Grebbestad tvåa efter seger mot Rynninge

Det blev hårt jobb i 90minuter för Grebbestad för att kunna besegra svårspelade Rynninge med matchens enda mål. Målet inslaget av Jonas Henriksson som fick se sin straff räddas men Jonas kunde själv sätta 1-0 på returen i matchens 86:e minut.

Första halvlek
Rynninge öppnade matchens bäst och Grebbestads första halvlek var väl inte riktigt bra egentligen. Rynninge låg bra i sina positioner samtidigt som Grebbestad släppte till luckor på mitten för omställningar för Rynninge.

Även om Rynninge öppnade bäst gick den första farligheten till Grebbestad då Tobias Carlsson bröt högt upp, tog sig runt på vänsterkanten och hittade in till Jonas Henriksson som fick ett riktigt bra skottläge men Rynninges försvar svarade för en utmärkt täckning till hörna.

Efter 17 minuter var det när för Rynninge som då fick sin bästa målchans i matchen. Den kom efter en långboll som Grebbestad inte riktigt lyckades nicka undan och August Holmberg fick ett kanonläge men sköt i burgaveln.

Det var ganska få chanser i den första halvleken och vi fick vänta till den 29:e innan det kom en ny chans. Då var det Rynninge som tog ett snabbt inkast och Haris Karahmet kom i läge men vinkel blev dålig och skottet smet utanför.

Med dryga tio minuter kvar av halvleken fick Grebbestad till ett par snabba lägen. Först var det Rickard Johansson som hittade Jonas Henriksson vars skott smet precis utanför.

Direkt efter var det Jonas Henrikssons tur att hitta fram mot Rickard Johansson men vi fick se Andreas Carlström med en bra utrusning när han tog hand om bollen.

Andreas Carlström spelade bra matchen igenom och var vaken långt ut i sitt straffområde och även utanför detta.

Det var väl egentligen det illa roliga som hände under det första 45 minuterna.

Andra halvlek

Efter paus verkade det som Rynninge inte orkade springa och stressa Grebbestad på samma sätt som under första 45 minuterna. Det var egentligen nästan bara spel på Rynninges planhalv under hela den andra halvleken med undantag av minuterna efter Grebbestads ledningsmål då det plötsligt blev fart på Rynninge.

Men trots stort spelövertag hade Grebbestad svårt, riktigt svårt att spela sig igenom. Vi fick vänta ända till 66:e minuten innan det blev en målchans i andra halvlek. Då var det Grebbestad som fick en frispark precis utanför 16-metaren. Frisparken sköts av Jonas Henriksson men via muren till en hörna.

Efter dryga 70 minuters spel hade Grebbestad fyra hörnor på raken där man skapade ett par chanser. Första chansen kom på hörna nr 2 då Andreas Carlström gjorde sitt enda misstaget i matchen då han skulle fånga bollen men tappade den men han kunde också se att bollen gick utanför stolpen, då till den tredje hörnan.

Den tredje hörna blev även den farlig då Grebbestad vann tillbaka andrabollen och Ulrik Karnström fick till et bra skott som Andreas Carlström klarade med en fin räddning nere vid sin högra stolprot.

Grebbestad hade nu haft en bra period och efter 80 minuter slog Mathias Hegeland et inspel till Jonas Henriksson som fint släppte tillbaka på Mattias Svensson som fick på ett bra tungt skott men rakt på Andreas Carlström som boxade till en hörna.

Avgörandet kom efter 86 minuter. Inhopparen Olle Kristoffersson var på väg igenom när han blev fasthållen av en Rynningeförsvarare vilket domaren uppmärksammade och blåste straff.

Straffen togs av Jonas Henriksson men Andreas Carlström svarade för en bra räddning men klarade inte att styra bort bollen som i stället kom tillbaka till Jonas som hade öppet mål och rullade in 1-0.

Rynninge som så här långt in i halvleken inte varit i närheten av en målchans och knappt känt på gräset på Grebbestads halv fick helt plötsligt bättre fart i sitt spel men alt som oftast var passningarna alt för svaga.

I stället var Grebbestad nära att punktera matchen ett par gånger. Först genom Tobias Carlsson på en bra slagen frispark men återigen en bra räddning av Andreas Carlström.

Rynninge lyfte fram allt mer folk och Grebbestad kunde kontra bra genom Felix Kristoffersson som hittade fram till Jonas Henriksson som sköt bra men precis över.

På slutet kunde ändå Rynninge få till et par chanser och man var nog ytterst nära att få en straff när klockan passerat 90 minuter när Marcus Gerd kom ut fe och i rygg på en Rynnigespelare men domaren valde att fria.

Sista läge kom i 94:e minuten efter att man lyft in bollen som damp ner i fötterna på en spelare som dock sköt högt över.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Grattis till tredje raka segern Mattias
- Tackar

Men det blev en gaska jobbig match idag trots segern, eller vad tycker du?
- Jag håller med dig. Rynninge backade hem och spelade smart. Vi hade mycket boll och ett par lägen utan utdelning i början av matchen, ja, helt klart blev det en tuff match.

Dom hängde med bra första 45 minuterna och hittade luckor på vårt mittfält även om dom inte fick så många chanser.
- Jag tror dom hade två chanser som möjligen kunde blivit mål. Men i andra sjönk dom djupare och låg väldigt lågt i sit försvarsspel till skillnad från i första.

Vi låg väl i princip på deras planhalva hela andra halvleken
- Jhåller med dig

Mål tillslut, berätta
- Efter fint kombinationsspel var Olle Kristoffersson på väg igenom när deras back drog sig ikapp Olle så det är ju en solklar straff.

Rynninges målvakt räddade straffen men Jonas Henriksson var bra med på returen
- Ja, det var gott. En härlig känsla när bollen rullar in i mål!

Tre värdefulla poäng i vi hakar på i toppen
- Ja, det känns gott och det är härligt med match på söndag igen (Kumla borta)

Någon du vill lyfta fram idag?
- Ulrik Karnström och Tobias Carlsson var bra idag

GIF-Rynninge IK 1-0 Rynninge IK Bilder Grebbestad-Rynninge Årets sista Örebroresa – Rynninge borta

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

2021-07-24 12:00