Sent segermål när Grebbestad besegrade Svane med 2-1

Svane bjöd upp till bra motstånd och matchen såg ut att sluta 1-1 när Grebbestad en hörna i 90:e minuten. Olle Kristoffersson lyfte in bollen som möttes av Oskar Lindberg som satte 2-1 med en volley. Oskar som är inne på sitt 16:e år men fortfarande endast 15 år.

Första halvlek
Grebbestad rivstartade precis som i förra matchen och första tre minuterna var Svane inte ens nära bollen. Men Grebbestad lyckades under dessa minuter inte få till någon målchans.

I stället när klockan tickat några sekunder över tre minuter vände Svane på spelet med en djupledsboll mot Fredrik Söderqvist som kom fri mot Martin Pettersson som kunde rädda bra till en hörna.

Detta blev upptakten till en bra Svaneperiod som startade med en resultatlös dubbelhörna.

Grebbestad stck emellan med en bra djupledsboll mot Jim Lundh efter 11 minuter men Svanes duktiga målvakt Craig Eucario Stephenson, som matchen igenom spelade mycket långt ut, hann ut först och fick rensat bort bollen.

Minuten senare var det Svane som vände fint på spelet och man fick en bra crosspassning ut till Andreas Niklasson Liljestrand som tog sig till skott. Han fick på ett bra skott men skottet gick rakt på Martin Petersson som klarade.

Efter en kvart började Grebbestad komma lite mer in i det hela igen och man fick en hörna där andrabollen damp ner fint til Tobias Carlsson som dock inte klarade hålla nere skottet som gick klart över.

I den 18:e minuten var det mycket nära ett ledningsmål för Grebbestad. Marcus Broberg slog en fin djupledsboll mot Jim Lundh som hann före försvaren och kom fri med målvakten. Jim sköt ett hårt bra skott men skottet smet cm över krysset.

Efter 27 minuter fick Svane Andreas Niklasson Liljestrand utvisad efter två snabba gula kort, men då det var en träningsmatch fick Svane sätta in en ny spelare.

Efter 38 minuter min vände Svane snabbt på spelet till Fredrik Söderqvist som drog på ett skott men rakt i händerna på en bra placerad Martin Pettersson.

I 44:e minuten slog Grebbestad till med en näst intill perfekt kontring. Vad som saknades? Jo, ett mål. Tobias Carlsson slog en härlig crosspassning på djupet mot Olle Kristoffersson som fick med sig bollen perfekt och kom fri mot Craig Eucario Stephenson som kom ut snabbt och kunde rädda till en hörna.

På tilläggstid var Grebbestad nära igen efter en hörna. Tobias Carlsson nickskarvade till Jimmie Larsson som nickade men Craig Eucario Stephenson igen. Returen dock rakt ut till Jimmie som nu kunde gå på skott men skottet lyckades Svaneförsvarare blockera.


Andra halvlek
Efter 54 minuter väggspelade Olle Kristoffersson fin med provspelande Mathias Hegeland och tillslut hittade Mathias in med bollen tillbaka till Olle vände rund och sköt men ett försvarsben kunde blockera till en hörna.

Men annars var det Svane som var pigga i inledningen av andra halvlek och efter 55 minuter prickade man stolpens utsida genom Felix Ljung och det kändes som Martin Pettersson var bra med på skottet.

Grebbestad slarvade en hel del i denna period där man ofta blev av med bollen eller slog svaga passningar.

Efter 59 minuter fick Grebbestad en frispark från ca 25 meter. Granit Berisha fick på en kalasträff men Svanes målvakt Craig Eucario Stephenson stod för en superb räddning till hörna.

Detta blev ändå startskottet till en bättre period av Grebbestad och efter 61 minuter slog Granit Berisha fint fram bollen till Jim Lundh som undvek offsiden. Han hann ifatt bollen strax före kortlinjen och gick rakt mot mål men med den snäva vinkeln var det inte lätt att få skottet förbi Craig Eucario Stephenson som då klarade till en hörna.

Efter 66 minuter vände Rickard Johansson runt fint och sköt men skottet prickade ribbans överkant och gick till en inspark.

Men minuten senare kom Grebbestads ledningsmål. Markus Svensson lade ut bollen på Olle Kristoffersson som slog ett inlägg. Craig Eucario Stephenson gick ut men fick inte undan bollen ordentligt och bollen hamnade hos Rickard Johansson som fick näst intill fritt läge att sätta 1-0.

Svane hade under lång period inte skapat något av värde framåt men efter 77 minuter fick inte Grebbestads försvar bort bollen och det gav ett läge för Fredrik Söderqvist som sköt bra men via ett försvarsben till en hörna.

Efter 81 minuter fick Grebbestad till en bra spelvändning när Mattias Svensson hittade Oskar Lindberg som snyggt släppte till Anders Stenström som sköt direkt men klart över. Synd för det var ett bra skottläge.

Svane började ändå få en del avslutningslägen i slutet av matchen men allt som oftast träffade man inte mål.

Men efter 84 minuter kom kvitteringen. Målet föregicks av att en Svanespelare grundlurade Markus Svensson med att ropa att han kommer bakom varpå Markus släppte bollen. Sedan slog Svanespelaren en perfekt djupledsboll på Fredrik Söderqvist som kom fri, rundade Martin Pettersson och satte 1-1.

Efter 85 minuter var Grebbestad nära ett ledningsmål igen. Svane felpassade och Felix Norén hittade fram till Granit Berisha som med en snurrfint kom fri mot Craig Eucario Stephenson men Granits dragning blev för lång och bollen rann ut över linjen.

Men Grebbestad skulle få till ett segermål fem minuter senare. I matchminut 90! Olle Kristoffersson slog en hörna och helt omarkerad damp bollen ner till 15-årige Oskar Linberg som med vänstern volleysköt 2-1.

Vad hade segerskytten att säga om målet?

Oskar Lindberg, vad har du att säga om målet
- Det var lätt, var Oskar enkla svar
Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


PP, det blev en tredje raka seger. 2-1 mot Svane
- Ja, men det var inte direkt en av våra bättre matcher. Men gött att vinna.

Men en eloge till Svane som såg betydligt starkare ut än när vi spelade mot dom i fjol (6-1 blev det då)
- Visst. Dom har fått in en del nytt folk och gjorde det bra matchen igenom

Beskriv lite vad du tycker om första halvlek
- Ingen bra halvlek. Vi slarvar i passningsspelet och låg lite för långt ifrån i vårt presspel. Vi pratade igenom detta i pausen för att rätta till.

Andra halvlek började ändå lite samma?
- Ja, jag håller med. Ibland är det bara så, det fungerar inte riktigt. Men det är viktigt att göra jobbet som vi ändå gjorde och vi strävade efter ledningsmålet och sedan ett segermål.

Segermålet kom i 90:e minuten. Det var en ung gosse som fick äran att avgöra
- En inövad variant på en hörna så det var bra,

Oskar Lindberg, blott 15 år just nu, en go kille?
- Oskar har gjort det bra på träningarna och visat framfötterna och gjorde ett bra inhopp och jättekul att han fick göra mål.

Mathias Hegeland provspelade, hur tycker du det gick för honom
- Han gjorde det bra. Han gjorde en gedigen insats. Fick det lite hoppigt med start på mittback, sedan ytterback och sedan mittback igen på grund att vi tvingades till lite byten. Så det blev lite rörigt men han löste sina positioner bra.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Alla kan väl mer men Oskar Lindberg gjorde en piggt inhopp.

GIF-IK Svane 2-1 Oskar Lindberg IK Svane Bilder Grebbestad-Svane

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.