Ny 2-0 vinst när Vänersborgs IF besegrades

Grebbestad tog en ny stabil seger när gästande Vänersborg besegrades med 2-0 (1-0). Grebbestad öppnade matchen mycket starkt och slog in 1-0 redan efter 106 sekunders spel. Då hade Grebbestad missat ytterligare ett fint läge innan.

Första halvlek
Vänersborg var inte alls med i matchen under de inledande minuterna med Grebbestad var riktigt på hugget. Redan i andra minuten fick Grebbestad ett utmärkt läge då Rickard Johansson hittade Jonas Henriksson som blev fri från vänster men Vänersborgs målvakt Besarion Kodalaev kom ut bra och kunde rädda.

Men Grebbestad behöll bollen i anfall och efter ett inspel i klungan framför mål fick inte Vänersborg bort bollen och Felix Kristoffersson chippade läckert bollen över ett försvarsben och kom fri med Besarion Kodalaev och satte 1-0 efter bara 106 sekunders spel. Vilket utmärkt sätt at fira nytt kontrakt med Grebbestad påskrivet före matchen.

Grebbestad fortsatte att gasa på och minuten senare var Christoffer Söderlund nära att bli fri men en försvarare hann upp honom och Christoffer fick inte någon fart på skottet.

Men efter de fem första minuterna där Vänersborg inte alls hängde med kom man ändå bättre in i matchen och och man försökte rulla i sin backlinje. Ofta gjorde man det bra men samtidigt så kunde Grebbestad bryta ganska många gånger högt upp vilket skapar många ”gratischanser”. Just det kan inte Vänersborgsledarna vara så nöjda med?

Vänersborg hade matchen igenom svårt att tränga igenom Grebbestads stabila försvar. Och detta visas tydligt av att Grebbestadsmålvakt Martin Pettersson inte behövde göra en endaste räddning under hela matchen.

Men visst kunde det bli farligt någon gång. Som efter 18 minuter när Vänersborg satte en passning i djupet mot David Bennhage men Edon Qeriqi kunde göra en fin brytning hem till egen målvakt.

20 minuter in på matchen hade Grebbestad en fin upprullning som tillslut ställde Christoffer Söderlund i bra läge och men skottet gick rakt på Besarion Kodalaev som klarade.

Efter detta kom Grebbestad för en kort stund in i en sämre period och man gav bort bollen vid ett flertal tillfällen via svaga passningar.

Men denna period var relativt kort, kanske under ca tio minuter.

Rickard Johansson fick efter 26 minuter en bra boll på djupet men vinkel blev svår och skottet gick via en försvarare eller om det var målvakten, till en Grebbestadshörna.

Hörnan blev farlig då andrabollen damp ner fint till Jonas Henriksson som sköt direkt på volley men tyvärr gick skottet rakt på Besarion Kodalaev som klarade.

Efter 32 minuter var det ytterst nära 2-0 för Grebbestad. Vänersborg hade en hörna men Grebbestad kunde ställa om och Christoffer Söderlund var nära att bli helt fri innan en försvarare fick släppa Jonas Henriksson och i stället stöta mot Christoffer. Christoffer Söderlund passade då perfekt till Jonas Henriksson men tyvärr gick skottet i stolpens utsida.

Fem minuter senare sköt Jonas Henriksson lite överraskande utifrån vänster och Besarion Kodalaev fick tippa till en hörna. - Den borde han nog ha kunnat plocka ner, sa Thomas Carlsson vid min sida.

Efter 42 minuter tvingades sedan Edon Qeriqi, som startat matchen mycket bra, att kliva av med en befarade sträckning i baksidan.

In hans ställe kom Jim Lundh i den 44 minuten. Bara 30 sekunder senare fick han en djupledsboll och kom fri mot Besarion Kodalaev som kunde rädda via en fotparad. - Jävlar, ny ryker baksidan, tänkte Jim som inte hann värma upp före inhoppet.

I andra tilläggsminuten fick Vänersborg sin bästa chans i matchen efter en bra omställning. Bollen kom ut till Iba Ramic som kom till ett perfekt avslutningsläge men till förtvivlan fick han se bollen passare utanför den bortre stolpen.

Andra halvlek
Vänersborg öppnade andra halvlek ganska bra och efter 49 minuter fick Femija Selmanovic ett ganska bra läge då assisterande domaren vinkade för offside. Men bollen kom från en Grebbestads spelare vilket domaren helt riktigt uppfattade och lät spelet fortgå och Femija Selmanovic kunde avancera fram men kom i snäv vinkel och skottet smet utanför den bortre stolpen.

Annars var det ändå mest Grebbestad och efter 60 minuter passade Mattias Svensson in till Christoffer Söderlund som sköt bra men inom räckhåll för Besarion Kodalaev som kunde boxa ut bollen.

Tre minuter senare vände Femija Selmanovic runt snabbt och sköt men Grebbestads försvar var täta samlat och kunde blockera skottet.

Efter 64 minuter fick Grebbestad ett utmärkt läge när Anders Stenström hittade Rickard Johansson som fick på ett bra skott men Besarion Kodalaev klarade.

Men efter 72 minuter kom ändå äntligen 2-0 för Grebbestad. Vänersborg bröt först ett Grebbestadsafal men Grebbestad fångade snabbt upp bollen igen och när Vänersborgs försvar inte hann organisera sig kunde Felix Norén fint frispela Christoffer Söderlund som blev helt ren och han gjorde inget misstag och sate bollen lugnt och behärskat i mål till 2-0.

Grebbestad hade sedan ytterligare ett par fina lägen med Jim Lundh och Rickard Johansson men det stoppade med 2-0 som ände blev en klart godkänd seger Grebbestad.


Pratstund med Felix Kristoffersson med nysignerat Grebbestadskontrakt

Ja Felix Kristoffersson. Nysignerat kontrakt och match idag. Berätta vad som hände efter 106 sekunders spel
- Ja då gjorde väl jag 1-0 kanske?

Berätta om målet
- Vi kom ut till matchen med riktigt bra press. Vi var som bålgetingar och vi bodde i deras straffområde första två minuterna. Bollen kom loss i gröten och så han jag före försvararen och fick med mig bollen och blev fri och rullade in den till 1-0.

Vad tyckte du annars om matchen?
- Stundtals var det riktigt bra tycker jag. Framför allt kanske i första halvlek där vi hade många fina kombinationer och vi borde väl kanske gjort något mer mål tycker jag. Sedan finns det så klart saker att jobba med också.


Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Det blev en ny seger med 2-0
- Stämmer, en stabil seger

Återigen såg det väldigt bra ut defensivt och dom hade inte ett enda skott på mål
- Det stämmer. Vi ligger helt rätt i våra positioner och spelar bra försvarsspel över hela planen.

Offensit då, kanske kunde blivit något mer mål?
- Ja, vi har ett antal fina kombinationer och hittar fram till avslut så visst kunde man önska ett par mål till men det kommer att komma senare.

Edon Qeriqi fick kliva av i första, en sträckning?
- Ja det var tråkigt och det verkar vara en bristning i baksidan.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Christoffer Söderlund, Marcus Broberg. MatiaS Svensson och Anders Stenström

GIF-Vänersborgs IF 2-0 Vänersborgs IF Se bilder från Grebbestad-Vänersborgs IF

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
P07/08
Skee IF (b)
2021-08-05 18:00
Vettevi