Mattias Svensson segerskytt för Grebbestad mot tabelltvåan Gauthiod

Mattias Svensson stod för ett kort inhopp i matchen. Han kom in i 65:e minuten, satte 1-0 efter 71 minuter och blev utvisad i 78:e. För Grebbestads del var det en härlig vinst efter tre raka förluster.

I våras vann Grebbestad med 3-2 borta efter en kanonmatch som blev väl dramatisk på slutet då Gauthiod reducerade två gånger. Och lika dramatiskt blev det väl idag då Mattias Svensson kom att spela huvudrollen. Efter att ha blivit inbytt, målskytt och utvisad inom loppet av 13 minuter fick Gauthiod ett gyllene läge att komma tillbaka i matchen med en man mer på planen. Domaren fick fullt upp i slutet och visst borde även Gauthiod ha fått en man utvisad för verbala attacker mot domarteamet.

Matchen öppnades annars ganska jämn även om det var Gauthiod som hade lite mer boll i de inledande minuterna. Men det var Grebbestad som kom till matchens första målchans då Henrik Palmersjö snodde bollen och tog sig fram och avslutade bra men Mattias Hofling klarade fint till en hörna.

Därefter, nästan omgående fick Gauthiods Alfred Wemmert iväg ett skott utifrån som sånär kunnat bli en perfekt passning mot bortre men hans medspelare hann inte fram. Strax efter kom Gauthiods Emil Svensson med ett bra skott utifrån som Jonatan Hårenberg i Grebbestads mål klarade.

Efter detta så jobbade sig Grebbestad fint in i matchen och efter 20 minuter svarade Christoffer Söderlund för en fin framstöt när han tog sig fram till ett friläge men då kom Mattias Hofling ut perfekt och klarade.

Direkt efter slarvade Gauthiod med bollen och Grebbestad kunde vända snabbt och Henrik Palmersjö väggspelade fint med Jonas Henriksson och kom mot mål där Gauthiod via en perfekt tackling kunde bryta.

Grebbestad hade här en bra period och efter 23 minuter stötte Granit Berisha fram bra, spelade bollen ut mot Christoffer Söderlund och fick tillbaka bollen men sköt tätt utanför.

Efter halvtimmen fick Grebbestad ett kanonläge då man på nytt väggade sig fint igenom och Daniel Andersson fick på ett bra skott men Gauthiods målvakt Mattias Hofling svarade för en utmärkt räddning till hörna.

Halvlekens sista målchans fick Gauthiod med ett frisparksläge efter 35 minuter. Erik Forsblad (tror jag – tittade i kameran) drog på direkt och Jonatan Hårenberg var med bra och kunde tippa till en hörna.

Andra halvlek

I inledningen av andra halvlek var Grebbestad passiva och Gauthiod tilläts ganska enkelt att trycka på. Men Gauthiod hade svårt att tränga igenom Grebbestads backlinje och det blev oftast skott utifrån eller inläggsförsök.

Ett skottförsök hade Alfred Wemmert tre minuter in på halvleken och Jonatan Hårenberg tappade tillsynes bollen lite farligt men kunde snabbt lägga beslag på bollen igen. Sedan såg det något farligt ut ett dubbelläge i luften för Jonatan men i övrigt såg det stabilt och bra ut.

Men även om Grebbestad öppnade något tamt i andra skapade man ett par lägen. Först med ett långskott av Markus Svensson som Mattias Hofling hade problem med men redde upp tillslut.

Och efter 55 minuter kom Jonas Henriksson ner mot kanten och rullade snett tillbaka till Markus Svensson som fick en bra träff men bollen smet metern över.

Efter 58 minuter var Gauthiod ytterst nära ett ledningsmål. Man hade en frispark på högerkanten som man lyfte in och på bakre stolpen kom Jonatan Nilsson tämligen omarkerad och fick på en kanonnick men Jonatan Hårenberg svarade för en härlig reflexräddning till hörna.

Några minuter senare hade Gauthiod en första av två bollar i mål bort, denna för offside och andra sedan för hans.

Så efter 65 minuter började Mattias Svenssondramatiken med att han blev inbytt.

Minuten senare var Mattias nära att göra mål direkt efter ett bra inspel av Jonas Henriksson men Mattias fick aldrig ordning på bollen.

I 71:a minuten kom matchens enda mål. Grebbestad tog sig genom Christoffer Söderlund ner på högerkanten och Christoffers inspel nådde Mattias Svensson på bakre och Mattias kunde sätta sitt första mål i a-laget sedan 22 september 2012 i seriespel (detta efter 1,5 års skadeuppehåll). – Det var nära jag missade, jag såg bollen sent sa Mattias Svensson efter matchen.

Sedan efter 78 minuter ville Mattias Svensson ha straff och då domaren inte blåste kom några ord från Mattias som gav honom det röda kortet. Hur då domaren kan undgå att ge Gauthiod Erik Forsblad det röda i senare skede för liknande attacker är märkligt.

Efter utvisningen blev det mycket Gauthiod men man hade väldigt svårt att komma in på Grebbestads mål. Bästa läget fick man då Jonatan Hårenberg boxade ut ett inlägg. Bollen hamnade hos Alfred Wemmert som fick på ett skott med bra tryck i men rakt i famnen på Jonatan Hårenberg.

I stället hade Grebbestad några fina kontringslägen för att kunna avgöra. Bla 3 man mot 2 försvarare vid ett tillfälle men man fick inte till det sista biten och efter 5,5 minuts tillägg blåste domaren äntligen av matchen och Grebbestad fick tre fina poäng och klättrade upp till en fjärde plats i tabellen.

Ett stort grattis till en fin 3-poängare Peter Levin
– Tack

Det här var något helt annat än senast då Grebbestad föll stort 1-5. Vilken härlig vändning efterb tre raka förluster
– Ja, det får man säga. Det var roligt att kunna vända den här negativa trenden som varit på slutet.

Ni svarade för en riktigt bra första halvlek.
– Det tycker jag med. Dom öppnade bäst men vi arbetade oss in fint i matchen och för första halvlek.

Kanske borde haft en ledning med? Det fanns ett par fina chanser
– Jag står visserligen ganska långt ifrån men uppfattar det så jag med. Vi hade några fina genomlöp med bra avslutningar.

Lite trögare i inledningen av andra halvlek
– Jag vet inte varför men vi kom inte in spelet i början av andra. Gauthiod var visserligen tvingade att vinna för att haka på Carlstad så det var väl naturligt att dom försökte få till det i början av andra.

Jonatan Hårenberg gjorde sin första seriematch. Lite darrig i luften vid ett par tillfällen men i övrigt såg det bra ut?
– Ja det tycker jag.

Ett lyckat byte som även höll på att bli kostsamt?
– Precis. Det var roligt för Mattias Svensson att komma in och göra segermålet men så blev han ju tyvärr utvisad strax efter.

Men tillägg återstod det nästa 20 minuter. Det blev mycket att försvara sig sedan. Förutom inlägg skapade dom inte mycket
– Som du säger. Med en man mer så blir det naturligt att dom trycker på. Men jag tycker vår backlinje tillsammans med Jonatan Hårenberg klarade det bra samtidigt som vi fick till några bra kontringar med en man mindre. Jonas Henriksson gjorde ett bra jobb där som ensam forward.


Någon spelare att lyfta fram idag?
– Idag är det en lagseger. Idag visade vi hur bra vi är när alla drar åt samma hål, en lagseger helt enkelt!

Fler bilder under morgondagen!

GIF-IK Gauthiod 1-0 IK Gauthiod

Stort grattis! Så himla glad för er skull! Starkt jobbat!

Div II Norra Götaland
Igår 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
I övermorgon 12:00
Stenungsund