Grebbestad vände underläge till klar seger mot Gauthiod

Gauthiod rivstartade i matchen och tog ledningen men mitt i första halvlek kunde Grebbestad på en minut vända till ledning. Sedan ökade man på två gånger om i den andra och vann med 4-1 (2-1).

Första halvlek
Matchen inleddes med et utmärkt läge för Grebbestad efter bara 25 sekunders spel då Granit Berisha fick fram bollen till Christoffer Söderlund vars skott Gauthiods målvakt klarade men det blev en retur mot bortre stolpen där Jonas Henriksson kom men bollen såg ut att komma lite överraskande snabbt och Jonas fick bollen bara i burgaveln.

Första matchminuten var inte över och Gauthiod sate bollen bra på djupet mot Pelle Ödlund som var på väg igenom när Edon Qeriqi kunde bryta till en hörna.

Första minuten borgade gott från båda lagen men sedan blev det plötsligt bara ett lag på planen under de kommande 19 minuterna (tränare PP tyckte kommande 14 min) då Gauthiod dominerade stort.

Gauthiod hade dock svårt att tränga igenom även om Emil Olesen försökte bra efter 13 minuter men båda gångerna kunde Grebbestad bryta fint, först genom Edon Qeriqi och sedan genom Ulrik Karnström.

Men efter matchutvecklingen kom knappast Gauthiods ledningsmål överraskande. Jonatan Nilsson var siste Gauthiodspelare på bollen. Det hela började med att Grebbestad inte fick bort bollen och Gauthiod fick fram bollen till Jonatan Nilsson som då lyckades sätta 0-1

För Grebbestads del hände egentligen inte mycket före efter 25 minuters spel. Då fick Grebbestad en frispark i princip ute vid hörnflagan. Tobias Carlsson lyfte in bollen bra och Ulrik Karnström gick duell med Gauthiods målvakt men då båda missade bollen smet bollen i stället fint in i mål till 1-1.

Gauthiod gjorde sedan avspark och spelade ut mot kanten dör Rickard Johansson kunde bryta. Rickard passade till Markus Svensson som drog ett långt uppspel på Jonas Henriksson som tog emot, vände bort en spelare och sedan pricksköt 2-1, en minut efter 1-1.

Efter dessa två snabba mål blev det Grebbestad som kom in i spelet på ett helt annat sätt och man styrde nu spelet.

Men Gauthiod kunde ändå efter 44 minuter få till ett bra läge sedan Edon Qeriqi inte fått bort bollen ordentligt och Alfred Wemmert kunde ta sig till ett bra skottläge men skottet smet dryga halvmetern över.

Andra halvlek

Andra halvlek startade åter intensivt av Gauthiod men man hade väl egentligen inte så mycket ordnat spel som gav målchanser utan man satsade hårt på fasta situationer matchen igenom, hörnor, frisparkar och långa inkast.

Efter 49 minuter fick inte Marcus Gerd bort ett inlägg ordentligt och bollen fångades upp av Emil Olesen som vände runt och sköt men då hade Marcus kommit upp snabbt och räddade bra till en hörna.

Men Grebbestad var inte ofarliga dom heller och efter 51 minuter vände man snabbt på spelet ute på vänsterkanten genom Rickard Johansson vars inspel mot mål var bra men ändå aningens för långt framför Granit Berisha som annars fått ett kanonläge.

Grebbestad kom nu bra in i det igen och efter 54 minuter kombinerade Rickard Johansson och Jonas Henriksson fint och det hela avslutades med ett skott från Rickard Johansson, dock rakt i famnen på Gauthiods målvakt.

Efter 62 minuter var Grebbestad nära att öka på ledningen. David Olsson bröt in bra från vänster, hittade fram till Granit Berisha som släppte vidare till Jonas Henriksson. Jonas tog med sig bollen bra och sköt fick till ett bra avslut som Gauthiods målvakt klarade med en fotparad till en hörna.

Efter et par fina chanser kom så det viktiga 3-1-målet. Det kom efter 66 minuter då Markus Svensson bröt högt uppe och tog sig in i planen där han klippte till och det rejält. Bollen satt otagbart för Gauthiods burväktare.

Gauthiod chans at komma in i matchen igen var et snabbt mål. Och strax efter Grebbestads 3-1 fick man en frispark som man lyfte in bra och man fick bollen mot mål men Grebbestads täta försvar lyckades ta bort bollen.

Efter 81 minuter får man väl säga att det var avgjort. Och då inte efter Grebbestadsmål. Det var i stället Gauthiods Erik Hjalmarsson som drällde med bollen och ranit Berisha kunde bryta och var på väg att löpa sig till ett friläge när han revs ner av Erik Hjalmarsson och domaren fick plocka fram det röda kortet. 3-1 och en man mer kändes ganska säkert.

Grebbestad fick i samband med utvisningen en frispark från ca 30 meter och och i förra hemmamatchen satte Granit Berisha bollen fint i nät. Han ville inte vara sämre här och klippte till bra men bollen prickade insidan av stolpen och ut.

Efter minuter hade Gauthoiod en hörna som fångades av Marcus Gerd och Grebbestad hade ett antal spelar som löpte direkt och Marcus kastade ut mot Olle Kristoffersson. Olle satte ful fart fram längs kanten och när han kom in i 16-metaren hade han hade sig 2-3man men valde att placera bollen mot bortre stolpen. Inget fel i det då bollen satt perfekt, 4-1 för Grebbestad och assist för målvakten Marcus Gerd.

Grebbestad hade sedan inga problem att hålla undan till seger men det var nära en reducering när Edon Qeriqi drällde med bollen och Emil Olesen kunde bryta och komma fri mot Marcus Gerd. Emil tog sig bra förbi Marcus med då hade Edon Qeriqi jobbat sig tillbaka och det hela slutade med att han redde ut det hela med att få bollen till en hörna.

Gauthiod han med en chans till. Det blev nämligen en dubbelhörna och på den andra kom Jonatan Nilsson upp bra och nickade i stolpens utsida.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Stort grattis till andra raka segern Mattias
- Tackar

Om vi tittar lite på matchinledningen, vi fick en tuff start på matchen?
- Ja, första kvarten hade vi problem och dom hittade in med lite bollar bakom backlinjen. Men efter lite justeringar fick vi bukt på det och har egentligen matchen från minut 15 och framåt

Dom tog ledningen men vi vände sedan med två riktigt snabba mål
- Ja, och två fina mål var det med. Tobias Carlssons frispark och Jonas Henrikssons mål. Jonas mål efter brytning av Rickard Johansson och passning till Markus Svensson som satte på djupet till Jonas Henriksson som var klinisk.

Gauthiod öppnade ok i andra med en massa långbollar
- Ja, det var det dom satsade på plus fasta situationer.

Men vi hade ändå bra kontroll på dom?
- Ja det tycker jag. Vi var noggranna och gör överlag en bra match, tycker jag.

Två fina mål i första halvlek, och två lika vackra i andra
- Ja, Markus Svenssons mål är ju ett jätteskott utifrån och Olle Kristoffersson är ju en jätteprestation när han driver bollen från egen halva innan han sätter de fint i bortre. Klassmål, båda!

Och assist av Marcus Gerd
- Ja, roligt!

Någon du vill lyfta fram idag?
- Markus Svensson, Edon Qeriqi, Ulrik Karnström och Granit Berisha

GIF-IK Gauthiod 4-1 IK Gauthiod Bilder Grebbestad-Gauthiod Buss till Grästorp Fredagen den 12/8 Tuff bortamatch på fredag mot Gauthiod

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla