Stratos stannar!

Stratos Kenstanlis stannar i Grebbestad ytterligare en säsong! Det var goda nyheter för Grebbestad som hade en jobbig säsong där man med undantag från de första omgångarna var indragna i bottenstriden.

– Ja, jag har bestämt mig, säger Stratos när STNB ringer upp. Jag stannar i Grebbestads IF. Stratos Kenstanlis dök ju upp som ett oväntat nyförvärv i fjol när han flyttade till Dingle och valde spel i Grebbestad.

Tidigare har han spelat med Lundby och Gunnilse i div 1 innan han skrev på för Grebbestad. Det var därför ingen stor överraskning att han skulle få förfrågningar från andra klubbar runt omkring och då kanske främst från Uddevallahållet.

En gammal lagkompis till Stratos från tiden i Göteborg, tränar numera Torslanda i div 2, och detta gjorde att man kontaktade Stratos för en eventuell övergång. Dessutom kom Oddevold med in i bilden.

Torslanda valdes snabbt bort av Stratos som rotat sig bra i Dingle med familjen, flickvän och en liten dotter. Men Oddevold var länge kvar som ett alternativ. Vad avgjorde då?
– Jag trivs mycket bra här i Dingle och med spel i Grebbestad. Vi vill rota oss här först, sen får vi se vad det blir i framtiden, säger Stratos.

Dessutom skulle det inte gå att kombinera med mitt jobb som fritidspedagog i Fjällbacka. Dessutom kommer Stratos tillsammans med Martin Kallin att fungera som en hjälptränare till Sven-Erik Olsson som gör sin andra säsong i Grebbestad.
– Det skall bli intressant. Vi skall försöka med ett nytt koncept som i första hand går ut på at få de yngre spelarna att träna mer. Vi skall prata mer om detta med spelarna på onsdag när vi har inomhusträning, säger Stratos.

– Annars är jag rätt så nöjd med min första säsong i Grebbestad. Det har inte varit 100 %-igt bra. Jag hade en svacka efter sommaruppehållet men i övrigt har det gått rätt så okey. Till nästa säsong så hoppas jag att vi kan hänga med topp tre och det skall inte vara omöjligt om vi kan öka träningsdosen, menar Stratos.

Tränaren Sven-Erik Olsson är förstås nöjd med att få behålla Stratos Kenstanlis.
– Det kändes tungt för en två tre veckor sedan men nu när Stratos bestämt sig känns det bättre. Han är ju en förstklassig spelare som vi hoppas ännu mer på. Han betyder dessutom mycket för att andra spelare skall stanna så nu ser det bra ut, säger Sven-Erik Olsson.

På minus sidan ser det ut som att Rasmus Larsen kommer att sluta och att satsa på innebandy i stället. Dessutom är Anders Hansson lite tveksam till fortsatt spel.

Till råga på allt verkar det som om stöttespelaren Johan Thoresson inte kommer att spela kommande säsong.

Jan Svensson

Stratos Kenstanlis

Idag blev det dessvärre 2 resultat som går mot GIF.
Karlstad slog Yxhult och Skövde slog Vänersborg. 😢

Div II Norra Götaland
2021-09-11 14:00

IFK KUMLA
3-3

Kumla IP, Kumla
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
F04-06
Stenungsunds IF (h)
I övermorgon 12:00
Sparvallen konstgräs

F04-06
Ödsmåls IK (b)
2021-09-22 19:00
Ängö Schakt Arena