28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

#22 Henrik Palmersjö – Nu har han signerat pappren!

I fredags kom nyheten att han bestämt sig för spel i Grebbestad 2014. Idag skrev han på kontraktet och övergångshandlingarna. Dessutom lanserade han en ny het kandidat till ”tröttast” i laget.

Hej Henrik och välkommen till Grebbestad
– Tack så mycket.

Känns det skönt att du bestämt dig för var du skall spela 2014?
– Det känns finemang. Och det känns riktigt gott. Det har varit ett himla velande. Tränat här och tränat där. Oddevold eller inte? Men så fick jag börja bena i det, vad vill jag göra och vilken klubb kan jag tänka mig? Och Grebbestad var alternativet som var kvar längst så här är jag nu och det känns gott att ha bestämt sig.

Varför blev det Grebbestad??
– Det var väl flera orsaker i slutänden. Jag har hört mycket gott om föreningen som försöker spela fotboll och har klättrat i seriesystemet. Sedan har jag en del kompisar här sedan tidigare som har varit inne och vänt i Uddevalla. Sedan har familjen sommarstuga i Grebbestad ute vid Tanum Strand och så har jag lite släktingar här med. Så det föll sig ganska naturligt så sett.

Vad kände du till om Grebbestad innan du började träna lite med laget?
– Jag kände Olle Kristoffersson, Markus Svensson, Mattias Svensson, Granit Berisha, Anton Henriksson och Christoffer Söderlund. Några av dom har jag ju spelat och tränat med tidigare och så. Sedan har jag ju spelat lite med Grebbestad inomhus och är registrerad för dom i futsal. Och så kände jag Peter Svensson men nu skall det bli kul att lära känna föreningen på riktigt.

För två säsonger sedan förberedde sig Grebbestad för spel i div 4, nu är det 2:an som gäller. Överraskad över lagets klättring i seriesystemet?
– Jo det är jag. Kanske inte att man vann div 4. Det kände man att Grebbestad hade potential till. Men trean är ju en klart tuffare serie och det var många lag som krigade i toppen och det var helt klart överraskande att man van trean första året, det hör till ovanligheterna.

Vad tror du att du kan tillföra laget
– Ja, svår fråga. Men jag är van vid att träna 4-5 dagar i veckan plus match och träna på en hög nivå men mycket konditionsbaserad träning under lång tid. Jag hoppas på att kunna hjälpa spelarna att fortsätta utvecklas ifrån den nivå dom nu står på för att kunna bli en bättre spelare. Spelmässigt tror jag att jag kan tillföra en del med att vara det bollhållande, spelande laget. Både med att ta det lugnt och sätta fart på spelet.

Vilka är dina styrkor resp. svagheter?
– Svagheter är väl luftspelet vilket gjorde att jag aldrig blev någon mittback eller ytterback. Styrkor är väl att kunna sätta fart på anfallet, ta tag i bollen, hitta väggspel och tänka fritt framåt och skapa olika typer av anfall med lagkamraterna.

13:e augusti 2011 spelade du mot Grebbestad senast. Kommer du ihåg matchen?
– Ja , jag spelade med Dalslandslaget där (Stigen). Jag kommer ihåg matchen mycket väl. Jag hade inte spelat under veckan i Oddevold och hade då avtal och kunde spela för dom. En minut in på matchen får Markus Svensson bollen och hade smackat in bollen ribba in (Markus tillhörde även han då Oddevold liksom målvakt i Stigen). På den vägen var det sedan resten av matchen så det var en tråkig upplevelse för mig.

Vilka lag har du spelat i tidigare under din karriär, moderklubben först och osv?
– Det blir inte så mycket roligare än så. Jag började i Oddevold i pojklagen och klättrade hela vägen till a-laget där jag varit med under sex säsonger. Och nu blir det Grebbestad.

Hur står det till med din form då du inte tillhört någon klubb sedan kontraktet med Oddevold löpte ut?
– Jag har haft mitt längst uppehåll någonsin, ca tre månader innan jag tränade med Ljungskile en period, sedan har jag varit lite med Grebbestad och även kört lite själv. Det börjar ta sig men jag behöver nog ett par veckor till för att vara i matchform.

Du har varit och tränat en del med Ljungskile tidigare under försäsongen. Berätta lite om det och varför det i slutändan inte blev något?
– Tor-Arne Fredheim hörde av sig på nyårsaftonen och ville att jag skulle träna med dom när Ljungskile drog igång i januari. Jag har väl bara haft kontakten med Tor-Arne och inte klubben. Det gick bra på träningarna och båda parterna visste vad dom ville i början men sedan insåg jag att jag inte skulle kunna träna så mycket som behövs då dom tränar tidigt på dagarna. Jag skulle missa för många träningar för att kunna konkurrera om en plats i superettan. Då tyckte dom att jag skulle testa en annan klubb och göra det jag kände för där jag skulle få speltid och även trivas. Och så blev det.

Ytterligare klubbar som varit och dragit i dig?
– Det här är första gången som jag varit lite lös (utan kontrakt) så det är ganska många klubbar som varit efter mig. Det är kul. Nästan bara klubbar i Bohuslän. Några i Norge och ett par i Dalsland och 6-7 klubbar i Bohuslän.

Det var nyligen OS, såg du mycket på det och vad var favoritsporterna där?
– Ishockey och skidor, klockrent. Det övriga följer jag inte så mycket.

Om du själv varit vinteolympier, vilken sport/gren hade gällt för dig då?
– Sprint skidor, helst i lag så man får köra en del tillsammans. Det hade jag tyckt varit roligt.

Melodifestivalen är ju en annan tävling som är populär och som nyligen avgjordes. Svår fråga kanske då du är nu men vem i laget skulle du sjungit duett med för att vinna tävlingen om ni ställt upp?
– Jag hade sjungit refrängen och så har vi Granit Berisha på rapp. Det hade gått långt.

Vem tror du är lagets tröttaste spelare
– Maz, Markus Svensson åldras ju med hundår. Han kallar sin egen kropp för den trötta och döda kroppen.

Vi fortsätter med lite svåra frågor då du är ny i laget och kanske ännu inte kan alla namn. Men du måste svara på frågorna, Vem är sämst i kvadraten?
– Det är nog Gurra (Gustav Henriksson), han är lätt att göra tunnel på.

Vem går på flest tunnlar i kvadraten?
– Det blir Gurra, där med.

Vem slår flest tunnlar i kvadraten?
– Jag har själv åkt på ett par vilket är tråkigt men Mattias Svensson och Granit får dela den.

Vem tror du är lagets snabbaste spelare?
– Olle Kristoffersson. Jag spelade med honom för några år sedan. Han hade ett jäkla driv i steget. Hade han haft ett vassare avslut och en bättre första touch hade han klättrat snabbt på rankingen i Oddevold och kanske ännu längre.

Om du blev drabbat av ödet att leva på en öde ö, vem skulle du vilja ha med dig där då?
– Det får bli min flickvänn.

Om du fick välja vilken kändis i hela värden för att gå ut och äta lunch med denna person, vem hade du valt då?
– Jag hade nog tagit David Beckham. Han verkar vara intressant. Man vet inte så mycket om honom förutom att han alltid står i ett par kalsonger här och var.

Peter Svensson har tilldelat dig tröja nr 22. Nöjd med numret?
– Jag försökte tänka nr 22. Jag har alltid haft nr 17 sedan jag kom upp i Oddevolds a-lag. Innan hade jag nr 15. Så dessa nr ligger mig varmt om hjärtat. Men i pojklaget i handboll fick vi välja nr och då valde jag nr 22. Det var visserligen redan upptaget. Så detta blir väl lite revansch för nr 22.

Bland det dummaste jag själv sagt är: Och vad är grodan boll för djur då? Har du själv sagt något liknande dumt?
– En situation som jag har i min skalle är ifrån när jag började vikariera på en skola. Jag vikarierande för andra lärare givetvis. Och när jag mötte en kollega frågade hon vem jag vikarierande för, vilken lärare. Frågan hon ställde var: Vem är du? Jag är Henrik Palmersjö! Då frågade hon vem jag jobbar för i stället. Jag har nog aldrig känt mig så dum som den gången.

Så där Henrik, då tackar vi dig för pratstunden och hälsar dig hjärtligt välkommen till Grebbestad.
– Tack så mycket.

Henrik Palmersjö Henrik Palmersjö – Grebbestads tredje nyförvärv

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.