Grebbestad krossade Sarpsborg, 9-1

Det var match i ca 25 minuter. Sedan hängde inte norrmännen med och Grebbestad kunde vinna med stora siffror. Hela 9-1 blev det tillslut. Matchens första mål, ja det var Sarpsborgs. Sarpsborg spelar i norska 3:an.

Bilden: Jonas Henriksson lobbar in 2-0 i början av andra halvlek.

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen bäst och redan efter ett par minuter hade Granit Berisha ett läge med skott i burgaveln. Men norrmännen var inledningsvis farliga med djupledsbollar och man fyllde på ganska bra med folk.

Just efter en djupledsboll fick Sarpsborg ett läge efter 13 minuter men Marcus Gerd var bra med och kunde tippa bollen till en hörna.

Och i efterspelet av hörnan blev Grebbestad allt för passiva och Sarpsborg utnyttjade detta med et bra inspel och direktskott i mål utan chans för Marcus Gerd.

Grebbestad kvitterade efter 24 minuter då Granit Berisha kom på högerkanten och hans inlägg nickades in av Olle Kristoffersson till 1-1.

Efter kvitteringen började det bli lite bättre fart på Grebbestads anfallsspel för även om Grebbestad så här långt haft mest boll så skapade man inte speciellt mycket.

Efter 31 minuter hittade Olle Kristoffersson Jonas Henriksson som kunde vända runt och skjuta men skottet blockerades bra av det norska försvaret.

Sarpsborg skapade inte mycket men var ändå nära nytt ledningsmål efter 33 minuter då man i högerläge lyckades pricka stolpens utsida efter en bra prestation.

Minuten senare var Grebbestad nära och det var efter ett långt inlägg som nådde Granit Berisha som fint släppte ner bollen till Mattias Svensson som fick på ett bra skott men Sarpsborgs målvakt svarade för en fin räddning.

Men Grebbestad började få allt mer grep om Sarpsborg ju längre halvleken gick och efter 41 minuter tog Grebbestad ledningen. Målet föregicks av ett bra offensivt försvarsspel där Grebbestad vann boll högt upp och hittade ut till Olle Kristoffersson som hittade in till Jonas Henriksson mötte fint på första stolpen och satte
2-1.

Sedan hann det bara gå tre minuter till innan nästa mål kom. Återigen var det efter fint jobb av Olle Kristoffersson som hittade in till Granit Berisha som fick öppet mål och satte 3-1.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades med ett bra inspel från höger av Sarpsborg men olyckligtvis för norrmännen nådde bollen ingen medspelare utan bollen rann igenom ut mot andra kanten.

Det var väl det enda Sarpsborg fick till i den andra halvleken där Grebbestad blev mer och mer överlägsna ju längre halvleken gick.

Strax efter norrmännens läge fick Grebbestad ett dubbelläge. Jonas Henrikssons sköt bra och målvakten klarade. Returen gick rakt ut till Granit Berisha som fick öppet mål men en försvarare hann springa in i skottlinjen och få bollen i ryggen och bollen smet över.

Minuten senare sköt Felix Kristoffersson ett snabbt bra skott utifrån men bollen smet precis utanför.

Men 4-1 lä inte vänta på sig. För efter 52 minuter kom målet. David Olsson vann fram bollen till Jonas Henriksson som snabbt uppfattade att målvakten var en bit ut och snyggt lobbsköt i mål.

Olle Kristoffersson var het i matchen och efter 58 minuter prickade han ribban med något som jag skulle tro var ett inlägg. Han själv kanske skulle säga att det var ett skott?

Minuten senare fick Olle Kristoffersson fint assistera brodern Felix Kristoffersson då hans långa låga inspel hittade Felix vid den bakre stolpen och det var 5-1 i matchen.

Efter 65 minuter var Olle Kristoffersson framme igen. Nu med ett bra skott utifrån men vi fick se en fin räddning nere vid stolproten då målvakten räddade till en hörna.

Grebbestad skapade chanser i nästa varje anfall och det går nästan inte att skriva om varje?

Sarpsborg skall ha en eloge för att man hela matchen försökte spela boll genom laget men som i andra halvlek blev det kanske lite för mycket och Grebbestad vann oerhört mycket boll mitt på Sarpsborgs egna planhalva.

Efter 74 minuter fick vi återigen se ett fint samarbete mellan bröderna Kristoffersson och preci som senast var det Olle som hittade in till Felix som satte 6-1.

Efter 81 minuter ökade Grebbestad på till 7-1 genom Marcus Broberg som säker satte en straff. Straffen kom till då Christoffer Söderlund var på väg igenom men revs ner.

Och bara fyra minuter senare fick Grebbestad nästa straff. Den kom efter en kort hörna där Grebbestad hittade in till Felix Kristoffersson men Sarpsborgs målvakt räddade fint men på returen revs Grebbestadsspelare ner. Fram klev återigen Marcus Broberg och nu var det nära ribban räddat Sarpsborg. Men bollen tog i ribban ner mot mållinjen och efter några studsar kunde målvakten
greppa bollen. Men då hade assisterande domare vinkat för att en av studsarna varit inne i målet och det var nu hela 8-1.

Men det var inte klart där för i 87:e minuten hittade Felix Kristoffersson fram till Jonas Henriksson som satte 9-1.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Mathias, Det blev en förkrossande vinst
- Ja det blev det 9-1 efter ett sprudlande anfallsspel

Det var bara kamp i inledningen av matchen?
- Ja. Första 20 minuterna var vi inte riktigt på tårna. Vi stod på hälarna och dom satte några bra bollar på djupet när vi inte var förberedda. Men ju längre halvleken gick, desto bättre kom vi in i det.

Ni hamnade trots allt i underläge?
- Ja, det var efter en hörna som dom fick gjort ett mål.

Andra halvlek så var ni totalt överlägsna?
- Ja, det var lätträknat dom gångerna dom var på vår planhalva. Det blev en anfallsglad andra halvlek av oss.

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Bröderna Kristoffersson, Felix och Olle, var pigga och skapade målsituationer och dom gjorde totalt tre mål och passade till fem.

GIF-Sarpsborg FK, Norge 9-1 Sarpsborg FK, Norge

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF