Grebbestad vann mot Oddevold med 2-0

Jonas Henrikssons båda mål i slutet av matchen sänkte Oddevold i gruppspelsfinalen. Starkt försvarsspel matchen igenom var även nyckeln till segern och Oddevold skapade inte måna bra målchanser.

Första halvlek
Oddevold öppnade med stort bollinnehav även om det mesta var på egen halva. En chans fick man ut av detta när Adam Engelbrektsson bröt in från kanten och sköt strax utanför.

Men efter en inledning med mycket boll för Oddevold tog sig Grebbestad in i matchen efter 12-13 minuter och framöver var det egentligen jämt med mycket kamp.

Jag antar att Oddevold var rejält revanschsugna efter 0-4 i semifinalen i fjol mot Grebbestad. Det plus att Grebbestad återigen ville visa att man är ett bra lag. Detta gjorde att det ibland small i närkamperna och vi fick se ett stort antal varningar i matchen, bla fem st till Grebbestad.

Grebbestads första läge kom efter 24 minuter när Rickard Johansson slog ett inlägg mot Jonas Henriksson som kunde fått ett kanonläge men Oddevoldförsvaret var med fint och kunde bryta precis före Jonas.

Det var egentligen ganska få målchanser i matchen och Grebbestads första avslut på mål kom efter 37 minuter då Mathias Hegeland sköt från långt håll men skottet beredde inte Jonatan Hårenberg några problem.

Inte heller Oddevold hade så här långt skapat något men avslutningen gick till Oddevold som flera gånger bröt högt upp och kunde få fram snabba passningar framåt vilket gav ett par fina lägen för Jacob Berg och Adam Engelbrektsson där Marcus Gerd räddade fint.

Förutom detta hade även Mark Fezarit ett bra skottläge där skottet smet över.

Men inget mål i matchen efter efter de första 45 minuterna.


Andra halvlek
Andra halvlek öppnades med ett bra läge för Oddevold. Det kom efter ett långt inlägg som skarvades vidare och så när hade Johan Patriksson kunnat slå in bollen i mål men han nådde den inte.

Annars var det ganska chansfattigt även i andra halvlek men på något vis var Grebbestad ändå närmare kändes det som och dessutom svarade Grebbestads försvar för en utmärkt insats.

Efter 53 minuter släppte Rickard Johansson fram till Jonas Henriksson som sköt men ett väl samlat Oddevoldsförsvar kunde blockera skottet.

Efter 62 minuter såg det ut som Grebbestad borde fått en frispark men domaren lät spelet fortsätta och det blev till ett jätteläge för Oddevold då Jacob Berg tog sig igenom men Marcus Gerd kom ut fint och svarade för en bra räddning.

Två minuter senare var det nära mål för Grebbestad i stället och nu var det Jonas Henriksson som släppte fram fint till Felix Kristoffersson som kom fri med Jonatan Hårenberg som kom ut och räddade bra.

Efter 78 minuter kom matchens första mål och det var Grebbestad som gjorde det. Ett snabbt anfall på vänsterkanten där David Olsson hittade in till Rickard Johansson som snyggt skarvade vidare till Jonas Henriksson som höll undan sin bevakare och tog sig i skottläge och bollen satt fint innanför stolpen och det var 0-1 i matchen.

Och när sedan Oddevold tvingades lyfta upp på slutet fick Grebbestad ett härligt kontringsläge efter 87 minuter där man kom tre man mot en försvarare och David Olsson kunde servera Jonas Henriksson ett friläge och Jonas skott var återigen välplacerat och det var 0-2.

I 90.e minuten var det nära att det skulle bli spänning under slutminuterna då Oddevold efter en hörna prickade ribban men bollen gick Grebbestads väg och man kunde rensa undan.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Mathias, Ny seger mot Oddevold, 2-0. Måste kännas riktigt bra?
- Ja, det var en härlig vinst det var det.

Och vinsten som sådan behöver vi inte skämmas för? Vi står upp väldigt bra mot Oddevold igen
- Ja det tycker jag absolut. Vi ligger rätt i våra försvarslinjer och ställer om snabbt när vi går till anfall. Det var en väldigt bra match av oss.

Oddevold hade mycket boll inledningsvis men dom kom inte direkt till lägen?
- Visst. Vissa stunder hade dom mer boll men dom skapade inte mycket å vi kände oss trygga i vårt spel.

Det var lite i slutet av första som vi tappade en helt del boll på egen halva och dom fick några lägen?
- Precis. I det skedet var vi inte tillräckligt noggranna i passningsspelet i uppspelsfasen men i det stora hela var insatsen klockren tycker jag.

Två mål av Jonas Henriksson på förre Grebbestadsmålvakten
- Ja, det var två fina mål. Första var ett fint kombinationsspel medan det andra var en omställning där vi blev tre mot en och Jonas avslut var klockrena.

Någon spelare at lyfta fram idag?
- Alla gör en riktigt bra match men det är klart, Edon Qeriqi, Marcus Broberg och Markus Svensson var riktigt bra.

Marcus Broberg bytte du en sväng på tre minuter, var han trött?
- Haha. Ja han ville väl ha lite luft där sedan kom han in igen med en jäkla energi. Haha, nej skämt o sido så blev ju hans ersättare skadad direkt så han fick hoppa in igen.


Om jag är rätt underrättad kan Oddevold gå vidare till nästa rond som två då två st tvåor tar sig vidare.

IK Oddevold-GIF 0-2 IK Oddevold Bilder från Oddevold-Grebbestad Inför semifinal i DM: Grebbestad-Oddevold

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀

Träningsmatch
Igår 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
2021-07-30 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.