Stenungsund-Grebbestad 0-2

Efter en strålande första halvlek vann Grebbestad borta mot Stenungsund med 2-0 (2-0). Målen kom tätt i slutet av första halvlek och gjordes av Mattias Svensson och Jonas Henriksson.

Se bilder från Stenungsund-Grebbestad

Läs mer om matchen på Stenungsunds hemsida

Läs mer om matchen på Bohusläningens hemsida


Notis: Eventuella Stenungsundsnamn utifrån fogis som dock inte stämmer helt. Bland annat saknas nr 17 som spelade vänsterback. Så eventuella namnfel beror på vad Stenungsund lagt in där.

Första halvlek
Ja det var som sagt första halvlek som Grundlade segern. Anfallsspelet var bra men allra bäst var det till 100 % felfria försvarsspelet. Stenungsund kom absolut ingenstans under de första 45 minuterna.

Matchen startade i ruskväder där snön vräkte ner. Lyckligtvis så avtog det hela halvvägs in på de första 45 minuterna och höll sig sedan till mer lagom mängder nederbörd.

Grebbestad öppnade matchen riktigt bra och det tog hela nio minuter innan Stenungsund lyckades få bollen under kontroll i anfallshalva.

Även om Grebbestad dominerade spelmässigt tog det 22 minuter innan första farligheten kom. Det kom efter en snabb frispark och bollen kom till Mattias Svensson som lyfte fram bollen till Felix Norén som kunde f med sig bollen, dra en spelare och sedan prickade han stolpen. .

Nu började chanser komma och efter 24 minuter hittade Rickard Johansson fram till Jonas Henriksson vars skott täcktes av en försvarare till en hörna.

Hörnan hittade fram till Marcus Broberg som klippte till direkt men bollen gick rakt på målvakten Peter Cavar.

Efter 34 minuter tog Grebbestad ledningen. En hörna från Christoffer Söderlund nickskarvades av Jonas Henriksson till Felix Kristoffersson som sköt och nära mål kunde Mattias Svensson skarva in 0-1.

Bara tre minuter senare var det dags för nästa mål. Jonas Henriksson var på väg igenom ner han revs ner. Jonas satte sedan själv den följande straffen säkert till 0-2.

Efter 44 minuter kom Stenungsunds enda läge under första halvlek. Och det var på en frispark från 25-28 meter som slog av vänsterbacken nr 17 men som Marcus Gerd klarade tämligen enkelt.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade med ett skott utifrån i andra genom Christoffer Söderlund. Peter Cavar släppte retur men var snabbt uppe och tog hand om bollen.

Efter 52 minuter fick vi se ett mycket snabbt fint Grebbestadsanfall där bollen letade sig fram till Jonas Henriksson som fick bollen vidare till Olle Kristoffersson som sköt och bollen kunde täckas till en hörna.

Efter detta vaknade Stenungsund till och man kom in i en bra period med spel på Grebbestads planhalv utan att för den del skapa speciellt mycket.

Efter 74 minuter fick Stenungsund bollen i mål efter en hörna men efter en första bra nick vidare hade nästa spelare hjälp av hand eller arm för att få bollen i mål och domaren blåste frispark för Grebbestad.

Dessutom hade man ett bra inspel som styrdes undan av Grebbestadsförsvaret över eget mål till en hörna.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid provade Stenungsunds Jimmy Hellström med skott utifrån men skottet smet en bra bit över ribban och 0-2 stod sig tiden ut.Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Mathias, det blev en mycket stabil seger mot seriekonkurrenten Stenungsund med 2-0
- Ja, det var en väl genomförd match från vår sida.

Defensiven imponerade stort på mig framför alt under första 45 minuterna
- Håller med dig. Vi låg helt rätt i våra positioner och gjorde ett riktigt bra jobb där så det såg väldigt bra ut där.

Stenungsund kom ändå lite högre upp i planen under andra, kanske ganska naturligt ändå?
- Ja det var väl ganska naturligt. Dom vill förändra spelet och höjer upp sina positioner och dra lite mer långa bollar plus att dom fick några fasta situationer. Men vi stod upp bra och har en mycket väl genomförd match.

Härnäst väntar Gunnilse, ny seriekonkurrent. Är det optimalt at möta lag från egen serie?
- Nja, det blir ju bra matcher och vi vill ha bra motstånd. Det skall bli skoj.

Någon spelare at plocka fram idag?
- Många är bra idag, Mathias Hegeland, Markus Svensson, Christoffer Söderlund. Jonas Henriksson ser pigg ut. Markus Broberg och Felix Norén, nu har vi snart tagit alla :-)

Stenungsunds IF-GIF 0-2 Stenungsunds IF Säker Grebbestads vinst mot Stenungsund

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀

Träningsmatch
Igår 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
2021-07-30 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.