# 12 Jim Lundh intervju

Jim Lundh blev förste man att skriva på för Grebbestad under kvällen. Hemsidan var naturligtvis på plats för en intervju.

Jim Lund – Hjärtligt välkommen till Grebbestad!
– Tackar

Hur känns det nu när du bestämt dig för Grebbestad?
– Det känns jätteroligt och det är första gången jag byter klubb så det skall bli spännande.

Vad fällde avgörande för att du väljer Grebbestad?
– Det är en spännande klubb som haft mycket framgångar och inte minst så ligger dom högre upp i seriesystemet än andra klubbar som jag pratat med. Det är några lag som varit i kontakt med mig men det är Grebbestad som lockat mest när det kommer till kritan.

Du har varit lite på gång tidigare men då blev det inget. Vad är det som gör att det stämmer bättre för dig nu?
– Det passar bra nu. Jag hade lite funderingar redan ifjol på att lämna Stångenäs. Men nu föll det lite hand i hand. Jag hade funderingar på att sluta helt när Grebbestad visade mycket intresse. Då fick jag tillbaka suget på fotbollen igen.

Ni hade en härlig resa med Stångenäs där ni avancerade från div 6 till toppen av div 3. Vad var det som gjorde att det gick så bra för er?
– Vi hade en ett bra lag. En riktigt bra stomme som alla varit med ända från 6:an egentligen och nästan alla hade Stångenäs som moderklubb. Det tror jag var en viktig faktor det med.

Det var många tuffa bataljer mellan er och Grebbestad på den tiden, var det något speciellt att möta Grebbestad
Det har alltid varit roligt att möta Grebbestad. Lite derbystämning. Det plus att vår tränare ”Svea” varit i Grebbestad många år med. Det har varit roliga matcher mellan två bra lag.

Det svängde sedan snabbt för er i Stångenäs där ni trillade ur div 3 och 4 på raken, vad hände egentligen?
– När vi åkte ur trean kändes det mer som otur om man kan säga så? Tabellen ljuger väl aldrig så men... Till i år så tappade Stångenäs allt för många tongivande spelare och dessa ersattes med yngre killar. Det är väl det som var tror jag. Vi hade behövt ett par tongivande till och sedan slussat in dom yngre mer försiktigt så tror jag vi klarat oss kvar i fyran.

Berätta lite kort om dig själv, civilstånd, vad du jobbar eller pluggar med osv
– Jag har en flickvän och jobbar som elektriker på Rylanders El. Sedan skall jag flytta tillbaka till Brastad efter att ha bott i Lysekil under många år.

Berätta vilka styrkor resp svagheter du har
–Dom påstår att jag är ganska snabb, så det får jag väl tro på. Sedan är jag kanske bra på huvudet. Svagheter kunde väl vara tidigare att jag hade ett hett temperament men numera försöker jag behärska mig.

Du har ju varit Stångenäs trogen hela din karriär. När började du komma med i a-laget?
– Jag var väl ungefär 15 tror jag. Jag började träna lite med dom när jag var 14 år. Första a-matchen så var jag 15 i en träningsmatch. Sedan var jag ordinarie från jag var 16-17 år.

Vilken är din favoritposition och vilket nummer har du helst?
– Forward då jag gillar att röra mig på stora ytor, nr 6
Hur många ggr har du fått böter för fortkörning?
– Ingen

Hur många felparkeringsböter har du?
– 3 st tror jag

Favoritlag i fotboll?
– Manchester United

Värdens bästa lag?
– Manchester United

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

Världens bäste fotbollsspelare?
– Ronaldo

Hur kort är du
– 183 cm

Hur lite väger du?
– På tok för lite, 76 tror jag det är.

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Ja, det är inte dumt. På lördagar

Dricker helst?
– Vatten och cola

Läser helst
– Dagstidningar som Aftonbladet

Om du blev strandad på en öde ö – vem skulle du vilja ha med dig?
– Då får jag ta med mig flickvännen

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF

Se mer om spelaren Jim Lundh:

Se mer vilka som klara för Grebbestads trupp 2016 :

Jim Lundh Stångenäs AIS Jim Lundh och Martin Pettersson Grebbestads första nyförvärv

Kriga på idag grabbar och lycka till.

2021-10-24 14:00

IK ODDEVOLD