3-3 i galen match mellan Grebbestad och Gunnilse

Vi misstänkte på förhand att matchen inte skulle sluta 0-0 då det snittas dryga fem mål i matcherna. Snittet ökades på då matchen slutade 3-3 (0-2). Jonas Henriksson nickade in 3-3 i 89:e minuten. På tilläggstid fick sedan Gunnilse dessutom tre man utvisade!

Första halvlek
Väldigt snabbt i matchen stod det klart att Gunnilses taktik bestod i 8-9 man hemma och satsa på fördröja spelet genom att ta lång tid på sig vid alla lägen där bollen skulle i spel. Sedan satsade man på kontringar vilket inte gick så bra och och man satsade givetvis även på fasta situationer.

Och då Grebbestad svarade för en riktigt svag första halvlek trots stort bollövertag där man inte lyckades skapa några direkta lägen mot Gunnilse som hade ett stabilt mittbackspar i Igor Utkovic och Stefan Djurovic. I stället skulle Grebbestad ge Gunnilse chansen till att vinna matchen genom ett par riktigt svaga ingripanden som gav Gunnilse en tvåmålsledning i paus.

Men Grebbestad såg egentligen ut att komma igång bra för efter bara 30 sekunder fick man till en målchans då ett långt uppspel nådde David Olsson som tog sig in i planen och sköt tätt utanför även om Gunnilses målvakt Emir Jazvin var bra med.

Och lite senare efter ett inkast hittade bollen fram till Jonas Henriksson som sköt vid första stolpen där Emir Jazvin räddade.

Men sedan hände det inte så mycket, inte förrän det gått 17 minuter. Grebbestad lyfte in en frispark och fick sedan tag på andrabollen och hade inne i Gunnilses straffområde att antal snabba bra passningar innan Gunnilse kunde bryta. Men brytningen och rensningen blev livsfarlig då den gick rakt till David Olsson framför Gunnilses mål. Men David blev nog rätt överraskad och han bara styra bollen mot Gunnilses mål och Emir Jazvin han med och räddade.

Efter 21 minuter kom Gunnilse fram egentligen för första gången och man fick en hörna. Och på hörnan kunde Stefan Djurovic nicka in 0-1. Han fick nicka helt ostört och märkligt fri mot ett stillastående försvar. Riktigt svagt av Grebbestad.

Man hoppades på att detta skulle få fart på Grebbestad men så blev det inte utan vi fick se ett nytt Grebbestadsmisstag bädda för 0-2. Ett långt Gunnilseuppspel mot en ensam Grebbestadsspelare dör ingen pratade med honom att han var ensam. Så i stället för att ta ner bollen blev det en nick framåt och Gunnilse kunde bryta och passa fram till August Gustafsson Lohaprasert som fick på en kalasträff upp i nätet.

Grebbestad fortsatte att ha mycket boll men det hände väldigt lite och man slog ganska många dåliga passningar till och från under första 45 minuterna.

Efter 41 minuter fick Grebbestad en frispark i bra läge. Efter en petning sköt Jonas Henriksson men via muren och till Gunnilses målvakt Emir Jazvin.

På tilläggstid fick sedan Gunnilse en frispark i fint läge. Ajdin Zeljkovic sköt bra men Marcus Gerd klarade och halvleken slutade -
.
Andra halvlek
Sju minuter in på andra halvlek fick Grebbestad ett fint läge att ta sig in i matchen d Jonas Henriksson fick med sig en straff. Han lade själv beslag på bollen och tog straffen. Vanligtvis har han varit hur säker som helst från straffpunkten men denna gång smet skottet tätt utanför. I detta läge kan man väl lugnt säga att det kändes som det inte var Grebbestads dag.

Men vi kunde ändå se att Grebbestad började skapa lite mer målchanser och efter
minuter skör Rickard Johansson ett skott, tämligen rakt på Emir Jazvin som kunde tippa till en hörna.

Gunnilse stack upp med ett bra skott efter en timmes spel som Marcus Gerd räddade och sedan fick han en tuff tackling när han gick i luften på returen.

Grebbestad gjorde ett byte i paus och efter minuter kom ytterligare ett. Relativt snabba byten för att få förändring i spelet och en av dom inhoppande, Mathias Hegeland stötte fram fint efter
minuter men skottet hade mer att önska och gick högt över.

Efter 65 minuter hann Jonas Henriksson upp bollen strax före den gick ut och hittade Rickard Johansson som i sin tur fick bollen vidare till Christoffer Söderlund som sköt bra men skottet fick inte tillräckligt med skruv och smet strax utanför den bortre stolpen.

Efter 76 minuter gjorde Matthias Pettersson-Pohl Grebbestads tredje och sista byte när han satte in Mattias Svensson. Ett byte som skulle visa sig vara lyckat.

För minuten senare fick Mattias Svensson en passning av Granit Berisha och klippte till snabbt och det välplacerade skottet hittade ända in i mål och det var 1-2.

Game on och minuten senare borde det även varit 2-2. Grebbestad tog ett snabbt inkast och Mathias Hegeland hittade in med bollen till en fri Granit Berisha som sköt utanför! Oj oj vilket läge!

Och kanske det inte var Granit Berishas dag heller? För efter denna miss tog det bara en minut och han fick en varning.

Men Granit Berisha, inhoppare även han, ville mer. Och efter 84 minuter fick Grebbestad en frispark i bra läge och Granit Berisha fick på en härlig träff och bollen hittade in i krysset till 2-2. #Glädjefnatt!!

Men efter detta jagade Grebbestad ett segermål. Men som man säger. Man är sällan så sårbar som man är efter et eget mål. Och minuten senare, efter 85 minuter stod det 2-3 på tavlan. Gunnilse slog ett inspel som Grebbestad bröt men l hamnade hos Ajdin Zeljkovic som mycket fint tog vara på chansen när han vände runt och prick sköt 2-3 vid den bortre stolpen.

Ja, då såg det nog ut som Gunnilse skulle få med sig alla poängen hem. Men det var som sagt inte slut ännu och inhopparna i Grebbestad skulle återigen vara viktiga även om dom inte gjorde något mer mål.

För i 89:e minuten slog Mathias Hegeland ett inspel som sedan såg ut att rinna över linjen då Mattias Svensson hann upp bollen och på ett tillslag lyften in den och där kom Jonas Henriksson och nickade in 3-3. Snacka om dramatik.

Men det var inte slut på dramatiken där. Först kontrade Gunnilse bra för första och enda gången i matchen då Haris Avdiu tog sig förbi Edon Qeriqi och sköt bra från snäv vinkel men tvingade ändå Marcus Gerd till en bra räddning.

Och dramatiken bara fortsatte och efter 91 minuter fick Nikola Jevric sitt andra gula kort och därmed fick han lämna matchen.

Bara två minuter senare visades även Igor Utkovic ut då även han fick sitt andra kort i matchen. Och innan spelet kom igång fick även Chibuzor Okonkwo lämna matchen med ett rött kort direkt. Tre röda kort inom tre minuter till samma lag tror jag aldrig jag har sett.

Ett gyllene läge för Grebbestad att avgöra kan man tycka men det återstod bara en minut av matchen och Grebbestad hann inte med någon mer målchans.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Mathias, 3-3 och första poängen men jag misstänker att du ändå är ganska besviken?
- Det stämmer. Jag är självklart besviken över att vi inte tar tre poäng, så är det ju.

Svår start i matchen med underläge 0-2 mot ett Gunnilse som backade hem väldigt mycket
- Matchen liknade därmed ganska mycket premiären mot Lidköping. Men, nej, inte bra.

Misstag låg bakom målen i första
- Ja, det är det ju. Första efter en fast situation. Andra efter ett bra skott men svagt av av oss i läget före.

Vi försökte komma fram på ett annat sätt i andra?
- Matchen genomsyras ju av att vi har stort bollinnehav där dom kommer i några kontringar. I första halvlek fick vi inte direkt till de bra lägena men i andra jobbade vi till oss chanserna.

Vi fick in en reducering och sedan även kvittering till 2-2. Men då small det direkt i där bak igen och nytt underläge
- Ja, det var trist. Det var ett tungt mål.

Men vi kämpade oss tillbaka ännu en gång, berätta om kvitteringen?
- Mattias Svensson fiskade upp bollen vid kortlinjen och fick till en lyra in till Jonas Henriksson som kunde nicka in 3-3. Det var ett fint mål!

Dramatiken fortsatte, 3 utvisningar för Gunnilse
- Ja, precis. Två av dom var andra gula kortet. Sista var väl för att spelaren spottade och det är ju så klart inte okey.

3 röda men det var för lite kvar för att få till ett segermål
- Ja, det var ju bara en minut kvar och domaren hade ju nersläpp varvid dom skulle få bollen så det gick inte.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Tobias Carlsson var bra och Mathias Hegeland hade ett fint inhopp.

GIF-Gunnilse IS 3-3 Gunnilse IS Bilder Grebbestad-Gunnilse

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
P07/08
Skee IF (b)
2021-08-05 18:00
Vettevi