Mattias Svensson i comeback i storseger borta mot Bovall/Hunnebo - Update

Grebbestad vann med hela 12-2 borta mot Bovall/Hunnebo i Matias Svenssons comeback efter skada. Det är drygt 1,5 år sedan Mattias Svensson senast spelade seriematch för Grebbestad och i återkomsten svarade han för tre mål.

Se bilder på Mattias Svenssons comeback

Inledningen av matchen var ganska jämn. Grebbestad hade mest boll men B/H kändes ändå hyfsat farliga framåt och det tog ett tag innan Grebbestad fick ordning på försvarsspelet.

Grebbestad tog ledningen efter 9 minuter när Mattias Svensson fick en bra boll och tog sig förbi målvakt och gjorde ett inspel. Där möttes bollen av en B/H-spelare som drog bollen i egen ribba. Returen rakt ut till Marcus Broberg som enkelt rullade in 0-1.

Efter 16 minuter kvitterade B/H. Mikael Eriksson var på väg att bryta sig igenom när Gustav Henriksson kom med en bryttackling och sprakade bort bollen. Dock inte bättre än att den gick på Mikael Erikssons ben och hamnade i Grebbestads mål bakom en överrumplat Jonatan Hårenberg.

Minuten senare var Mattias Svensson nära att ge Grebbestad ledningen då han kom fri och lyfte bollen förbi målvakten men i ribban. Returen gick ut till Joshua Öster som fick öppet mål men blev nog lite överraskad och sköt utanför.

Så här långt var det helt jämt i matchen men sedan när Leonard Pllana satte 1-2 efter 19 min med ett välplacerat skott sprang Grebbestad ifrån.

Joshua Öster lobbade efter 22 minuter in 1-3 och efter 26 minuter kom det som många i Grebbestads gläds åt. Mattias Svensson återigen i målprotokollet. Mattias fick en fin framspelning från Marcus Broberg och kom fri med målvakten och lyfte säkert in 1-4.

B/H hade sedan en bra frispark från Fredrik Helgesson som Jonatan Hårenberg fick slänga sig o ch tippa till en hörna. Efter 36 minuter hade B/H en snabb omställning dör Omar Delly fint väggade sig igenom och sedan avslutade bra med ett snabbt skott förbi Jonatan Hårenberg till 2-4.

Efter 38 minuter ökade Grebbestad på till 2-5. Jonatan Hårenberg slog en lång utspark som Mattias Svensson vann i duell med en försvarare. Fri med målvakten rundande han honom och rullade in bollen i mål. 2-5 blev sedan halvtidsresultat.

I den andra halvleken orkade inte B/H hänga med Grebbestad som nu var helt överlägsna en period. Men trots detta hade ändå B/H ett par riktigt fina lägen för mål.

Efter 50 minuter fick B/H en frispark som man fint lyfte in. Det blev en nicktouch och Jonatan Hårenberg tvingades till en kanonräddning och sedan lyckades han på ett mirakulöst sätt även hålla andrabollen borta från påhälsning i målet. Grebbestad fick tag på bollen vände blixtsnabbt och bollen hamnade sedan hos frie Leonard Pllana som rullade in 2-6.

Minuten senare lobbade Tobias Carlsson in 2-7 varpå det uppstod lite palaver. Anledningen var att Mattias Svensson först varit offside. B/H’s målvakt slog ut att slå frisparken mot egen spelare och Tobias Carlsson kunde bryta bollen och enkelt lobba in bollen i mål. – Jag rullade upp bollen mot våra spelare menade målvakten liksom resten av B/H. Men placeringen av bollen borde mer ha varit där som målvakten slog frisparken än dit den slogs så jag förstår att domaren liksom jag själv trodde målvakten helt enkelt slog en svag frispark.

Efter detta tuffade B/H till spelet med några halvfula tacklingar men sedan lugnade det ner sig igen på planen.

Efter 55 minuter provade Mikael Eriksson med ett härligt skott långt utifrån och återigen fick Jonatan Hårenberg göra en bra räddning.

Efter 61 minuter ökade Grebbestad på till 2-8. Joshua Öster slog ett perfekt inlägg längs marken som Mattias Svensson mötte och förpassade in i mål. Mattias tredje för dagen.

Direkt efter fick Mattias Svensson en ny bra passning och släppte den fint vidare i sidled till Granit Berisha som satte 2-9.

Sedan efter 70 minuters spel byttes Mattias Svensson ut efter en mycket lyckad comeback. Minuten senare nickade Tobias Carlsson in 2-10 efter inlägg från Joshua Öster. – Jag hade säkert 6 st assist idag, sa Joshua Öster nöjt efter matchen. Lägg där till två egna mål så var det ett fint facit.

Efter detta dog matchen och tempot i den och det hände inte speciellt mycket innan Grebbestad ökade på ännu en gång. Joshua Öster hittade in bollen till Granit Berisha som dribblade av en spelare och sedan placerade in bollen till 2-11.

Med två minuter kvar att spela svarade Joshua Öster för matchens sista mål. Först hittade han in med bollen till Granit Berisha vars försök blockerades men då hade Joshua hunnit in i straffområde och placerade fint in 2-12.


Mattias Svenssons comeback:
6:e oktober 2012 spelade Mattias sin senaste tävlingsmatch för Grebbestad.
22:a september gjorde han sitt senaste mål i tävlingsmatch

I går på nationaldagen, 6 juni, gjorde han comeback och den blev lyckad. Han var inblandad i ledningsmålet som Marcus Broberg gjorde. Sedan gjorde han själv mål i matchens 26:e minut.
Totalt blev det tre mål för Mattias som sedan haltade av planen efter 70 minuters spel.


Efter matchen fick jag en kort pratstund med Mattias.

Annars då Mattias, det blev vinst i din comeback efter drygt 1,5 års skadefrånvaro. 3 mål blev det för dig. Hur känns det så här direkt efter matchen?
– Jo det kändes bra. Det gick riktigt hyfsat idag. Allt fungerar väl inte fullt men det är inte så konstigt. Löpningarna kändes bra och touchen var riktigt hyfsad.

26 minuter tog det innan du gjorde ditt första mål. Målkänslan är kvar?
– Jo den finns kvar. Det var gott men jag borde väl kanske gjort ett par till. Men jag är nöjd med tre mål.

Hur känns det annars, rent fysiskt? Du fick 70 minuter, är du sliten?
– Jag är väl hyfsat bra i form, inte riktigt 100 men jag känner att det börjar närma sig. Jag hade väl kunnat spela en stund till men det är bättre att börja lite försiktigt.

Mattias Svensson Bovall/Hunnebo Lite mer om Mattias Svenssons comeback

Nuläget i dagens matcher efter ca 60 min:
Angered-VFK 3-1
Nordv-Skövde 0-0
Ahlafors-Kumla 1-0
Grästorp- Lidköping 3-0 i paus

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Thordéngården konstgräs, Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla