28/5 1922

28/5 2022

Två Grebbestadstalanger till elitlägret – Filip Hansson och Gustav Henriksson! Del 1

Del 1 handlar om Filip Hansson! I morgon kommer Gustav Henriksson. Håll till godo med två stora talanger i Grebbestads IF.

På söndag bär det iväg för Filip Hansson och Gustav Henriksson. Då åker man till elitlägret i Halmstad och för att få bästa möjliga träning samt spela tre matcher.

Med på resan skall även Stefan Hansson från Strömstad som målvaktstränare.

Snart 15-årige Filip Hansson är fotbollsuppfostrad i IFK Strömstad men valde inför säsongen att gå till Grebbestad där han numera kämpar om en plats i Grebbestads div. 3-lag där han varit med på bänken i tre av de 11 seriematcherna så här långt.

Gustav Henriksson har hunnit fylla 15 år och kämpar även han om en plats i Grebbestads a-lag. 9 matcher med start på bänken och två inhopp har det hittills blivit för Gustav. Att dessa båda gossar är två stora talanger råder det inget tvivel om och till och med IFK Göteborg visar sitt intresse vilket gör att båda två med jämna mellanrum åker till Göteborg för träning.

Jag har träffat de båda för en pratstund inför det kommande äventyret. och först ut är Filip Hansson.

Hej, och ett stort grattis till uttagningen för elitlägret!
Filip Hansson: – Tack så mycket!

Berätta lite om hur uttagningsprocessen har gått till:
FH: – Vi har varit på ett antal träningar. Till en början var vi 100 st vilket sedan gallrades ner till 50 st. Därefter hade vi ytterligare träningar och var på Götalandsläger. Efter det lägret återstod 18 man och sedan har det försvunnit ytterligare två man och 16 man återstår.

Berätte lite om vad som kommer att hända på elitlägret:
FH: – Vi kommer att träna under fem dagar. Och vi kommer att tränas av folk runt landslaget och det kommer att vara många scouter som kommer och tittar.

Hur många matcher har du spelat hittills med Bohusläns FF?
FH: – Jag har spelat en match mot Dalsland. Sedan var det två matcher på Götalandslägret men jag sträckte mig i första matchen och missade därmed den andra så två matcher har jag gjort.

Ni båda är ju med och tränar lite med IFK Göteborg med, berätta:
FH: – Det började med att vi blev uttagna till talanglaget där dom bästa i Västra Götaland kommer med. Där tyckte dom att jag och Gustav Henriksson var bra så vi är nere och tränar lite med deras U17-lag. Talanglaget tränar en gång i månaden. U17 är inte lika ofta men vi skall ner och träna en hel vecka med dom snart.

Hur tycker det går för dig i Grebbestad och vad har du för målsättning?
FH: – Det fungerar bra och det är roligt. Jag är ju med för att lära mig och att utvecklas det här året. Nästa år hoppas jag vara med och slåss om en plats i laget. Kommande mål är att ta en ordinarie plats i Grebbestad och lite längre fram skulle man vilja nå till allsvenska och allra helst som proffs i Liverpool.

Hur viktigt är det att ni är två st från Grebbestad så man har någon man känner?
FH: – Det är en trygghet att ha med Gustav Henriksson, han känner jag ju bättre än alla andra. Han vet hur jag spelar och jag vet hur han spelar. Vi kan varandra ganska bra så det är viktigt

Då återstår det bara att säga: Lycka till!

Filip Hansson Två Grebbestadstalanger till elitlägret – Filip Hansson och Gustav Henriksson! Del 2 Två Grebbestadstalanger till elitlägret – Filip Hansson och Gustav Henriksson! Del 2

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

2021-11-28 13:00

YXHULTS IK