Grebbestad sönderkontrat av Kumla som vann med 4-1

Grebbestad startade annars matchen bra och tog ledningen genom Rickard Johansson. Men Kumla som bara drog långbollar fick utdelning på detta och deras tre första mål kom efter omställningar. 4-1 blev det tillslut efter 1-1 i paus.

Första halvlek
Första minuterna av matchen var jämna och första läget som osade lite målchans kom efter sex minuter via ett bra inspel mot Mohammed Jawad Nasir men Felix Norén var först på bollen och fick rensat bort.

Men direkt efter kom i stället 0-1 då Granit Berisha fick fram bollen till Mattias Svensson som i sin tur hittade fram till Rickard Johansson som fint tog med sig bollen och placerade in bollen i mål mycket snyggt. Tio minuter senare var Grebbestad mycket nära 0-2. Återigen var det Rickard Johansson som fick läget men Jakob Kindberg klarade. Returen fint ut till Olle Kristoffersson som fick ett fint läge men sköt över.

Just Rickard Johansson var i inledningen ett ständigt hot mot Kumlas försvar med fina löpningar.

I den tuffa värmen började vi ändå få se mer av Kumla som fick ett läge efter en hörna i 21:a minuten men skottet gick rakt i famnen på Marcus Gerd.

Efter minuter fick Kumla utdelning på sina eviga långbollar. Man drog en långboll som nickskarvades mot Zana Can som löpte sig i läge och sköt 1-1.

Efter 34 minuter hade Kumla en hörna som Zana Can nådde högst på och det blev farligt men Granit Berisha kunde få bort bollen.

Ännu en långboll var nära att resultera i ledning för Kumla efter 42 minuter då Zana Can blev fri mot Marcus Gerd men lyftningen gick över målet.

Marcus Gerd stördes av en ljumskskada och var passiv när Kumla prickade ribban i 45:e minuten på en frispark ute från högerkanten.

Andra halvlek
I paus fick sedan Marcus Gerd kliva av och in mellan stolparna kom tredjemålvakten Anders Tjernberg som inte fick någon lätt uppgift.

Grebbestad öppnade ändå andra halvlek mycket bra och man var nära nytt ledningsmål.

Ypperligt läge fick Rickard Johansson efter 50 minuter när han fint spelades och lobbsköt men bollen prickade stolpens utsida.

Minuten senare fick vi ett nytt bra snabbt Grebbestadsanfall med flera fina snabba passningar där Kumlaförsvaret inte hängde med. Avslutningsvis var det Olle Kristoffersson som fick skottläget men vinkel var aningens snäv och Jakob Kindberg klarade.

Två minuter senare var Grebbestad nära igen när man fick in bollen centralt till Olle Kristoffersson ganska nära målet men Kumla lyckades hindra bollen från att passera mållinjen.

I stället kontrade Kumla direkt efter denna Grebbestadschans och Pontus Hesselheim hittade in till Zana Can som lyckades lyfta in 2-1 för hemmalaget. Vilken kalldusch efter Grebbestads fina start på andra halvlek.

Grebbestad lyckades tämligen omgående få till ett läge men Rickard Johansson fick svag vinkel och Jakob Kindberg klarade till en hörna.

Men annars kändes det som rullgardinen drogs ner när Kumla satte 2-1 och inte blev det bättre när ännu en kontring gav 3-1. Jawad Daniane fick till ett inlägg mot Zana Can som lyckades ta ner bollen och sätta sitt tredje mål för dagen. Men tyvärr efter klant försvarsarbete då han får ta ner bollen till en början med och sedan ta sig till skottläge.

Tre minuter senare hade Grebbestad en hörna som Rickard Johansson mötte fint men då det inte var Grebbestads dag stod givetvis en försvarare i vägen och kunde nicka bort bollen.

Grebbestad tafatta försök att komma in i matchen men speciellt farligt blev det aldrig.

I stället blev det stora hål bakåt och Jawad Daniane kunde spika siffrorna med ett snyggt skott till 4-1.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

4-1 står det på tavlan efter matchen idag till hemmalagets fördel. Vi blev väl nästan sönderkontrade idag?
- Ja, det kan väl va så, sa en mycket besviken Mattias.

Dom drog mycket långbollar och i alla fall tre av målen kom efter detta
- Visst,me det är små marginaler. Vi har ju jätteläge precis för deras 2-1. Så matchbilden kunde blivit väldigt annorlunda

Och vi hade kanonläge för 0-2 genom Rickard Johansson och Olle Kristoffersson
- Precis, det var bra läge

Något speciellt så här tätt på slutet av matchen som du kände inte fungerade idag?
- Jag får nog passa på den så länge och tänka efter först.

Vi saknade ände en del man idag som ofta är startspelare, kan det ha påverkat?
- Viss påverkan kan det väl ha haft? Men vi har så bra och bred trupp och vi ledde ju och var ytterst nära 2-0 så det är små marginaler.

Bara att ta nya tag för nästa helg?
- Precis, vi får göra bra träningar och komma tillbaka mot Vänersborg

Någon du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker nog att alla kan höja sig

IFK Kumla Bilder Kumla-Grebbestad

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀