Grebbestad vinnare igen efter 3-1 mot Rynninge

Efter tre raka förluster vann Grebbestad hemma på Siljevi mot Rynninge med 3-1 (0-1). Men efter första halvlek var det nog inte många som trodde hemmaseger då gästerna var bäst över hela planen. Men något hände till de avslutande 45 minuterna...

Första halvlek

Första halvlek startade ändå ganska okey av Grebbestad och efter fem minuter kombinerade Grebbestad fint och Pontus Johannesson släppte bollen till Mattias Svensson som sköt bra men en bit över.

Fem minuter senare ställde Grebbestad om bra igen och Felix Norén hittade Leonard Pllana som i sin tur hittade Felix Kristoffersson som fick bra skottläge men skottet gick rakt på Rynninges målvakt Andreas Carlström som klarade.

Efter 12 minuter ställde Grebbestad om bra igen och man hittade Leonard Pllana som tog sig förbi sin försvarare och kom till skott men Andreas Carlström klarade men en fotparad och sean fick Rynninges försvarare bort returen.

Men sedan var det roliga slut i första halvlek. Resterande av halvleken kännetecknades av ett Rynnige med kopiös vilja och löpvilja. Man sprang och stressade Grebbestad hårt över hela planen och Grebbestad fick inte till ett dugg spelmässigt. Grebbestad klart sämsta halvlek så hår långt in i serien.

Rynninge hade ett bra inspel tidigt i matchen men nästa riktigt bra läge kom efter 20 minuter då man tämligen enkelt kunde sätta bollen på Haris Karahmet som fick ett bra läge men skottet smet strax utanför.

Efter 26 minuter slog Mirza Basic ett inspel som Grebbestads försvar inte fick bort och bollen hamnade hos Haris Karahmet som fick ett jätteläge men Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg svarade för en kanonräddning till hörna.

Men efter 29 minuter fick även Jonatan Hårenberg kapitulera. Rynningen kontrade bra men Grebbestads försvarsspel i kontringen var inte bra och Mirza Basic fick en bra passning och blev fri i ögerläge och kunde skruva in bollen förbi Jonatan Hårenberg

Nära 0-2
Minuten senare var det oerhört nära nytt Rynningemål. Rynninge kontrade igen och slog en passning mot högerkanten som såg ofarlig ut men Felix Norén missade bollen och Rodin Deprem kom fri men sköt över.

Grebbestad lyckades sedan kombinera bra ett par gånger och få till avslut vilket gav ett litet hopp om bättring i spelet för Grebbestad men så blev det inte utan Rynninge höll i stället på att få ytterligare et fint läge när Grebbestad ännu en gång inte fick bort et inspel men Henrik Hultberg fick aldrig ordning på bollen och chansen försvann.

Halvtid

I paus bytte Grebbestad in Jonas Henriksson och det kom att bli ett lyckat byte. Jonas var full av energi och redan i första minuten av andra halvleken fick han till ett utmärkt inspel mot mål men Grebbestads spelarna kom aningens fel för att direkt trycka in en kvittering.

Men Jonas Henrikssons energi smittade av sig på övriga och vi fick se ett helt annat Grebbestad i den andra halvleken och kanske löpte Rynninge sig trötta under första 45 minuterna?

Rynninge fick visserligen till en bra omställning i 47 :e minuten där Miran Abdulrahman Mohammad hittade in till Henrik Hultberg som fick på ett bra skott men Ulrik Karnström kunde täcka med ett uppoffrande försvarsspel.

Men annars var det bara Grebbestad för hela slanten i början av andra halvlek och Felix Norén nådde Mattias Svensson med en lång boll i 49:e minuten. Mattias hade chansen att bara gå med bollen och i princip kunnat bli helt fri men släppte i stället snabbt till Jonas Henriksson som sköt bra men Rynninge lyckades blockera till en hörna.

Minuten senare släppte Jonas Henriksson fint till Felix Kristoffersson som om igenom och fri med målvakt men Andreas Carlström räddade fint.

Grebbestad trummade på och Mattias Svensson hittade Felix Kristoffersson som i sin tur hittade Jonas Henriksson som gick på skott men det kunde blockeras av fint täckande Mehmed Basic.

Nästa Grebbestads läge dröjde till 60:e minuten och Markus Svenssons skott täcktes till en hörna. Men Christoffer Söderlunds hörna hittade fram till Ulrik Karnström som nickade in 1-1. - Mitt första mål på sju år? Sa Ulrik Karnström efter matchen.

Senast mot Skövde AIK släppte Grebbestad in två må på en minut även om målen fördelades på varsin halvlek. Men nu var det i stället Grebbestad tur att göra två snabba mål för efter 62 minuter small det igen bakom Andreas Carlström. Grebbestad fick fram bollen till Mattias Svensson som hittade in till Leonard Pllana som fick bollen perfekt och klippte in 2-1 med ett välplacerat skott.

Efter Rynninges ledningsmål tog målvakten Andreas Carlström gott om tid på sig vilket givetvis irriterade Grebbestadslägret som då låg under. Men efter Grebbestads ledningsmål sa en skojande Mikael Matsson till assisterande domaren att han kan säja till målvakten att det är okey att han maskar igen. Lite skoj även under match.

Grebbestad fortsatte at spela bra och efter 66 minuter fick Jonas Henriksson skottläge men som så många gånger tidigare i matchen kunde Rynninge täcka till en hörna.

Men efter detta jämnade spelet till sig lite mer även om det mest var Grebbestad som hade bollen men det var få chanser. Men efter några byten fick Rynninge in en ny pigg höger yttermittfältare som gav Felix Norén problem. Men Grebbestad lyckades ändå hålla undan.

Och i stället avgöra matchen efter 79 minuter. Olle Kristoffersson slog ett inspel till Mattias Svensson som släppte bak på Leonard Pllana som på nytt fint placerade in skottet till 3-1. Leonard Pllanas tredje mål på sista två matcherna efter en mållös period.

Rynninge gav inte på något vis upp utan kämpade på och efter 85 minuter fick man en frispark som man lyfte in bra till Mirza Basic som nickade men Jonatan Hårenberg räddade fint nere vid stolproten.

Efter detta hände inte så mycket mer och Grebbestad tog tre värdefulla poäng och klättrade upp på en sjätteplats i tabellen.

Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl efter matchen:

Vi är ett par minuter efter matchslut, hur känns det?
- Stor glädje givetvis. Vi har väntat ett litet tag på detta nu så jag är jättenöjd med resultatet.

Om vi tittar på matchen då. Första halvlek vill vi väl inte komma ihåg?
- Nej, precis. Dom fick in 0-1 efter ca 30 minuter och vi fick inte igång vårt spel. Vi lovade varandra i pausen att vi skulle bli skulle bli tuffare i vår press och det fick en jäkla bra effekt i andra halvlek.

Ja frågan är väl: Vad sa du egentligen till dom i pausen då det var ett helt annat lag i andra?
- Ja, haha. Det var väl bara att vi skulle köra på ordentligt. Vi är ju ett bättre lag än Rynninge och vi hade en jävla bra inställning i andra halvlek.

Hur många bytte du egentligen ut i paus? Det kändes som 11 man?
- Hahaha, vi bytte en man, hahaha.

Vi sneglar tillbaka på första halvlek. Om löpte kopiöst första 45 minuterna. Blev dom trötta av detta
- Känslan var väl så, ja! Dom spelade bra i första, dom låg rätt och hade två stora forwards som dom slog bollar på. Sedan täppte dom till hemåt med alla så fort dom blev av med bollen.

Och dom hade et jätteläge direkt efter 0-1?
- Stämmer.

Ett byte i paus, Jonas Henriksson kom in och han visade framfötterna direkt med ett fint inspel som lite grann angav tonen på andra halvleken
- Ja, lite så var det. Jonas Henriksson hade bra energi idag, så absolut.

En match kvar innan uppehållet, Lidköping borta.
- Ja. Det blir en tuff match. Lidköping har kommit igång bra och kryssade bla mot Gauthiod senast, så det blir som sagt tufft men nu har vi vunnit igen och tänker försöka fortsätta med det.

Någon att framhålla idag?
- Hela laget göra en fin andra halvlek men klart at Jonas Henriksson var mycket pigg i sitt inhopp.

I denna nyhet: Herrsenior A 2015-06-27 Rynninge IK 3-1 Rynninge IK