Herrestads AIF 1 - 0 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-0
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 14. Joakim Berggren
Ut: 7. Victor Jägerbrand
In: 18. Filip Danielsson
10. Adeek Galleyr
Ut: 66. Oscar Landgren
In: 4. Patrik Adamczyk
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 20. Sebastian Carhed
20. Sebastian Carhed


Herrestad-Grebbest...

Herrestad-Grebbest...

Herrestad-Grebbest...

Herrestad-Grebbest...
30 bilder till i galleriet
Första förlusten när Herrestad vann

En match som mångt och mycket påminde om fjolårets match på Undavallen. En hel del boll för Grebbestad med väldigt uddlösa framåt. Herrestad desto farligare med sina omställningar. 1-0 blev det efter mål i 25:e minuten

Första halvlek
Som nämnt ovan. En match som var väldigt lik senast lagen möttes på Undavallen. Mycket boll för Grebbestad. Bra försvarsspel av Herrestad och farliga omställningar och tråkigt nog även en återupprepning med skada på Isak Pettersson-Pohl. Herrestads talang skadade sig tidigt i matchen i augusti i fjol och fick nu vara med lite längre innan han slog upp fjolårets axelskada. Mycket tråkigt för Isak. Hoppas du läker snabbt!

Annars öppnades matchen med en tuff tackling när Filip Schöön sänkte Adeek Galleyr. Gult kort till Filip som skall vara glad att han fick vara kvar på planen efter denna tackling som lika gärna kunde gett rött direkt.

Annars var det Grebbestad som öppnade bäst och man hade ofta fina ytor på kanterna. Efter 10 minuter kom ett jätteläge för Grebbestad då man efter inkast fick in bollen till Mehmed Dresevic som dribblade sig förbi ett par man och försökte hitta Anton Henriksson som var fri vid bakre men hårfint missade Anton som i så fall kunde stött in bollen i princip tomt mål.

Första skottet på mål kom strax efter och det var Grebbestads nyförvärv från Herrestad Victor Jägerbrand som provade utifrån men han fick väl inte bästa farten på skottet som även gick rakt på Eskil Persson som klarade enkelt.

Efter 23 minuter kom Herrestads första farlighet och då naturligtvis på en omställning med djupledsboll på Armend Shillova som han före utrusande Mattias Jansson. Vinkeln blev snäv för Armend som ändå fick in bollen mot mål där Philip Hällgren dök upp och kunde ta bort bollen.

Två minuter senare kom det som skulle bli matchens enda mål. Anton Engelbrektsson blev oerhört fri efter en djupledsboll från målvakt. Först en duell där jag inte riktigt såg om någon var på bollen som hittade Anton Engelbrektsson som fri och drog upp bollen i nättaken snyggt utan chans för Mattias Jansson. Men så fri som Anton blev är knappast godkänt för Grebbestadsförsvaret.

Efter målet blev det mer Herrestad i spelet och det var nu mer Herrestad och Grebbestad kom in i sin svagaste period i matchen.

Två minuter efter ledningsmålet var det nära igen då Anton Engelbrektsson vann en duell, löpte fram och serverade Armend Shillova på djupet men Mattias Jansson kom ut bra och kunde rädda.

Herrestads spelidé är tydlig med djupledsbollar samt gå på diverse skarvningar som kan bli efter uppspel. Och efter 28 minuter fick man läge igen efter en frispark som lyftes in. Skarvningen hittade Armend Shillova som fick ett fint läge men Mattias Jansson kom ut bra igen och räddade bra.

Efter 38 minuter kom äntligen Grebbestad i en framstöt igen och det var Philip Hällgren som fint hittade Anton Henriksson som hårt uppvaktad av Joakim Helmér och Anton fick ingen fart på skottet som klarades av Eskil Persson.

Minuten senare var Herrestad nära att öka på då Erik Andreasson, som kom in efter Isak Pettersson-Pohls skada, nickade i ribbans överkant efter inlägg.

Grebbestad kanske farligaste chans så härlångt kom efter 40 minuter då Anton Henriksson fint hittade Adeek Galleyr på djupet. Adeek fri men Eskil Persson kom ut fint och räddade Adeeks avslut.

I samma minut provade Philip Hällgren med ett skott utifrån. Eskil Persson tappade bollen farligt rakt ut men där fanns bara Herrestadsförsvarare som kunde rensa undan.

På tillägg kom ett nytt läge för Grebbestad då Anton Henriksson nickade efter inlägg men Eskil Persson svarade för ny räddning.

Andra halvlek
Tränare Angelo Vega gjorde sedan ett byte i paus och Jesper Mattsson som fick sin första start i serien efter sin skada fick ge plats för Joakim Berggren.

Andra halvlek fördes till stora dela av Grebbestad mot ett lågt stående Herrestad som än mer endast satsade på omställningar.

I 48 minuten fick Grebbestad ett läge. Adeek Galleyr bollen, stod och väntade och väntade. Oscar Landgren kom på en överlapp då Adeek i stället drev in och sköt med vänstern men Eskil Persson fint med och räddade till hörna.

Efter 50 minuter kom en första omställning i andra halvlek för Herrestad och det var Alexander Klang som fick läget från vänster men sköt utanför.

Minuten efter borde det varit kvitterat. Victor Edvardsson gjorde det fint när han tog sig ner mot kortlinje och hittade in mot Anton Henriksson som fick ett jätteläge då han tog emot, tog sig i läge och sköt men då dök en Herrestadsförsvarare upp på mållinjen och fick stopp på bollen. Oj oj oj vilket läge för Anton…

Efter 64 minuter vann Herrestad en närkamp och vände snabbt ut på Alexander Klang som fick Mehmed Dresevic mot sig och sköt tidigt men bollen klart över.

Efter 71 minuter slog Erik Andreasson ett fint inspel. Missades av alla Herrestadspelare centralt men långt bak kom Haidar Omar och klippte till men bollen smet ändå klart utanför den bortre stolpen.

Grebbestad försökte och försökte. Man matade in inlägg men då nådde aldrig Grebbestadsspelare utan Herrestads förste spelare kunde allt som oftast enkelt ta bort bollen.

Så efter 76 minuter provade i stället Philip Hällgren med ett skott från hörnet av 16-metaren mot bortre stolpe men Eskil Persson var med bra igen och stötte ut bollen.

Sedan kom en ny omställning av Herrestad och åter ett märkligt fritt friläge men denna gång kunde Mattias Jansson komma ut bra och klara Erik Andreassons avslut. Tid 78 minuter.

Grebbestad fortsatte att försöka men på slutet blev det mesta tama försök där man höll sig ute på kanterna i stället för att lyfta in bollen och ta kampen där, närmare målet så då hade Herrestad inga större problem att hålla undan.

Herrestad med tre före detta Grebbestadspelare laget vinnare, Erik Andreasson, Joakim Helmer och Rickard Johansson. Grebbestad med en före detta Herrestadspelare i laget förlorare, Victor Jägerbrand.


Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, Årets första förlust, 1-0 borta mot Herrestad. Detta i en match som, även om du inte var med som tränare ifjol, påminde otroligt mycket om matchen på Undavallen i fjol. Vi har ganska mycket boll men är tämligen uddlösa framåt och Herrestadfarliga på sina omställningar
–Jag löste ditt matchreferat där så jag visste om hur dom spelar och jag varnade för detta. Men jag måste vara kritisk till vårt lag idag, i första halvlek blev vi periodvis utspelade så det var inte att Herrestad bara kontrade på oss. Vi var inte påkopplade från början och tar dumma beslut och jag vet inte om vi var tagna av stunden?

–Vi stod inte upp för var5andra idag och jagade en och en så idag var det en riktig skitmatch!

Men första kvarten, kanske 20 minuter var det väl ändå kanske ok då vi förde spelet innan dom tog över efter målet?
–Oavsett kommer vi inte till lägen. Vi provade idag med att starta med Jesper Mattsson i en offensiv position. Vi gjorde inte detta jättebra faktiskt och vi tog varandras ytor. Det är något jag tar på mig för jag ville ha en Jesper som sett bra ut. Felet låg inte på Jesper då han inte fick bollarna han skulle ha. Victor Edvardsson kom väldigt långt över…

–Visst, vi kanske har en del boll men det är nog för att Herrestad lät oss ha bollen. Vi var inte alls bra och en skitmatch från början till slut.

–Sedan försökte vi gå för det sista 10 minuterna men vi tog dumma beslut. Vi skall lyfta in bollen och vinna andrabollar men vi är inte i närheten och helt ofarliga sista 10 minuterna.

–Fysiskt är nog Herrestad det kortaste laget som vi möter i år men vi vinner inte en duell. Vi gör ingen bra match. Vi tar dumma beslut och då blir det som det blev. Vi kan inte ta emot bollen, vi slår inlägg när vi inte skall slå inlägg. Och på slutet när vi skall slå inlägg gör vi det inte.

Målet, Anton Engelbrektsson blev märkligt fri?
–Ja, Mehmed Dresevic trodde vi skulle vinna en luftduell vilket vi inte gjorde och vi lät den gå. Det är som jag sa, vi är inte påkopplade. Vet inte om vi kände att det bara skulle flyta på då det var konstgräs så vårt spel fungerar? Det är inte många som kommer undan idag. Philip Hällgren var stabil och gjorde det han skulle. Sedan kom en 17-åring (Filip Daniel Danielsson) in och visade lite stake. Och det är väl egentligen inte en 17-åring som skall göra det idag?

Herrestads AIF-GIF 1-0 Herrestads AIF Bilder Herrestad-Grebbestad

Bilder Herrestad-Grebbestad

Nu finns det 34 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Herrestad-Grebbestad

Herrestads AIF-GIF 1-0 Herrestads AIF Första förlusten när Herrestad vann

Blev lite chockad i morse när jag såg slutresultatet. Efter att läst Jannes reportage verkar det som en rättvis seger. Nu glömmer vi detta och taggar till inför nästa match.

Div II Norra Götaland
2023-06-02 19:00

TORSLANDA IK
1-5

Torslandavallen 1, Torslanda
Div II Norra Götaland
2023-06-10 14:00
IFK SKÖVDE FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.