# 3 Tobias Carlsson

Bara 16 år och någon vecka gammal gjorde han sin första start i a-laget. Efter en galant match har sedan platsen i startelvan varit Tobias. Och den stora idolen, ja det verkar vara Zlatan?

• Berätta lite om dig själv, vem är du?
– Jag är Tobias Carlsson och är från Grebbestad. Jag går andra året på gymnasiet i Uddevalla och så spelar jag fotboll i Grebbestad.

• Berätta lite om förra säsongen, och hur det kändes när seriesegern blev klar
– Det var riktigt skönt när det var klart. Synd bara att det blev klart dagen efter vår egen match. Men det var riktigt roligt och det kändes som det gick bra hela året.

• I år då? Hur tycker du det ser ut?
– Det ser riktigt bra ut. Det är bra tempo på träningarna och så är det roligt med en ny tränare så det blir lite nytt.

• Bara 17 år gammal, 18 år i juli. 16 år gammal kom debuten för Grebbestad och första matchen start i augusti 2011. Och efter matchen från start har du varit fast i start-11:an. Vilka var motståndare i din första match och hur gick det?
– Jag tror det var mot Stigen hemma och vi vann med 5-0, eller 5-1. (Rätt svar: Stigen hemma, 4-0)

• Du är förmodligen en av dom justare killarna i laget. Men under en period hade du hela 3 utvisningar på bara 13 matcher, kommentar:
– Ja, vad skall man säga? Jag kan väl känna att det inte var rött kort någon gång. Det är som det är bara, säger Tobias med lite skratt.

• Vilka är dina styrkor resp. svagheter?
– Jag är väl inte jättesnabb och inte så stark i kroppen. Jag har bra passningsfot och så är jag ganska lugn med bollen.

• I fjol blev det två seriemål, dina enda för Grebbestad. Den andra var på en läcker frispark mot Vallen i sista seriematchen för året. Hoppas du på lite fler mål och då kanske på frisparkar?
– Ja, det får vi ju hoppas på, det är alltid roligt att göra mål.

• Om du inte spelade back i laget hade din position varit?
– Jag vet inte riktigt men jag har spelat lite innermitt och även yttermittfältare så förmodligen någon av dessa platser?

• Om du för en dag fick vara vilken person som helst, vem skulle det vara och varför?
– Zlatan hade varit just att vara. Han är stor och stark och kan göra lite som han vill och så.

• Vilken känd person skulle du vilja äta middag med?
– Zlatan

• Om du hamnade på en öde ö, vem skulle du vilja ha med dig?
– Jessica Alba

• När grät du senast?
–. Det var när vi fick beskedet om Mattias Svensson, att han inte kunde spela mer fotboll. Det blev det en och annan tår.

• Bästa fotbollsminnet?
– När vi vann div. 4 i fjol.

• Värsta fotbollsminnet?
– När vi fick beskedet om Mattias Svensson.

• Favoritlag i fotboll?
– Barcelona

• Värdens bästa lag?
– Barcelona

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Messi

• Hur lång är du?
– 184 cm

• Skostorlek?
– 42

• Höger eller vänsterfotad?
– Höger

• Godis?
– Ja

• Dricker helst?
– Cola

• Läser helst?
– Inget

• Vikt?
– 69 kg

• Position i laget?
– Högerback

• Moderklubb
– Grebbestads IF

• Yrke
– Studerar

• Smeknamn
– Totte, eller Bubblan

GIF-Stigens IF 4-0 Tobias Carlsson Strålande match av 16-årige Tobias Carlsson

Stort grattis! Så himla glad för er skull! Starkt jobbat!

Igår 13:00

YXHULTS IK