakim Berggren som fick den fint med sig längs kortlinjen och försökte sedan med ett inspel men målvakten Didrik Torstensson var fint med och fick undan bollen med en bra fotparad.

Efter 62 minuter kom Mark Kwarteng fel in i en nickduell och det hela slutade med en varning samt ett dubbelbyte där Lidköpingsspelaren tvingades byta samt även då Mark med ett rejält jack i pannan.

Efter 76 minuter kom en chans för Lidköping att ta sig in i matchen. Efter en hörna damp andrabollen fint ner till Kristijan Nikolla som fick på en bra träff men skottet smet utanför.

I stället kunde Grebbestad punktera matchen minuten senare när Joakim Berggren hittade Anton Henriksson som fri placerade in 0-3.

I 88:e minuten fick Lidköping till en reducering. Efter skott kunde Marc Agerborn styra in 1-3 sedan bollen fått en jobbig bana för Mattias Jansson.

Ett visst hopp för Lidköping då vi kunde vänta oss ett bra tillägg efter Mark Kwartengs skada.

Men Grebbestad kunde sedan tämligen obekymrat hålla undan och tog därmed en fin seger 1-3 mot dittills obesegrade Lidköping.

Efter matchen ett ord med Grebbestads 2-målskytten Anton Henriksson:

Anton, 3-1 seger borta mot Lidköping på en plan där Grebbestad genom åren haft det svårt men idag såg det bra och stabilt ut
–Ja verkligen. Framför allt första halvlek. Dom är väl bra med första 10 minuterna men sedan är det bara vi och vi spelar ut dom totalt och leder välförtjänt med 2-0 och det kunde varit fler mål. En jättebra första halvlek. Sedan spelar vi av det rätt bra i andra. Kändes lite som dom hade gett upp? Vi blev kanske lite loja? Men i det stora hela en väldigt stabil match.

Två mål från din sida och du har fått en fin start på din återkomst i Grebbestad om vi tittar målmässigt
–Jo, det är helt okej. Men det kommer att bli bättre i takt på att man får fler matcher med laget. En fin start poängmässigt med tanke på att jag kom in två dagar före seriestart. 4 segrar och 2 kryss så det är väldigt bra!

3-1 mot Lidköping som var obesegrade innan matchen, starkt
–Verkligen och segern på bortaplan med! Som sagt en stabil och bra match från vår sida och kul att många spelare kliver fram, väldigt imponerande!

Tack så mycket Anton
–Tack själv!


Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, Ny segerr, 3-1 borta mot hittills obesegrade Lidköping, ett mycket starkt resultat
–Ja, ett väldigt starkt resultat. Vi visste att det skulle bli tufft idag på förhand men vi gör en kanonmatch igen. Första kvarten var vi väl lite tagna men sedan kom vi in i det och var aggressiva och då var det skillnad, klasskillnad. Men sedan var det inte så lätt att spela boll på den här planen och det studsade och hade sig. Men vi gör tre snygga mål och hanterade det ändå bra.
–Vi gör några byten i andra men inte pga att någon var svag utan för att orka hålla uppe aggressiviteten. Alla gjorde ett kanonjobb. Skön seger och på förhand en mycket svår match och vi vinner med en trygghet och det var stabilt.

Unge Filip Danielsson med nytt mål
–Ja, unge Filip Danielsson. Men han ser inte så ung ut i spelet utan han kör på och är tuff och gör fantastiska löpningar. Fantastiskt fint mål efter fin framspelning av Victor Edvardsson. Filip hade sedan lite känningar i vaderna så vi plockade ut han i paus då vi har pigga hungriga killar på bänken så vi riskerar inget. Alla som är med i truppen kan komma in och göra jobbet och spela oavsett ålder

Lite mer boll för Lidköping i den andra halvleken, framför allt i början men det kändes ändå som vi hade bra kontroll
–Ja. Vi har en bra stabilitet i spelet. Sedan kan vi inte ligga på med vår press i en hel match då vi har en tuff press. Men vi gör jobbet men vi orkar mycket och det är nog för att vi har mycket boll?

–Mittbackar och ytterbackar gör en kanoninsats. Mittfält och forwards sätter press och stör så det känns bra. Vi är stabila och det känns som killarna vet hur vi skall spela oavsett vilka som är på planen.

Lidköpings FK-GIF 1-3 Lidköpings FK 50 bilder Lidköping-Grebbestad Mark Kwarteng: Jag mår bra

50 bilder Lidköping-Grebbestad

Nu finns det hela 50 bilder från gårdagens match i Galleriet!

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Lidköping-Grebbestad

Lidköpings FK-GIF 1-3 Lidköpings FK Mark Kwarteng: Jag mår bra Bortaseger, 3-1 mot Lidköping

Mark Kwarteng: Jag mår bra

Otrevliga scener på Framnäs i Lidköping i fredags. Mark Kwarteng och hemmalagets Gabrijel Matanovic som båda blev liggandes länge och plåstrades om. Nu vet vi i alla fall att Mark mår bra.

Grebbestads IF vill här även passa på att tacka Lidköpingsledaren som hjälpte till att plåstra om Mark, stort tack!!


Mark Kwarteng kom in fel i en luftduell och det hela slutade med att Mark och Gabrijel Matanovic blev liggandes ganska länge på planen och under omplåstring. Båda tvingades även till etvt byte.

Mark Kwarteng rapporterar att han är okej.

Då Gabrijel Matanovic gick får egen maskin till omklädningsrummet så borde även han vara okej!

En kort kommentar från Mark: Jag mår bra och skall kunna spela nästa match (och då antar vi han menar nästa seriematch? Eller är han med redan på tisdag i DM?). Jag får skaffa ett skydd att sätta över bara.

Efter att ha blivit ihopsydd på Näl var Mark hemma i Grebbestad igen kl 02:30.

Lidköpings FK-GIF 1-3 Lidköpings FK Bortaseger, 3-1 mot Lidköping 50 bilder Lidköping-Grebbestad

Härlig start på GIF-helgen!

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.