Grebbestad-Strömst...

Grebbestad-Strömst...

Grebbestad-Strömst...

Grebbestad-Strömst...
28 bilder till i galleriet
Grebbestad klart för kvartsfinal i DM efter 6-0 mot Strömstad

Grebbestad vann som väntat 8-delsfinalen i DM mot IFK Strömstad. Div 4-laget fick se sig besegrade med 6-0 efter 1-0 i paus.

Bilden: Amel Licina sätter 1-0

Första halvlek
Första halvlek var inte speciellt bra från Grebbestads sida. Svagt passningsspel och lite dålig rörelse mot ett hårt kämpande Strömstad.

Och just det mindre bra passningsspelet från Grebbestad gav Strömstads Shqipdon Beka ett läge redan i första minuten men Shqipdon fick ingen fart på skottet och Anders Tjernberg hade inga problem att rädda.

Grebbestads första chans kom efter 13 minuter när Ayuub Abdulle lyfte in mot Sebastian Carhed som nickade men bollen smet ändå klart över.

Grebbestad med lite nytt folk i start-11 hade svårt att få till riktigt bra spel men man fick några hörnor men dessa var väl aldrig riktigt nära att resultera.

Efter 21 minuter var det dock nära att det kunde blivit ett riktigt bra läge efter omställning för Grebbestad. Sebastian Carhed spelade till Anton Henriksson som spelade på djupet mot löpande Sebastian men bollen blev något lång och Strömstads målvakt Robin Brenna-Lund kunde bryta.

Sex minuter senare kom kanske bästa läget för Grebbestad i första halvlek (med undantag av målet). Fint passningsspel av Grebbestad och boll in till Sebastian Carhed som sköt men bollen smet precis utanför.

Efter 39 minuter slarvade Grebbestad rejält och Shqipdon Beka var på väg mot ett ypperligt läge innan Grebbestad hann samla sig och bryta.

Grebbestad vände sedan fint på spelet och kom bra på högerkanten där Jesper Mattsson hittade in till Amel Licina som blev fri och rullade in 1-0.

Minuten efter var det nära 2-0. Jesper Mattsson jobbade till sig bollen fint på högerkanten och gjorde fint bort sin spelare och spelade in mot Anton Henriksson som inte fick in bollen i kamp med Robin Brenna-Lund.

Efter en hörna i 42 minuten blev det sedan när för Grebbestad på andrabollen. Sebastian Carhed vann tillbaka bollen och spelade fint in centralt där Jesper Mattsson var nära att stöta in bollen men var aningens sen.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades betydligt bättre av Grebbestad och nu var det ett betydligt bättre passningsspel och mer löpvilja i laget och efter 515 minuter kom halvlekens första målchans när Amel Licina drev in och sköt men utanför.

Men efter 53 minuter ökade Grebbestad på. Jesper Mattsson snappade upp en felpassning i Strömstad, ett par snabba kliv framåt och pang, 2-0. Ett mål där vi verkligen kände igen Jesper från fjolåret och Jesper närmar sig formen efter sin skada men har nog en liten bit kvar ännu.

Efter 62 minuter kom nästa Grebbestadsmål. Amel Licina hittade nyss inhoppade Joakim Berggren som tog med sig bollen fint och placerade in 3-0.

Efter 74 minuter fick Grebbestad ett fint läge när Joakim Berggren lyfte in mot bortre stolpen där en fri Dirhat Ahmed fick ypperligt läge på nick men bollen rakt på Robin Brenna-Lund.

Efter 79 minuter hittade Philip Hällgren fram till Dirhat Ahmed som nu fint satte nästa Grebbestadsmål med ett välplacerat skott till 4-0.

Minuten efter var Dirhat Ahmed på nytt på väg igenom när han trycktes ner och den följande straffen satte Amel Licina 5-0.

Slutresultatet 6-0 spikades i 87 minuten. Victor Edvardsson sköt och Robin Brenna-Lund klarade men Philip Hällgren fick öppet mål på returen.


Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, vidare till kvatsfinal i DM efter 6-0 mot Strömstad. Men första halvlek var inte speciellt bra även om det blev betydligt bättre i den andra?
–Nä, men i första halvlek hade Strömstad orken. Vi spelade lite svårt och kom in i deras tempo. Men jobbet killarna gör i första halvlek gör att det öppnar upp sig i den andra och där märkte man att Strömstad blev tröttare och vi fick större ytor. Sedan är det svårt i sådana här matcher och vi hade några killar som inte fått så mycket speltid i tvåan, Men som sagt det blev bättre i den andra.

Kändes som vi höjde tempot i den andra halvleken?
–Jo det gjorde vi väl men samtidigt så tog inte Strömstad dom stegen dom tog i första halvlek och det är för jobbet vi ändå gjorde under första halvlek som gör detta. Stor eloge till Strömstad som gjorde det som dom gjorde. Men vi är okej nöjda och vi gjorde ändå sex mål och flera ganska fina mål.

Det viktigaste i denna match, förutom att vinna, var väl att inte få några skador. Men det blev en på Yusuf Nuur som fick en smäll på sin redan ömma fot och tvingades byta
–Ja, tyvärr. Jag sa innan att vi måste få fart på bollen och inte hamna i dessa situationer. Men tyvärr hamnade Yusuf i en sådan situation. Inte bara pga han själv utan också pga att han fick en passning som inte satt perfekt på fötterna vilket gjorde att det blev en närkamp och tyvärr fick han en smäll. Men det ingår i fotbollen och vi har andra spelare som då kan få sin chans i stället.

GIF-IFK Strömstad 6-0 IFK Strömstad Bilder Grebbestad-Strömstad

Bilder Grebbestad-Strömstad

Nu finns det 32 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Strömstad

GIF-IFK Strömstad 6-0 IFK Strömstad Grebbestad klart för kvartsfinal i DM efter 6-0 mot Strömstad

Härlig start på GIF-helgen!

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.