Grebbestadsvinst med 5-0 mot Skärhamn i DM

Grebbestad hade som väntat det mesta av spelet men resultatmässigt hängde ändå Skärhamn med tills man fick sin lagkapten utvisad. Då kom 2-0 bara minuter senare och tillslut stod det 5-0 när domaren blåste av matchen, till Olle Kristofferssons stora förtvivlan. Hade matchen pågått två sekunder till hade nämligen Olle svarat för ett hattrick, som brorsan Felix redan gjort.

Första halvlek
Grebbestad var tidigt nära ett ledningsmål då man fick en hörna i andra minuten. Hörnan nickskarvades till Marcus Broberg som volleysköt men bollen täcktes av försvaret.

Men Grebbestad behöll trycket och lyfte på nytt in bollen och och man kunde nicka fram Rickard Johansson som även han provade en volley men bollen smet över.

Efter den pigga starten hade Grebbestad sedan svårare att tränga igenom Skärhamns täta försvar och Skärhamn höll för en period ganska jämna steg med Grebbestad.

Efter 14 minuter fick vi äntligen till ett läge efter snabbt spel och Felix Kristoffersson hittade in mot Christoffer Söderlund som drog på en tåpaj mot första stolpen där Skärhamns målvakt Eric Jansson kunde rädda till en hörna.

Nu blev det mer Grebbestad framöver och efter 17 minuter lyfte Felix Kristoffersson fram bollen på djupledslöpande Anders Stenström som kom fri men lobben smet strax utanför.

Felix Kristoffersson var inblandad i mycket framåt och efter 19 minuter nickade han fram Rickard Johansson till ett friläge men Eric Jansson kom ut fint och kunde rädda.

Efter 24 minuter kom en djupledsboll mot Christoffer Söderlund som vann duellen mot målvakten Eric Jansson. Men Christoffer kom ändå ganska långt ut i straffområdet mot kanten och fick vända runt för ett lobbförsök men då hade en försvarare hunnit in i målet och kunde nicka bort bollen.

Efter 29 minuter kom äntligen Grebbestads ledningsmål. Grebbestad fick en frispark precis utanför 16-metaren och Skärhamns försvar var inte alls med när Grebbestad spelade av en snabb frispark till Mattias Svensson som kom ner fint och spelade in till en fri Felix Kristoffersson som satte 0-1.

Efter 34 minuter var det nära 0-2 då Felix Norén slog en bra boll mot Rickard Johansson som fick ett friläge och Rickard försökte lobba över målvakten men fick inte tillräckligt med höjd på bollen som då kunde plockas ner av Eric Jansson.

I slutet av halvleken var nog Skärhamns kapten Jakob Thorén nära en utvisning. Men då han redan hade en varning nöjde sig domaren med en tillrättavisning. Men känslan var, nästa grej så...


Andra halvlek
Andra halvlek var inte gammal, 53 minuter, när Jimmie Larsson haltade av planen med en bristning i baksidan och Grebbestad fick göra sitt första byte i matchen och in kom Tobias Carlsson.

Enligt det om nämndes i slutet av första halvlek å kom nästa grej efter 56 minuter. Domaren stod nära händelsen och vi fick se ett andra gula kort på Jakob Thorén som tvingades lämna planen. Synd för Skärhamn som då miste sin klart bäste pelare så långt in i matchen.

Och med en man mindre hann matchen bara pågå i ytterligare tre minuter innan 0-2 kom. Felix Kristoffersson drev upp ett anfall, släppte ut bollen på Felix Norén och fick sedan tillbaka bollen perfekt och satte bollen i nät. Ganska likt – egentligen.

Grebbestad tryckte på bra nu men lyckades inte alltid få bollen i nät. Som efter minuter då Mattias Svensson väggade fram Markus Svensson till ett friläge. Markus avslutade hårt men tätt över ribban.

Efter 69 minuter kom ändå 0-3 då Rickard johansson sköt ett skott so Eric Jansson inte kunde hålla och vem var då framme på returen? Jo, naturligtvis Felix Kristoffersson som därmed satte sitt tredje mål.

Efter 80 minuter fick Rickard Johansson ett härligt skott men i ribbans underkant och ut men Grebbestad fick snabbt tag på bollen igen och Tobias Carlssons precisa inlägg nådde Olle ”Luftens baron” Kristoffersson som nickade 0-4 i bortre hörnet.

Skärhamns bästa chans i matchen kom efter 84 minuter. Man slog en boll på djupet som nådde fram till fint diagonalt djupledslöpande Isac Ohlsson som blev fri med Marcus Gerd. Marcus Gerd lyckades toucha bollen som träffade stolpen och gick ut.

I 87:e minuten kom nästa mål när Felix Kristoffersson fint släppte fram bollen i djupet på Olle Kristoffersson som sköt hårt vid första stolpen och vi hade 0-5.

När klockan sedan tickade upp på 90 minuter och 3 sekunder kom avblåsningen att matchen var slut. Något som inte gillades av Olle Kristoffersson. Christoffer Söderlund slog nämligen en perfekt boll in till Olle som satte bollen i nät men då hade domaren blåst av sekunden tidigare.

- Varför blåser du av mitt i ett anfall? Har du inte lagt till något för bytena? frågade Olle domaren.


Olle en fråga. Hur tänkte du när dom frågade domaren om att varför han inte lagt till tid för byten (det är fria byten i DM så inga stopp i spelet)
- Hmm, det var ju fria byten så mitt argument föll väl där? Men han kunde väl väntat i en sekund innan han blåste av så jag kunde fått slagit bollen i mål. Det tycker jag hör till.


Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


PP, det belv seger med klara 5-0 tillslut, berätta kort om matchen.
- Ja, det blev en stabil seger. Vi skapade en hel del chanser och kunde kanske gjort ytterligare mål. En helt okey match från vår sida.

Någon spelare du vill framhålla idag?
- Kollektivet gjorde en stark match. Men det är klart, Felix Kristoffersson med tre mål måste nämnas.

Skärhamns IK-GIF 0-5 Skärhamns IK Bilder Skärhamn-Grebbestad

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀

Träningsmatch
Igår 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
2021-07-30 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.