Förlust 2-1 i genrepet mot Torslanda

En listig hörnvariant gav hemmalaget 1-0. Sedan pressade Grebbestad på hårt i andra men det var Torslanda som kunde pricka 2-0 i stället. Reduceringen kom med bara några minuter kvar att spela.

Första halvlek

Matchinledningen var jämn och lagen kände lite på varandra. Första läget kom efter sju minuter när Grebbestad ställde om och Granit Berisha hittade in till Rickard Johansson som sköt bra men Torslandas målvakt kunde tippa till en hörna.

Grebbestad lyckades vinna boll högt uppe flera gånger och vid ett tillfälle efter en kvart fick man sedan fram bollen till Granit Berisha som hann i fatt bollen vid kortlinjen och fick den vidare och tillslut hamnade den hos Tobias Carlsson som sköt men bra försvarsspel av Torslanda som kunde täcka skottet.

Torslandas första läge kom strax efter genom nr 19 som vann en duell med Felix Norén och tog sig till ett läge där Marcus Gerd kom ut bra och räddade.

Direkt efter fick man ett nytt läge då en boll precis gick över Jimmie Larsson och Torslanda fick till et bra inspel som man så när kunnat förvalta till mål.

Efter 22 minuter fick Torslanda en hörna där man lurade Grebbestad. Man gjorde helt enkelt en petning som skal se ut som en annan kille skal ut och slå hörnan varpå han kan vända in i planen och han fick nu till ett perfekt inspel med skott i mål mot ett överrumplat Grebbestad.

Efter 39 minuter var det ytterst nära en kvittering då Grebbestad fick en frispark i bra läge. Granit Berisha sköt och fick till en bra bana men bollen prickade stolpen och for bakom målvakten och ut.

Minuten senare var Rickard Johanson nära men han såg ut att komma aningens fel till bollen och skottet smet utanför.

Andra halvlek
Första halvlek var ganska jämn spelmässigt men ändå med Grebbestad som lite spelförande och med mer bollinnehav. Andra halvlek startade på samma sätt men ju längre halvleken gick desto mer Grebbestad blev det.

Men Grebbestad hade ändå svårt att komma till de klara målchanserna. Efter 56 minuter kom halvlekens första när Grebbestad lyfte in en frispark som Torslandas målvakt boxade ut. Bollen hamnade hos Markus Svensson som gick på skott men skottet blev klent och beredde inte Torslandas målvakt några problem.

Torslanda ägnande sig mest åt snabba kontringsförsök och efter 61 minuter slog man om och fick in bollen till en fri kille som avslutade rakt på Marcus Gerd.

Grebbestads tryck blev allt större och efter 69 minuter fick man till ett pars snabba bra passningar som tillslut ställde Christoffer Söderlund i bra läge men Torslandas målvakt kunde rädda nere vid första stolpen.

Men när klockan började närma sig 80 minuter lyfte Grebbestad alt mer folk högt upp i planen och Torslanda fick ett par lägen innan man efter 79 minuter kunde öka på till 2-0. Knappast logiskt efter spelet i matchen.

Grebbestad gick fram med allt mer folk vilket gav ytterligare ett fint läge för Torslanda men skottet smet strax utanför.

Efter 88 minuter fick Grebbestad tillslut hål på Torslanda. Detta efter en boll bra ut till Olle Kristoffersson som slog ett inspel som Torslanda inte fick bort och Mattias Svensson kunde tycka in 2-1.

Sedan i tredje tilläggsminuten var Grebbestad mm från en kvittering. Detta efter en hörna som nickades flera gånger och tillslut hamnade hos Rickard Johansson som stod bara någon meter utanför mål, vände runt men sköt precis utanför. Oj oj vad nära det var.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Mathias, Förlust 2-1 i genrepet, är det bar eller dåligt?
- Det vet man aldrig, men det är ju aldrig roligt att förlora.

1-0 överrumplade oss?
- Ja det får jag väl säga. Det var troligen en variant dom kör med.

Vi gör annars en ganska bra match och har mycket boll. Kanske lite få bra lägen?
- Ja, vi är spelförande men fick inte till det sista. Vi vinner spelmässigt på poäng.

Någon att lyfta fram idag?
- Markus Svensson och Edon Qeriqi

Torslanda IK Bilder Torslanda-Grebbestad