Grebbestad klart för semifinal i DM efter seger mot Stångenäs

Div 5 laget Stångenäs räckte som väntat inte till mot Grebbestad i DM. Hemmalaget fick se sig besegrat med klara 0-7 (0-4). Olle Kristoffersson hade en fin dag med fyra mål.

Då ja själv för en gångs skull inte var på plats för att se Grebbestad blir det ett betydligt kortare referat om matchen.

Mattias Pettersson-Pohl, ni är nu klara för semifinal i DM efter segern mot Stångenäs, grattis
- Tackar

Då jag själv inte såg matchen så får du guida mig lite. Ni hade ju 4-0 efter första halvlek. Ur var spelet där?
- Stångenäs öppnade väl ok och fick matchens första avslut men prickade inte målet. Därefter var det egentligen vår match helt och hållet.

4-0 i paus, var det något mål som var vackrare än de andra?
- ja...alla var lika fina

4-0 i paus. Blev det lite avslaget efter pausen eller rullade spelet på som under första halvlek?
- Jag tycker det rullade på bra även i den andra halvleken. Vi gjorde fem byten efter 55 minuters spel och dom som kom in fullföljde vår matchplan. Bra aggressivitet och löpvilja, tycker jag.

Med tanke på förlusterna före denna match, var tanken med det starka laget att få tillbaka vinnarkänslan inför matchen mot Kortedala?
- Så kan man tyda det ja, säger Mattias med ett brett leende. Det var ju en kvartsfinal i DM och vi satsar på att gå långt, så är det. Dessutom har vi hållit nollan i år i DM och det vill vi fortsätta med.

Någon spelare som du vill lyfta fram mer än någon annan?
- Nej, alla spelar kom upp i den nivå som vi förväntar oss så jag var nöjd med hela laget.

Mattias Petterssonhl frågar Christoffer Söderlund vad han tyckjte om matchen
- Vi gjorde en bra match, bra defensivt och dom skapade nästan ingen. Sedan kombinerade vi fint framåt och jobbade bra över planen. (Olle Kristoffersson höll med)

Dagens målvakt Martin Pettersson, vad säger du. Var det lugnt för dig?
- Ja, det var bara chansen i början. Jag var bra med och hade tagit den om den gått under ribban. Försvaret spelade bra och då får jag inte mycket att göra.

Stångenäs AIS-GIF 0-7 Stångenäs AIS

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF