28/5 1922

28/5 2022

Sebastian Jaconelli - ny i Grebbestad

I gårdagens DM-match mellan Lane-Grebbestad fanns han på plats och tittade på sina nya lagkamrater. I pausen fick jag mig en pratstund med Sebestian.

• Hej Sebastian och Välkommen till Grebbestad
– Tack så jättemycket!

• Berätta lite om dig själv, vem är du?
– Jag är Sebastian och är uppväxt i Lysekil och har bott där i större delen av mitt liv. Sedan flyttade jag till Sundsvall när jag började gymnasiet. När jag flyttade hem igen så gick jag över till Oddevold och nu blir det Grebbestad.

• Du kommer närmast från Oddevold hur kommer det sig att det blir Grebbestad? Spelade det in på övergången, att du redan spelat här och kände lite till föreningen?
– Grundorsaken är ju att jag vill få mer speltid än i Oddevold. Sedan kändes det bra med alla i laget när jag var där senast och det var en god stämning. Så mycket av det gjorde att jag valde Grebbestad. Sedan har Oddevold ett bra samarbete med Grebbestad så det föll sig bra.

• Du kommer från Stångenäs ursprungligen, Var dom eller något annat lag med i bilden för övergång?
– Jag pratade med IFK Uddevalla med. Jag känner ju Jocke (Joakim Jensen, tränare i Uddevalla och tidigare lagkamrat med Sebastian i Oddevold). Stångenäs har jag faktiskt inte pratat med. Det är kanske lite konstigt med tanke på att det är moderklubben. Nej, det blev Grebbestad nu och det känns bra.

• Du gjorde tre matcher för Grebbestad 2011. Din match mot Kungshamn var lysande, du hade bland annat 4 assist i den matchen, berätta:
– Ja, det var den första matchen för mig i Grebbestad. Jag hade inte spelat på jättelänge så jag var väldigt sugen. Och så fick jag spela från start och Kungshamn är roliga att spela mot och man har mött dom många många gånger. Så det var extra kul att dänga dit dom.

• Känner du några spelare i Grebbestad sedan tidigare? Med undantag av Markus Svensson som du spelade ihop med i Oddevold.
– Egentligen inte. Jag har träffat en del när jag varit med Markus…men det är bara Markus som jag känner ordentligt så.

• Är du överraskad över Grebbestads framgångar senaste säsongerna? Dom höll till i mitten på 4:an när du var här senast.
– Ja, det är jag. Dom som var unga då, har utvecklats jättemycket. Det märkte jag på matchen jag var med mot Gunnilse senast. Och med tanke på att man är nykomlingar i trean så är det imponerande att dom leder tabellen efter halva säsongen.

• Har du sett Grebbestad spela något i år?
– Ingenting, jättedåligt av mig men man har mycket med sitt eget så det har inte blivit av. Men jag har haft koll på serien så jag vet ju hur det har gått.

• Bästa fotbollsminnet?
– Oj, mitt bästa fotbollsminne? Det är nog när jag varit uttagen till landslagsläger på Bosön och i Halmstad. Jag var på fem läger från det jag var 17 år. Det var riktigt kul att få mäta sig med dom bästa i Sverige.

• Värsta fotbollsminnet?
– Det är nog i fjol när jag bröt nyckelbenet, i februari. Det drabbade ju fotbollen en del och man tappade det man byggt upp innan.

• Om du inte spelade fotboll, vad hade du gjort då?
– Oj, vad hade jag gjort då… det är ju detta man gjort hela tiden och haft i huvudet. Jag har ju alltid hållit på med idrott så någon annan idrott hade det väl varit.

• Favoritlag i fotboll?
– Barcelona

• Värdens bästa lag?
– Barcelona

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Får väl säga Zlatan

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Lionel Messi

• Hur lång är du?
– 179 cm

• Skostorlek?
– 42

• Höger eller vänsterfotad?
– Jag är väl hjögerfotad från början. Men nu använder man vilket som och jag tänker inte så mycket på det, vilken fot man använder.

• Godis?
– Jag har hållit upp nu i två månader. Jag får för mig sådana saker ibland och det känns så onödigt efteråt, se svaret på frågan är nej.

• Dricker helst?
– Vatten.

• Läser helst?
– Läser väldigt lite men det får vara något sportmagasin då.

• Vikt?
– 75 kg

• Position i laget?
– Mittfält