Grebbestad trea efter hemmaseger med 3-2 mot Gauthiod - update

Grebbestad gjorde sitt och besegrade Gauthiod hemma med 3-2 (1-1). Då IFK Uddevalla bara klarade oavgjort kunde Grebbestad ta sig förbi i tabellen och sluta på en tredje plats.

Fint höstväder om än aningens kyligt för oss i publiken, en bra plan och en match som hade nerven om tabellaceringar. Gauthiod behövde en vinst för att ta sig förbi Grebbestad i tabellen och då bli fyra och Grebbestad femma. För Grebbestads del gällde minst poäng för att hålla Gauthiod bakom i tabellen. Men mer inspirerande för Grebbestad var att en vinst skulle kunna ta Grebbestad upp på en tredje plats om Uddevalla tappade poäng i sin match. Grebbestad gjorde sitt och vann och Uddvalla fick 2-2 i sin match mot Vänersborg. Fjol och hela tio poäng mer inspelade, strålande resultat!

Första halvlek
Matchen startade i ett mycket högt tempo och det var en tuff jämn drabbning matchen igenom. Inledande minuterna var Gauthiod aningens bättre och man hade tidigt ett bra läge för Mladen Bucanin so dock avslutade i burgaveln.

För Grebbestads del kom ett första läge efter en djupledsboll på Leonard Pllana som försökte vinkla in bollen men avslutet gick utanför.

Grebbestad jämnade ut spelet ganska snabbt och det var helt jämnt där ute på planen. Efter 14 minuter kunde Grebbestad bryta högt upp och Tobias Carlsson kunde avancera framåt och sköt ett bra skott men tätt utanför.

Efter detta hade Grebbestad några bra minuter där Christoffer Söderlund hittade in till Leonard Pllana men Gauthiods försvar lyckades bryta.

Nästan direkt efter, i 18:e minuten, bröt Markus Svensson fint in i Gauthiods 16 metare och fick på ett bra skott men ändå rakt på Gauthiods målvakt Mattias Hofling som fick upp händerna och stötte ut bollen.

Efter 22 minuter ställde Gauthiod om snabbt och bra på högerkanten och man slog ett bra inlägg som nådde Mladen Bucanin på bakre stolpe och han sköt ett bra skott som Jonatan Hårenberg fick göra en bra räddning på.

Två minuter senare hade Gauthiod en frispark i ett fint läge men skottet från Pelle Ödlund tog på egen spelare och gick utanför. Den egna spelaren var dessutom i ett offsideläge om bollen skulle ha styrts i mål i stället.

Direkt efter, i 25:e minuten ställde Grebbestad om snabbt och Granit Berisha hittade in till Leonard Pllana som fick ett kanonläge men skottet gick rakt på Gauthiods målvakt Mattias Hofling.

Efter 30 minuter kom matchens första mål. Granit Berisha snodde helt enkelt bollen från Rasmus Johansson som var siste man och dribblade. Detta gjorde att Granit kom helt fri och läckert så chippade han in friläget för 1-0 för Grebbestad.

Men Grebbestads glädje över 1-0 varade inte länge. För minuten senare var det Grebbestads tur att drälla med bollen och det hela slutade med inkast till Gauthiod. Ett inkast som dom tog snabbt innan Grebbestad var med och det blev ett inlägg som dök ner snabbt och tog på en Grebbestadsspelare fram till frie Emil Olesen som klippte in 1-1 från nära håll.

Två minuter senare kunde det varit ledning för Gauthod. Man tog en snabb frispark som ställde Pelle Ödlund i ett bra läge men vi fick se ett galant hemjobb av Marcus Broberg som svarade för en strålande brytning till en hörna.

Den följande hörnan blev farlig med en bra nick men Jonatan Hårenberg svarade för en härlig reflexräddning och klarade.

Grebbestad fick sedan i 45:e minuten ett jätteläge at ta ledningen. Man ställde om snabbt efter ett Gauthiodanfall med boll ut på höger och Christoffer Söderlund. Hristoffer hittde en fri ranit Berisha i mitten men Granit fick total snedträff och bollen gick långt utanför.

Andra halvlek
Den hårda kampen fortsatte sedan i den andra halvleken och både lagen ville vinna matchen. Första läget i andra halvlek kom för Grebbestad. Leonard Pllana passade bollen in från höger till Markus Svensson som kom fint och sköt från 16-metaren. Men vi fick även se en perfekt täckning av Gauthiods försvar genom Sebastian Bahnemann (tror jag det var).

Efter 52 minuter bröt Gathiod på mitten och Albert Wemmert ställde om snabbt med en precis passning till Jonatan Nilsson som fick ett kanonläge men sköt i burgaveln.

Nästa läge blev även det Gauthods när Grebbestad låg högt uppe och Gauthiod slog om snabbt med djupledsboll på Mladen Bucanin som fick ett fint läge men skottet/passningen(?) smet utanför.

Även nästa läge blev Gauthiods och återgigen var det omställning med lång djupledsboll mot Emil Olesen som kom i fint läge men precis som i första halvlek kom Marcus Broberg med en helt perfekt brytning och det var fortsatt 1-1.

Men 1-1 höll sig inte länge. För efter 65 minuter fick Gauthiod ett inkast som man kastade in mot Pelle Ödlund som tog med sig bollen fint, men kanske lite för enkelt, och han kunde klippa in 1-2.

Minuten senare var det nära 1-3 då Pelle Ödlund tog sig ram och fint serverade Emil Olesen ett jätteläge men Emil sköt i ribban och ut.

Nu såg det tungt ut för Grebbestad i jakten på en tredjeplats men precis som när Grebbestad tidigare tog ledning i matchen kom kvitteringen snabbt.

David Olsson fick bollen ute till vänster, avancerade fram och klippte till från väldigt långt håll men vilken träff han fick. Bollen for som en raket och borrade sig otagbart in i krysset (se bild på Gauthiods hemsida) och vi hade 2-2 i matchen.

Grebbestad sporrades av kvitteringen och gick nu för ett segermål. Efter 77 minuter nådde Grebbestad Jonas Henriksson med ett bra uppspel och han släppte vidare till David Olsson som dock inte hittade rätt denna gång utan skottet gick i burgaveln.

Men bara tre minuter senare kom avgörandet. Först fick Grebbestad ett jäteläge då Felix Norén smugit med upp i anfall och ett inlägg nådde honom perfekt med Felix nickprickade ribban. Men Grebbestad kunde snappa upp andrabollen och Markus Svensson såg då en fri Olle Kristoffersson som kunde sätta 3-2 med ett skott i ribbans underkant och in i mål.

Gauthiod fick ett bra läge till kvittering och den kom efter 86 minuter då Jonatan Nilsson fint vände bort Grebbestadsförsvaret men skottet gick utanför.

Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Grattis till ännu en vinst
- Tackar, det var en härlig vinst

Det blev en tuff match mot ett Gauthiod som själva verkligen villa matchen med
- Det blev som förväntat. Vi visste att det skulle bli en tuff match då dom skulle vilja komma före oss i tabellen. Så segern satt fint inne och var extra skön då Uddevalla bara fick 2-2 och vi kunde passera dom i tabellen. Men framför allt som svar på din fråga så var vi beredda på en tuff match mot Gauthiod.

Vi fick 1-0 efter en halvtimmes spel men det blev en snabb kvittering då vi drällde lite med bollen?
- Ja, Det kändes som vi hade kontroll men så slavade vi med bollen och så var det snabbt kvitterat.

I den andra halvleken var det Gauthiod som gjorde 2-1 och minuten senare hade dom en boll i ribban. Då såg det riktigt tufft ut för oss?
- Japp. Där hade vi marginalerna med oss och vi hade lite flyt just där.

I stället var det vår tur med en snabb kvittering via David Olssons monsterskott?
- Ja, härligt, vilket skott! Underbart att se!

Det kändes sedan som ni inte var nöjda med 2-2 utan verkligen ville vinna matchen?
- Det kändes som vi var lite starkare efter kvitteringen. Vi hade ju en målsättning att bli bättre än i fjol då vi blev fyra. Då visste vi också att vi var tvungna att vinna vår match och samtidigt hade vi kontroll på hur det gick i Uddevallas match.

- V har haft en jättebra säsong i serien och vi har vunnit DM utan ett endaste insläppt mål. Har det hänt förut? Så det känns jättebra.

Någon att lyfta fram idag?
- Backlinjen med Jimmie Larsson, Marcus Broberg, Ulrik Karnström, Felix Norén var mycket bra tillsammans med Tobias Carlsson.

GIF-IK Gauthiod 3-2 IK Gauthiod Bilder Grebbestad-Gauthiod

Stort grattis! Så himla glad för er skull! Starkt jobbat!

Div II Norra Götaland
Igår 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
I övermorgon 12:00
Stenungsund