Efter halvstart igår pga väder, riktig start idag

I oktober var serien slut. Grebbestad tränade sedan frivilligt vidare ändå till i slutet av december. Men nu var det äntligen riktig träningsstart för 2016. Med anledning av detta tog vi oss en liten pratstund med tränaren Mathias Pettersson-Pohl.

Så där Mathias, träningen i gång igen, äntligen eller?
– Härligt. Gött att starta upp igen

Först, vad har du gjort sedan serien var slut?
– Först åkte jag och familjen på en semesterresa. Sedan har jag tagit det lite lugnt och tränat en del själv. Varit med mina grabbar på träningar så det har varit ganska fullt upp ändå.

Börjat få abstinens när det närmat sig träningsstart?
– Ja, så är det ju, hehe.

Hur kommer inledningen av säsongen att se ut?
– Det kommer att bli ganska lugnt nu första veckan för at känna in kropparna så vi inte åker på onödiga skador. Sedan kommer vi att öka successivt.

Du har en ny i tränarstaben i Mikael ”Bullarn” Larsson. Vad kommer han att bidra med?
– Förhoppningsvis kommer ha att slipa på små detaljer.

Truppen är ju en bit från att vara helt klar. Är du nöjd med hur den ser ut så här långt?
– Det är en bra trupp absolut. Vi har ju fått in Marcus Gerd, Rickard Johansson, Jim Lundh och Martin Pettersson i nuläget som nyförvärv. Sedan är det ju viktigt att behålla dom som är kvar här. Vi i ledarstaben ser med tillförsikt på året, absolut.

Vet du hur läget ut med Edon Qeriqi?
– Det är ju inte helt klart med Edon. Han tränar med Ljungsskile. Sedan är det ju lite bökigt med hans jobb har jag förstått, så ännu är inget klart med Edon

13 feb är första träningsmatchen mot norska Kråkeröy. Vi förlorade med 4-0 mot dom ifjol trots en bra match. Dina minnen från den matchen?
– Vi gjorde en bra match som du är inne på och skapade en hel del målchanser men vi hade inte flytet i halvsluten. Samtidigt hade Kråkeröy en bra effektivitet på sina avslut.

Så där Mathias – ut och ta hand om killarna
- Tack tack