Eko från omklädningsrummet del 2

Då var det dags för del 2 av det uppskattade Eko från omklädningsrummet.
Om någon blir upprörd över krönikan och vill snabbt få tag på #10 Luftens baron så måste ni snabba er på för på Lördag bär det av till Turkiet för en 27 man stor grupp däribland #10.
Där kommer det att tränas, solas, badas, inkilas och kanske en del andra aktiviteter för att komma i så god form som möjligt till Seriepremiären som är 11/4 hemma mot Lidköping.
Så här är den Eko från omklädningsrummet del 2

Många blev reaktionerna på föregående avsnitt. Mestadels positivt och dubbla benskydd på träningen för min del. Fotboll engagerar, oavsett om laget heter Barcelona eller Grebbestad. Enligt internationella fotbollsförbundet Fifa spelar drygt 240 miljoner människor i 200 länder fotboll regelbundet. Numera är ju tv-tablån fullproppad med toppmatcher från värdens alla ligor. Att någon då skulle åka upp till Sparvallen en djupfryst lördag i februari är ju egentligen helt obegripligt. Men jag hoppas och tror att andan för det lokala laget aldrig kommer att försvinna. Då är det värt att bli sågad i affären när man handlar mjölk.

Det blir liksom lite roligare att hålla på om nån bryr sig om hur det går. Ta vår kanske största supporter "Resö-Bengan" som exempel. Jag tror inte han hade tyckt att en VM final var viktigare än en match i div 1000. För den enskilde spelaren, supportern, tränaren, föräldern eller vad det kan vara, finns inget viktigare än just den här matchen. Oavsett vilken nivå den spelas på. En seger är en seger oavsett. Det gör ju också att mindre begåvade spelare så som Lillen och Benny Svensson också kan få glädje av fotbollen.

När vi ändå är inne på Benny Svensson. En trogen GIF supporter. En man av hög klass. Både välkammad och välklädd. Den mannen kör bänkpress i kostym och får 100 kilo att se ut som flugvikt. En gammal storforward i GIF tröjan med det smått otroliga målsnittet på 0.08 mål/match på 136 matcher.
Då ska man också ta i beräkning hur få mål som faktiskt gjordes i matcherna på den tiden.

Begreppet "gamla trean" förekommer flitigt i diskussioner runt omkring i Grebbestad. Jag vet inte vad gamla trean var för serie. Kan det ha varit motsvarigheten till nuvarande Champions League? Med tanke på alla gamla storspelare som smekt läder i denna serie kan man i alla fall konstatera att den måste hållt hög klass.
Att hänga kvar i "gamla trean" var en prestation som nominerade till både bragdguldet och Jerringpriset. Under hela 80-talet huserade gubbarna i denna serie. Jag var tyvärr inte kläckt på den här tiden. Man har ju bara hört talas om alla hårda drabbningar på Siljevi.
Dagens lag har en bit kvar till den nivån. Vi får helt enkelt kämpa vidare.

En gammal Hjälte från storhetstiden är Nutte.
Normalt sett i en klubb spelar ungdomslagen likadant som A-laget gör. Detta är dock inte fallet i Grebbestads IF.
Henrik "Nutte" "Van-Gaal" Edvardsson kör med sitt eget patenterade 3-5-2 system. Lite problematiskt är ju att han är ledare för alla ungdomslag. Så "Wing-backs" kommer nog inte bli en bristvara i seniorlagen dom kommande åren. Men kanske är det så att han kände att han var den perfekta ytterspringaren för just ett sådant spelsystem. Men aldrig hade någon tillräckligt kompetent tränare som lät honom få ut sin fulla potential. Men det är som hans far Roy brukar säga- Den som väntar på nått gott, han blir aldrig fet.

Ny assisterande tränare för året är Mikael Albreksson. Jag skulle kunna skriva en pocketbok om den mannen tror jag. Bettingexpert, nickspecialist, maratonlöpare och bensinförsäljare. Många verkar tro att mina inlägg här på hemsidan görs för att konkurrera ut godaste Albrektsson. Men så är naturligtvis inte fallet. Anledningen till hans frånvaro på hemsidan stavas nog mer att han numera är en del av ledarstaben. Kanske inte läge att såga den samma här på hemsidan då. Hans mycket uppskattade "spelblogg" var varje gång kryddad med veckans säkraste spel. Något som han kallade för "3 gringos" . Konstigt namn, då 3 gringos betyder 3 vita män i México. Undertecknad var inte sen att rygga dessa spel. Något som inte ledde till extra tacos på fredagskvällarna direkt. Ett mer passade namn hade kanske varit "3 juego muy incierto". Vilket rakt ”översatt betyder 3 riktigt jävla osäkra spel.

Abbe är ju även berömd för sitt extrema nytänkt när det gäller övningar. Ibland är dom så invecklade att inte ens han själv förstår dom. Men det kan sällan vara fel att vilja för mycket. Minns särskilt en händelse. Precis i början av min pubertet skulle jag debutera för A-laget i Tanums IF. Albrekt var stenhård tränare och vi hade inte sett bollen på 4 månader. Bara styrka och löpning. Han var då uppe hela natten innan match och letade efter
citat att dra innan vi skulle gå ut. Valet föll på ett klassiskt citat från Nalle Puh.
"Även om jag älskar honung, finns det ett ögonblick, precis innan jag ska äta honungen. Som är nästan ännu bättre"

Ett mer välkänt ansikte i ledarstaben är Mikael Mattsson. Han har varit tränare i GIF sedan 1968. En mer tillbakadragen ledartyp. Hyfsat otidsenligt inställd. Han blir upprörd om man kallar "bollen inom laget" för "possession". Men nya ord är inte hans starka sida. Han har hållit på med samma korsord dom sista tre säsongerna.
Sida 9 i "stora korsordsboken". En julklapp från hans bättre hälft Cilla julen 1999. Snacka om att inte få valuta för pengarna.

Vad det gäller vår nya huvudtränare Mathias Pettersson-Pohl har jag inte mycket info. Karln verkar vara någon form av mönstermedborgare. Men vi får se efter lägret. Där brukar agnarna skiljas från vetet.
Varje gång jag ser PP samtala med materialare Långström kommer jag dock osökt att tanka på seriefiguren Tintin och hans lite törstiga vapendragare kapten Haddock.

Är det nån som har en mössa? I så fall kan den med fördel lämnas på träningen. Kapten Maz är riktigt missnöjd med nuvarande mössutbud. Glider av när han kommer upp i "toppfart". Det har resulterat i en hel del svordomar vid maxlöp. Eller ja den gången han tog ett maxlöp. Nån får ta sitt ansvar och ge pojken en ny mössa!

Seriepremiären närmar sig och snart åker vi på träningsläger till Turkiet en vecka. Där finns inga mössor. Ingen Sportchef som gapar om kläder. Bara grönt gräs och träningsvärk. Inkilning av dom nya spelarna kommer som vanligt att ske under ordnade former. Förra årets deltagare Tobias Berntsson var så nervös att han söp sig själv under bordet. Redan innan det börjat. Får hoppas att årets deltagare bjuder till lite mer. Frågan är bara hur det ska gå för Jimmie Larsson, ska han klara sig utan hemlängtan? Ska Broberg komma med hem? Är gräset för högt? Ska flygbolaget strejka? Ska Matti träna denna gången? Får Granit migrän? Klarar Nawwe få till en ny Profilbild? Kan Salam hitta en rumskamrat eller får han bo själv? Finns det svenskt kaffe på hotellet?

Ja frågorna är många. Vi får hoppas dom blir besvarade.


Månadens Brobba:

Broberg och Ulrik sitter hemma och myser en fredagskväll. Käkar gifflar och kollar på tv. Varpå Ulrik utbrister. -Duu han Skavlan han är inte svensk eller??Kom ihåg. Gamla stjärnor minns man bättre än dom som ännu inte blivit stjärnor.// #10- Luftens Baron

Olle Kristoffersson Eko från omklädningsrummet - del 3 - Update Premiär för ” eko från omklädningsrummet”

Nuläget i dagens matcher efter ca 60 min:
Angered-VFK 3-1
Nordv-Skövde 0-0
Ahlafors-Kumla 1-0
Grästorp- Lidköping 3-0 i paus

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Thordéngården konstgräs, Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla