Grebbestad klart för semifinal i DM

Grebbestad är klart för semifinal efter bortavinst i kvartsfinal mot Herrestad. Segermålet i slutet av första halvlek genom Anders Stenström. Efter en bra första halvlek tappade Grebbestad rytmen i spelet men Herrestad förmådde aldrig riktigt hota ändå.

Bild ovan lånad från Herrestads hemsida


Grebbestad öppnade piggt och hade redan efter två minuter haft en trippelhörna och inledningsvis fick Herrestad bara rensa bort bollen då dom hade svårt att hänga med i tempot som Grebbestad drog upp.

De tre inledande hörnorna blev inte speciellt farliga men i fjärde minuten slog Felix Norén en fin djupledsboll som Christoffer Söderlund var ytterst nära att kunna slå in men en Herrestadsförsvarare fick bort bollen till Grebbestads fjärde hörna.

Nästa målchans för Grebbestad kom efter tio minuter när Felix Norén fick på ett härligt skott utifrån som gick precis över krysset även om Herrestads målvakt Joakim Emilsson var bra med.

Tre minuter senare var vi nära att skriva in 0-1 i matchen. Pontus Johannesson vann först bollen och spelade smart snett bakåt till Jimmie Larsson. Jimmie slog en härlig djupledsboll mot Christoffer Söderlund som skjuter ett skott som prickade stolpen. Olle Kristoffersson var framme för en styrning och jag uppattade aldrig om Olle var på bollen eller inte men helt klart ytterst nära en bortaledning i matchen.

Efter en första kvart med i princip bara ett lag på planen så började Herrestad kuna sticka upp lite grann och man fick till några bra anfall där man bla fick sitt första avslut i matchen efter 16 minuter då Jonathan Angmyr sköt från ca 25 meter men skottet ett par meter utanför.

Efter 25 minuter stack Herrestad upp igen med en snabb omställning en fin boll på Adam Berg Luther men han fick en dålig vinkel och hade ingen med sig och provade då ändå med ett skott som missades klart.

Stället kom Grebbestad med en fin långboll från Tobias Carlsson som hittade Pontus Johannesson som ändå inte lyckades pricka målet, jätteläge för Grebbestad.

Minuten senare var Grebbestad nära igen efter en bra omställning där Pontus Johannesson släppte fint vidare till Olle Kristoffersson men Herrestads försvar gjorde ett kanonjobb hem och lyckades bryta till en hörna innan Olle kom till avslut.

Den följande hörnan i 28:e minuten blev farlig. Herrestad fick bort förstabollen men bollen fångades upp av Granit Berisha som klippte till från 30 meter och prickade hörnet av stolpe och ribba. Mycket nära igen för Grebbestad.

Sedan dröjde det till 37:e minuten innan nästa farlighet kom ett en ny djupledsboll hittade Pontus Johannesson med Herrestads målvakt Joakim Emilsson kom ut perfekt och lade beslag på bollen.

I 43:e minuten kom ändå Grebbestad ledningsmål tillslut. En frspark utifrån och alla väntade nog på att Granit Berisha skulle lyfta in bollen. I stället rullade han bollen i sidled till en omarkerad Anders Stenström som med ett välplacerat skott satte 0-1.

Andra halvlek
Sedan började Grebbestad piggt i andra med et fint läge där Anders Stenström skruvade skott gick strax utanför efter et par minuter.

Men sedan var det väl nästan slut på det roliga om man tänker fint raskt anfallsspel. Helt plötsligt å hittade Grebbestadskillarna inte varandra på samma sätt. Nu var det inte att Herrestad tog över spelet på något vis även om man fortsättningsvis stod upp mycket bättre.

Men några bra lägen fick Herrestad till som efter 56 minuter då Jonathan Kigongo jobade fint och öppnade spelet med en bra passning ut på höger där Tony Fremming kom och fick på ett bra inspel som knappt missade Jonathan Angmyr och skansen försvann.

Sedan efter 57 minuter fick Herrestad en frispark i fint läge precis utanför 16-metaren men Johan Sahlins frispark gick rakt i muren.

Efter 65 minuter började Herrestad möblera om i laget i hopp om en kvittering och man skickade bla upp mittbacken David Engelbrektsson på topp i hopp om att kunna nyttja hans huvudspel mer och med tanke på att Grebbestad bara hade en uddamålsledning var det ett bra drag från Herrestads sida.

Efter 78 minuter fick Grebbestad äntligen till ett bra anfall i andra halvleken. Det startade med en bra passning från Pontus Johannesson till Leonard Pllana som passade vidare till Christoffer Söderlund. Christoffer spelade sedan in en bra boll längs backen som hittade Anders Stenström som dock inte hittade målet.

Herrestad blottade sig nu mer bakåt efter ännu fler ommöbleringar inom laget och efter 79 minuter väggspelade Christoffer Söderlund fint med Jimmie Larsson och det hela slutade med att Christoffer revs ner och Grebbestad fick en straff. Men straffen från Granit Berisha räddades av Joakim Emilsson, Returen fint tillbaka till Granit Berisha men Joakim Emilsson var snabbt upp och klarade även detta avslut. Fina räddningar av Joakim.

På tre minuters tilläg kom sista läget i matchen för Grebbestad och det var Granit Berisha som återigen ställdes mot Joakim Emilsson och precis som tidigare var det Joakim som gick segrande ur denna duell och därmed slutade matchen 0-1, seger Grebbestad.


Mattias Pettersson-Pohl, seger 1-0 och avancemang till semifinal i DM. Snabb kommentar om detta
- Klart att det är skönt att gå vidare. Det var givetvis vårt mål med matchen idag, så helt klart skönt.

En bra första halvlek spelmässigt, eller vad tycker du?
- Vi gör en bra första halvlek men i andra halvlek kommer vi inte alls upp i samma nivå.

Även om andra halvlek var sämre spelmässigt var det ganska långt vid eget mål?
- Ja det var det. Dom hade väl ett par fasta situationer men jag tycker vi hade bra koll även där. Men jag hade önskat att vi kunnat få till mer offensivt i andra.

Någon att lyfta fram idag?
- En hygglig laginsats idag med ganska jämt lag.

Herrestads AIF-GIF 0-1 Herrestads AIF

Blev lite chockad i morse när jag såg slutresultatet. Efter att läst Jannes reportage verkar det som en rättvis seger. Nu glömmer vi detta och taggar till inför nästa match.

Div II Norra Götaland
2023-06-02 19:00

TORSLANDA IK
1-5

Torslandavallen 1, Torslanda
Div II Norra Götaland
2023-06-10 14:00
IFK SKÖVDE FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.