Andralaget: Seger borat mot IFK Strömstad

Andralaget vann i går borta mot IFK Strömstad med 1-2 (1-2). Därmed fortsätter andralagets första år i div att gå bra. Mycket starkt gjort.

Andralaget åkte på fredagskvällen till grannorten Strömstad för att spela derby på konstgräset.

Vi inleder matchen på ett mycket bra sätt och efter bra press av Viktor Klemming avslutar han med en boll i strömstadsribban i minut 10

Några minuter senare stressar vi återigen Strömstadsförsvaret och Oskar Lindberg ett bra läge efter ha dribblat bort en back men i skottögonblicket kommer målvakten ut och kan rädda.

I 20 min räddar Martin Hanssonbra vid sin högra stolpe då hemmalaget slår en bra frispark från ca 20 meter .

Vi fortsätter att spela bra och i 26 minuten vinner Sebastian Eliasson bollen på vänsterkanten och slår ett inlägg mot bortre stolpen där Isak Greby passar in till andralagets notoriska målskytt Joshua Öster som vänder bort sin back och placerar in 0-1 .

31 min blir Mikael Albrektsson neddragen till höger utanför straffområdet, Joshua slår en bra frispark mot bortre där kapten Abdi Salam Ali Noor kan stöta in 0-2 från nära håll.

Andralaget är nu inne i en mycket bra period och bollen går som på ett snöre mellan Vicktor Edvardsson Mikael Albrektsson och Oskar Lindberg som i straffområdet spelar snett framåt till en ganska fri Joshua Öster men skottet täcks till hörna från vänster .

På efterföljande hörna får Abdi ett gyllene läge att sätta 0-3 men tyvärr går bollen strax över målet från 3-4 meter.

Min 39 . Och som ett brev på posten kommer hemmalagets reducering strax efter på en hörna från vänster och det är Henrik Qvicklund som nickar in 1-2 snyggt i Martins högra kryss otagbart.

Halvlek

50 min får vi en hörna från vänster där Danne Söderlund spelar fram till Viktor Klemming men avslutet går strax utanför målvaktens högra stolpe .

55 min, omställning av Strömstad och Martin gör en bra räddning och på returen som går ut till en Strömstadsspelare så kan Hampus Jonasson vara räddande ängel när Martin kommit ur position och mota nästa skott.

Nu får hemmalaget mer energi och vi pressas ganska hårt till att göra misstag. I mitten av andra halvlek tvingas både Joshua och Abbe av planen på grund av skador och då tappar vi lite tyngd och rutin.

Men Andralagets unga killar strider tappert och kan hålla undan till slut.

En imponerade första halvlek där vi kunde stängt matchen efter många bra möjligheter, när vi ligger rätt i positionerna och pressar tillsammans och tar jobbet för varandra är laget mycket bra. Andra halvan blir det inget skönspel och vi får inte igång vårat "rull", där har vi lite och lära oss att inte bli stressade och spela klokt och enkelt, men det kommer.

Räknade lite och utan nestor Abbe låg medelåldern idag på 18,5 år!
(Med Abbe var medel 20 år)...

Får dessutom passa på att ge Strömstadspelarna beröm då de kämpar på och gör det svårt för oss.

Även kul att så många Giffare är på plats och hejar på laget!

Nästa match är på söndag 20/9 mot serietrean Stala / Myckleby hemma på siljev kl 16.

/Patrik Jonasson

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
2023-02-03 19:03
IFK UDDEVALLA (b)
Kamratgården, Uddevalla


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.