Första segern när Grebbestad vann med 4-2 borta mot Skövde

Skövde hade mycket boll. Grebbestad hade bland annat Jonas Henriksson, Markus Svensson och Marcus Gerd. Marcus med en viktig straffräddning och Jonas med tre gjorda mål i den andra halvleken. Och Markus Svensson svarade för det viktiga ledningsmålet.

Första halvlek
Matchbilden var helt olik de tidigare seriematcherna där Grebbestad haft stort bollinnehav mot Lidköping och Gunnilse men ändå inte riktigt fått till det spelmässigt framåt. Nu mot Skövde var det Skövde som hade ett stort bollinnehav större delen av matchen.

Men Grebbestad försvarade sig bra och med undantag av några enkla missar var försvarsspelet bra matchen igenom.

Skövde kickade igång matchen och redan efter några minuter såg man att det var ett bollskickligt lag. - Men det kom inte som någon överraskning, menade Mattias Pettersson-Pohl.

Men trots övertaget för Skövde var det Grebbestad som fick dom första chanserna. Ofta skapade man lägena då Grebbestad vann boll högt upp på Skövdes halva.

Första chansen då som blev Grebbestads kom efter sju minuter då Grebbestad slog ett inlägg som Skövde inte fick bort och bollen hamnade hos Rickard Johansson som fick ett bra skottläge men en halvtaskig träff och bollen gick rakt i händerna på Skövdes målvakt Markus Fröjd.

Tre minuter senare var det farligt igen för Grebbestad. Återigen ett inläg som Rickard Johansson hann upp precis före kortlinjen och spelade in mot Granit Berisha men en försvarare hann först och fick bort bollen framför det tomma målet.

Skövdes första farlighet kom efter 14 minuter då Sargon Abraham hittade vänsterbacken Simon Lundell som kom till skottläge men Grebbestads försvar lyckades blockera skottet.

Efter detta kom Skövde med några fina anfall och minuten senare kom en bra djupledsboll på Viktor Granat där Marcus Gerd kom ut snabbt och kunde rädda.

Sedan efter 19 minuter ställde Skövde om snabbt och bra med en boll på högerbacken Gustav Granat som slog ett mycket fint inspel lågt som hårfint missade Sargon Abraham.

I stället blev det Grebbestad som tog ledningen efter 23 minuter. Skövde slarvade två gånger om och Grebbestad kunde bryta. Andra gången genom Rickard Johansson som sedan fick in bollen till Markus Svensson som satte 0-1 i trångt läge.

Sedan efter 26 minuter slog Skövde en lysande genomskärare och hade det inte varit för Ulrik Karnströms långa ben hade det varit ett friläge för Skövde. Men Skövde vann tillbaka bollen och Viktor Granat kom in fint och sköt bra men strax över.

Efter ett bra kontringsläge för Grebbestad efter 30 minuter kunde i stället Skövde vända på spelet och få en hörna. Hörnan blev farlig då Andreas Uusitalo kom upp högst men nicken smet utanför.

Skövde hade sedan en farlig nick till men även här smet nicken utanför, nu efter inlägg i 35:e minuten (missade vem). Men detta blev det sista farliga som hände under de första 45 minuterna.
.
Andra halvlek

Grebbestad fick sedan en bra start på andra halvlek då man tog ett inkast snabbt och spelade fram till Markus Svensson som hittade Jonas Henriksson som tog emot, vände runt och sköt 0-2 efter 51 minuter.

Skövde fortsatte med bollövertag och efter 59 minuter hade man ett tungt tryck mot Grebbestad och anfallet avslutades tillslut med ett skott utifrån av Sargon Abraham som Marcus Gerd klarade.

Tre minuter senare kom det en reducering. Ett långt inlägg nickades i mål av Viktor Granat och det såg väl aningens för enkelt ut, 1-2 och game on.

Men Skövdes glädje varade inte länge för efter 64 minuter vände Grebbestad snabbt på högerkanten genom Mathias Hegeland som hittade in till Jonas Henriksson som sate 1-3.

Straffdramatik
Förra matchen var dramatisk främst i slutet av matchen med 4 mål och tre utvisningar. Denna match skulle innehålla tre straffar.

Den första kom efter 67 minuter. En klumpig tackling av Edon Qeriqi renderade straff. Problemet var bara att förseelsen skedde utanför straffområdet vilket domaren missade. Men Marcus Gerd svarade för en mycket viktig straffräddning.

Känslan under matchen var ändå att Skövde var bra framåt men man hade brister i det defensiva.

Matchen började ticka upp mot 90 minuter och Skövde gjorde en sista kraftansträngning. Bla hade Bilos Tonakhir ett bra skott utifrån som smet strax utanför.

Sedan fortsatte straffdramatiken när assisterande domare vinkade för hands efter 86 minuter. - Jag fattar inget sa drabbade Ulrik Karnström. Bollen tog ju på bröstet. Men återigen missade Skövde att göra mål från straffpunkten när Gustav Karlsson sköt över.

Men i 90:e minuten fick man ändå in en reducering när man vann andraboll och Andreas Uuusitalo kunde trycka in 2-3.

Domaren meddelade sedan fem tilläggsminuter så det fanns tid kvittering. Men i stället kunde Grebbestad kontra genom David Olsson som hakades i av Gustav Granat och Grebbestad fick straff. Om Skövdes straffar var felaktiga kan man nog säga att denna var tveksam. Visst haka dom i varandra men det är inte ofta man blåser i detta läge.

Hur som helst blev det straff och straffen i 93:e minuten satte Jonas Henriksson mycket säkert till 2-4

Efter matchen fick vi en pratstund med tremålsskytten Jonas Henriksson

Först och främst Jonas, stort grattis till tre fina mål och tre poäng
- Tack så mycket

Antar det var en skön seger efter en tung start på serien
- Absolut, mycket skönt med tanke på den tunga starten och då vi idag möter ett mycket bra lag. Dom spelade fartfyllt och hotade oss flera gånger. Vi gör också en mycket bra match.

Dom har mycket boll, kanske ett av få lag som slår oss i bollinnehav?
- Ja, det kan nog vara så och vi fick jobba för det idag och det blir så i vissa matcher som mot Skövde som är en svår bortamatch. Där kan vi inte spela ut dom utan får spela efter förutsättningarna. Det vi gör bra idag kunde vi gjort lite bättre i de första två matcherna, så riktigt skönt med en trepoängare idag.

Kortis Jonas, du repade dig snabbt från benbrottet (1:a aprilskämtet)
- Ja, haha. Jag hoppas att det inte kommer att hända i alla fall.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Mathias, har du hunnit att pusta ut ännu?
- Det är knappt men det har jag.

Äntligen seger, 4-2
- Vi har jobbat hårt för det så det var skönt det kom en seger.

Det blev en tuff match där dom hade mycket boll
- Precis som vi förväntat oss. Vi låg bra i våra positioner. Dom har mycket boll men ändå inte så många chanser. Tycker vi överlag gör en bra match.

Dom fick två straffar och bra läge därmed att komma in i matchen men missar båda
- Ja, det var för väl :-) Från min position kändes båda billiga. Första var utanför och andra mycket tveksam.

Vi kontrade bra och satte tre mål i andra, varav den ena på straff.
- Återigen handlade det om att ligga rätt i positionerna och ta tillvara på lägena.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Jonas Henriksson med tre mål. Rickard Johansson men bra jobb och Marcus Gerd med några viktiga räddningar.

Skövde AIK-GIF 2-4 Skövde AIK

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀

Träningsmatch
Igår 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
2021-07-30 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.