Stabil 2-0 seger för Grebbestad mot Kråkeröy

Kråkeröy öppnade matchen intensivt men efterhand var det Grebbestad som hade det mesta och bästa i matchen. Mattias Svensson sköt snyggt 1-0 och nyförvärvet Rickard Johansson satte 2-0.

Första halvlek
Kråkeröy öppnade matchen piggt och spelade ett rappt fint passningsspel med fina djupledsbollar på löpande forwards och mittfältare och inledningen sa att det kommer att bli en tuff match för Grebbestad.

Grebbestad kom sedan ganska snabbt in bra i matchen och första målchansen gick till Grebbestad där Christoffer Söderlund fick ett ypperligt läge efter djupledsboll i sjätte minuten men en försvarare lyckades hinna ifatt och få bollen till en hörna med en fin brytning.

Två minuter senare hittade Jonas Henriksson in till Christoffer Söderlund som kunde vända runt och skjuta. Via en försvarare gick bollen halvmetern utanför och till Grebbestadshörna.

Kråkeröys första läge i matchen kom efter 17 minuter då en frispark lyfts in och man fick till en bra djupledsboll mitt framför målet men Martin Pettersson var snabbt ute och kunde avvärja och norske spelaren var dessutom offside.

Matchen var sedan ganska jämn men Grebbestad kändes lite hetare framöver i planen. Kråkeröy hade ände ett skottläge efter 28 minuter men skottet blev ett lätt byte för Martin Pettersson.

I stället tog Grebbestad ledningen efter 29 minuter. Ett snabbt anfall där Christoffer Söderlund fick väggade fram bollen i djupled till Mattias Svensson som fri från vänster avslutade perfekt med ett hårt skott upp i första krysset, 1-0.

Efter 36 minuter var Mattias Svensson nära ett andra mål. Christoffer Söderlund hittade in till Mattias som snabbt klippte till i ribbans överkant och över till en inspark. - Skjut ordentligt, ropade Jonas Henrikssons son Wilmer till Mattias.

Efter 39 minuter fick Grebbestad ett nytt läge. Återigen var det Christoffer Söderlund som var framspelare när bollen nådde Rickard Johansson som dock nickade strax utanför.

Efter 41 minuter tvingades Mattias Svensson kliva av och det tog ett par minuter innan man fick in Olle Kristoffersson. Med en man mindre, före Olle kom in, fick Grebbestad till en bra möjlighet då Rickard Johanssons inlägg hittade Jimmie Larsson som fick till ett bra vänsteravslut men Kråkeröys målvakt svarade för en utmärkt räddning.

I halvlekens sista minut fick Grebbestad till ett mönsteranfall. Bollen ut till Olle Kristoffersson som hittade in till Jonas Henriksson som skarvade bollen över målvakten. Men bollen gick utanför och Christoffer Söderlund hann precis upp den och fick lyft in den till Rickard Johansson som kunde ta emot och säkert skjuta 2-0.

Andra halvlek
Tempot sjönk sedan i den andra halvlek och även spelkvalitén gick ner.

Tio minuter in på andra halvlek ställde Kråkeröy om snabbt och man fick till ett bra inspel där man kom till avslut vid första stolpen men skottet smet klart utanför.

Annars blev andra halvlek ganska chansfattig och Grebbestad hade egentligen inte så mycket mer än lite skott utanför. Ett bra inspel av Jakob Olsson Skoglund hade man visserligen men bollen missades hårfint av både Jonas Henriksson och Rickard Johansson.

Kråkeröy hade ett bra nickläge efter 85 minuter men Martin Pettersson hade full koll på bollen som smet utanför.

Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


2-0 i första träningsmatchen Mattias, en kommentar till detta
- Det är ju alltid skönt att vinna givetvis

Första halvlek var ganska intensiv och norrmännen körde med lite presspel
- Dom pressade oss tillbaka första 5-6 minuterna men sedan kom vi in i det. Vi tog över matchen ju längre halvleken led och ledde rättvist i paus efter några fina kombinationer.

Spelkvalitén sjök i andra, eller?
- Jo det gjorde den men det kändes ändå som att vi var trygga i vårat spel matchen igenom.

Bra defensivt Dom skapade inte många chanser?
- Nått skott utifrån och något nickläge hade dom men det går ju inte att värja sig emot. Annars var det mycket bra defensivt, absolut.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Ulrik Karnström var duktig tycker jagVi passade även på att kolla med Resö-Bengan om matchen och han sa:
- Rickard Johansson var bäst på planen

GIF-Kråkeröy IL, Norge 2-0 Kråkeröy IL, Norge Bilder från Grebbestad-Kråkeröy Se ytterligare bilder från Grebbestad-Kråkeröy Grebbestad vann första matchen, Kråkeröy besegrades med 2-0

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.