IFK Skövde FK 3 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
         
       
0-1
0-2
0-3
Ut: 7. Victor Jägerbrand
In: 20. Sebastian Carhed
Ut: 16. Yusuf Nuur
In: 14. Joakim Berggren
1-312. Viktor Adebahr
Assist: 5. Mehmed Dresevic
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 9. Amel Licina
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 13. Bleror Demiqi
Ut: 5. Mehmed Dresevic
In: 4. Patrik Adamczyk


Skövde-Grebbestad 3-1

Skövde-Grebbestad 3-1

Skövde-Grebbestad 3-1

Skövde-Grebbestad 3-1
39 bilder till i galleriet
Skövde besegrade Grebbestad med 3-1

Den avslutande seriematchen vanns av Skövde med 3-1 efter 2-0 i paus. En rättvis vinst för Skövde som gjort en fin säsong

Första halvlek
Ruskväder bjöds det på i Skövde och Södermalms IP där Skövde var det bättre laget under första 45 minuterna men hade ändå svårt med att skapa målchanser. Man fick dock ett läge efter bara sex minuter efter en hörna då Edin Salihovic fick ett jätteläge på andraboll från nära håll men Mattias Jansson kom ut bra och räddade.

Skövde fick ändå en smakstart på matchen och då även skytteligaledaren Edin Salihovic. En passning passerade precis fram till Edin Salihovic förbi kastande Grebbestadsspelare. Edin tog emot och sköt förbi Mark Kwarteng och Mattias Jansson hann inte med. 1-0 Skövde efter bara elva minuter.

Skövde hade även ett par skott utifrån men dessa beredde inte Mattias Jansson några problem.

Efter 22 minuter kom Grebbestads första tillstymmelse till målchans. Uppspel på Jesper Mattsson som bröstade ner till Yusuf Nuur som tog emot och fick fint skottläge men sköt klart utanför.

Två minuter senare ställde en felpassning i Grebbestad till det rejält. Skövde tackade och tog emot och spelade snabbt på djupet mot Edin Salihovic som satte 2-0. Tungt mål även om Skövde kändes bättre. 3 målchanser, 2 mål. Bra utdelning!

Grebbestad avslutade sedan halvleken bra och efter 38 minuter fick Victor Edvardsson på ett bra skott efter fint spel men skottet räddades av Amar Ibrahimovic. Strax efter följde Grebbestad upp bra och Oscar Landgren skot men via täckande försvarare till en hörna.

En ny Grebbestadshörna av Viktor Adebahr efter 40 minuter blev farlig och höll så när på att gå direkt i mål och på andraboll fick Jesper Mattsson skottläge men skottet rakt på täckande försvarare till en ny hörna.

En chans till för Grebbestad men Victor Jägerbrand fick väl ingen riktig fart på skottet som gick rakt på Amar Ibrahimovic.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan med en chans efter 56 minuter. Viktor Adebahr lyfte in bra och Yusuf Nuur kom upp bra men nicken gick rakt på Amar Ibrahimovic.

Skövde ställde sedan om snabbt och bra och Emil Skillermo kunde ta sig runt Grebbestadsförsvaret och blev fri mot Mattias Jansson som kom ut bra och räddade fint.

Efter en timmes spel kom 3-0. Det startade med nytt slarv av Grebbestad precis utanför 16-metaren. Första läget kunde ändå Mark Kwarteng rädda upp med en bra brytning men bollen hamnade hos Emil Skillermo som med en praktträff prickade in 3-0.

Skövde nu en bra period och Axel Axelsson fick strax efter ett dubbeläge. Den första räddades bra med en fotparad av Mattias Jansson. Returen tillbaka till Axel och skott två kunde blockeras av Grebbestadsförsvaret.

Efter 63 minuter slarvade Skövde och det höll på ett ge ett fint läge för Grebbestad. Jesper Mattsson försökte vända bort sin försvarare men Skövde lyckades bryta och chansen försvann.

Efter 68 minuter fick Skövde nytt fint läge. Emil Skillermo släppte bra på Edin Salihovic som kom fri men återigen kom Mattias Jansson ut bra och räddade.

Efter 73 minuter reducerade Grebbestad. Mehmed Dresevic klackpassade till Viktor Adebahr som tog med sig bollen och klippte till fint från dryga 20 meter och bollen fick en lurig bana och Amar Ibrahimovic var chanslös, 3-1.

Edin Salihovic hade ett par fina lägen till. Mattis Jansson räddade båda, först med fin fotparad och sedan med fingertopparna via ribban och ut.

Sedan var Grebbestad ytterst nära att göra riktig match av det hela efter 77 minuter. Jesper Mattsson vann boll fint vid mitt linje och löpte mot mål, chippen förbi målvakt passerade dock precis på fel sida stolpen och Anton Henriksson var även nära att nå och stöta in boll med hann inte och fortsatt 3-1 till Skövde.

Sista chansen i matchen blev Grebbestads med ett skott av Joakim Berggren som vek in i planen. Amar Ibrahimovic klarade dock och matchen slutade 1-3Efter matchen sa Grebbestads tränare Mattias Svensson så här:

Mattias, Förlust 3-1 mot IFK Skövde i avslutningen. Som helhet inget att säga om resultatet?
–Nej, dom var lite vassare än oss.

kövde inte så många chanser förutom målen och då var två av målen efter missar i GIF
–Ja, så var det väl men resultatet var ändå rättvist. Våra sista 20 på första halvlek var riktigt bra både offensivt och defensivt.

Om vi blickar lite på säsongen som helhet, 6:a. I stället för som de två föregående åren där vi kämpat för att hänga kvar. Så det har ände varit ett klart framsteg?
–Målet har ju varit att stabilisera oss igen denna säsongen och det har vi gjort och var klara med 6-7 matcher kvar. Men det hade varit kul att vara med där uppe för ett så pass bra lag tycker jag vi har.

IFK Skövde FK-GIF 3-1 IFK Skövde FK Bilder Skövde-Grebbestad

Bilder Skövde-Grebbestad

Nu finns det 43 bilder i Galleriet, gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Skövde-Grebbestad

IFK Skövde FK-GIF 3-1 IFK Skövde FK Skövde besegrade Grebbestad med 3-1

Så fantastiskt kul med en ren GIF-tränarlösning 2024. Önskar er all lycka till med detta uppdrag. ♥️⚽🖤

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.