Söndagsmatch borta mot Kumla

I morgon sker den första av tre resor mot Örebroregionen när Grebbestad reser iväg för match mot IFK Kumla. Kumla är nya för i år i serien och Grebbestad har aldrig tidigare stött på dom.

Som nykomling har man startat bra poängmässigt med två vinster och en oavgjord på den fem inledande matcherna och det borde man vara ganska nöjd med skulle jag tro. Poängen har alla tagits i bortamatcherna med segrar då mot Uddevalla och Gunnilse. Däremot är man nog inte alls nöjda med hemmatcherna så här långt som innefattar två förluster och hela 0-10 i målskillnad. Så man jagar mot Grebbestad sina första hemmapoäng och vill säkert ta alla tre. Senast, borta mot Gauthiod, tog man ledningen i 76:e minuten men glädjen blev kort då Gauthiod kvitterade till 1-1 bara tre minuter senare.

Grebbestad har via tre raka vinster klättrat från elfte till en andra plats i tabellen. Senast mot Rynninge satt dock segern hårt inne. Rynninge gjorde det svårt, spelade tätt bakåt med mycket folk och satsade på kontringar. Grebbestad gjorde en svag första halvlek men andra var bättre även om man ändå hade svårt att vaska fram chanser i öppet spel. Segermålet kom efter en straff i 86:e minuten då Rynninges målvakt klarade straffen men släppte returen perfekt tillbaka till Jonas Henriksson som då hade öppet mål. Rättvis seger ändå efter matchens tseende men det satt verkligen hårt inne.

Serieledande Vänersborg (12 poäng) fick sin första förlust och är nu två poäng före Grebbestad på den andra platsen. Poängen bakom Grebbestad hittar vi först Skövde och sedan Örebro Syrianska.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med IFK Kumla

Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och IFK Kumla har mötts 0 ggr.

- Totalt matcher: Inga tidigare matcher
- Träningsmatcher: Inga tidigare matcher
- Tävlingsmatcher, Inga tidigare matcher
- Fem senaste, senast först: Inga tidigare matcher