Torslanda IK 5 - 1 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-012. Viktor Adebahr
1-1
14. Joakim Berggren
17. Mark Kwarteng
1-2
Ut: 7. Victor Jägerbrand
In: 9. Amel Licina
1-3
11. Jesper Mattsson
21. Philip Hällgren
1-4
Ut: 20. Sebastian Carhed
In: 4. Patrik Adamczyk
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 23. Ayuub Abdulle
1-5


Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...
41 bilder till i galleriet
5-1:a för Torslanda mot GIF

Trots en bra start fick Grebbestad se sig besegrade med klara 5-1 mot Torslanda efter 1-1 i paus. Inget att säga om förlusten som kom mot bästa laget vi mött hittills

Första halvlek
Torslanda öppnade bäst och efter slarv i Grebbestad fick man ett fint läge redan efter tre minuter där man sedan spelade in fint till Owen Parker-Price som dock inte prickade målet.

Första 8-9 minuterna klart till Torslanda men sedan jobbade sig Grebbestad in i matchen och efter en hörna i 14:e minuten kom Grebbestads ledningsmål. Hörnan togs undan men Oscar Landgren lyfte in bollen på nytt och nu nickades den undan men bollen hamnade hos Viktor Adebahr som tog emot och sköt välplacerat 0-1.

Torslanda var farliga med snabba yttrar i Allan Andersson och Elliot Bäcklund och efter 22 minuter kom just Allan Andersson fint på högerkanten med ett skott inspel som Mattias Jansson tippade ut och Owen Parker-Price fick läget men Grebbestad kunde täcka undan till en hörna.

Även hörnan blev farlig då andraboll damp ner till Oscar Jannesson som tog emot och sköt men via Grebbestadsförsvarare till en hörna.

Efter 28 minuter fick Torslanda ett ypperligt läge för kvittering sedan Mark Kwarteng fällt en spelare och Torslanda tilldömts en straff. Men straffen från Owen Parker-Price prickade ribbans underkant och ut och så sköt Torslanda över på returen.

Grebbestad skapade inte så många chanser men efter 30 minuter hann Oscar Landgren ifatt en boll som såg ut att bli för lång och lyckades lyfta in till Anton Henriksson som nickade men Oskar Blank räddade säkert.

Efter 36 minuter kom kvitteringen. Grebbestad fick aldrig bort bollen ordentligt och Elliott Bäcklund (som gjorde Torslandas senaste mål på Grebbestad 2019) fick bollen ute till vänster, tog sig in och pricksköt fint 1-1.

Andra halvlek
En svag öppning i den andra halvleken och Torslanda tackade och tog emot. Man bröt på mittplanen och snabbt uppspel, skarv och så sköt Gustav Forssell från distans och bollen satt välplacerat till 2-1. Tid 458 minuter.

Tre minuter senare kombinerade Torslanda fint men en bra upprullning och vändning till Allan Andersson som fick ett fint läge men Marks Kwartengs brytning var ypperlig.

Torslanda spelade nu bra och efter nytt uppspel med skarvning fick Gustav Forssell läge där han fint tog sig förbi Mark Kwarteng men skottet smet sedan utanför. Detta efter 56 minuter.

Grebbestad jobbade sedan sig in i matchen och fick mer boll men hade svårt att skapa farliga chanser. Det blev typ som ett frisparksläge för Amel Licina efter 62 minuter men skottet ett lätt byte för Oskar Blank.

Strax efter fick Grebbestad nytt frisparksläge från i stort sett samma ställe. Denna gång sköt Viktor Adebahr men skottet klart över.

Efter 67 minuter kom en bra chans till kvittering. Joakim Berggren kom bra på vänsterkanten med långt inlägg som nådde Amel Licina men skottet täcktes. Grebbestad sedan nära på andraboll men Torslanda kunde sedan rensa undan.

I stället kom 3-1 efter 73 minuter där man kom lite för enkelt igenom på vänsterkanten där Philip Sjöqvist sedan kunde vika in och trycka in bollen.

Strax efter stod Grebbestad och sov på en hörna som Torslanda spelade kort och en spelare kunde vandra in och skjuta men skottet på Mattias Jansson som klarade och även kunde knipa returen.

Torslanda nu med riktigt bra spel och Gustav Forssell fick nytt läge men skottet smet över.

Sedan trädde dessvärre domaren i i matchen med några riktigt svaga beslut. Först var Joakim Berggren på väg igenom när han revs ner och inte fick med sig en frispark ens??? Målchansutvisning vore det rätta beslutet.

Inte nog med det som dömde domaren sedan straff till Torslanda när Philip Hällgren som var klart utanför 16-meteren fälle en spelare. Straffen satte Elliott Bäcklund till 4-1. 79 minuter.

Uppgivet i Grebbestad med pigga Torslandaspelare och Gustav Forssell kunde spika slut siffrorna till 5-1 efter 83 minuter.

Rättvis seger till Torslanda som var piggare, snabbare, passningssäkrare och spelade finurligt.Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, Storstryk borta mot topplaget Torslanda men 5-1 kanske stora siffror?
–Nej, det tycker faktiskt inte jag. Dom spelade bra och vi gör dom bra. Vi börjar bra med 1-0 och det är då vi skall ta över matchen men vi blir lite rädda att hålla i bollen och tappar bollen allt för ofta. Vi är inte riktigt på tårna och dom gör 1-1 och vi faller ner med huvudet. Tuff match, tuff förlust och rättvis seger för Torslanda.

1-1 i paus men en riktigt svag start på andra och 2-1 för Torslanda direkt
–Ja, det var inte riktigt den starten vi ville ha där när vi skulle hålla ihop det. Vi hade boll under kontroll och blev av med den, tekniskt sett var vi inte där och så gör dom mål.

–Vi blev frustrerade och vi jagade 1 och 1 och då är Torslanda bra.

Vid 3-1 får vi några märkliga domslut mot oss, Först Joakim Berggren som var på väg igenom och sedan straff mot Hällgren då han är på utsidan 16-metaren.
–Det med Philip Hällgren kunde jag inte se från min position. Men Joakim Berggren skall ju ha målchansutvisning med sig men idag hade det nog inte spelat någon roll? Tror inte vi kunnat vända matchen när energin var som den var i laget. Det var inte där vi förlorade matchen.

Torslanda IK-GIF 5-1 Torslanda IK Bilder Torslanda-Grebbestad

Bilder Torslanda-Grebbestad

Nu finns det 45 bilder i Galleriet!

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Torslanda-Grebbestad

Torslanda IK-GIF 5-1 Torslanda IK 5-1:a för Torslanda mot GIF

Härlig start på GIF-helgen!

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.