Svackan fortsätter 0-3 hemma mot Karlstad

Det vill sig inte alls för Grebbestad. Karlstad var klart bäst under första 45 minuterna men fick hjälp med ett offsidemål och två bjudningar från Grebbestad – då blir det inga poäng.

Första halvlek
Nej, det är inte mycket som går Grebbestads väg för tillfället. En riktigt svag första halvlek där Karlstad egentligen bestämde allt. I alla fall näst intill. Karlstad tog direkt hand om taktpinnen i matchen och det kändes tyvärr som vi inte var i närheten av att vinna några närkamper.

Första målchansen i matchen efter sex minuter, gick då inte helt oväntat till Karlstad när Simon Schullström Jansson hittade in till Benjamin Muminovic som avslutade precis utanför den bortre stolpen.

Grebbestad stack sedan visserligen emellan med en chans då Rickard Johansson hittade in till Jonas Henriksson som fick vända runt och skjuta och skottet blockerades bra av Karlstadsfösvaret.

Inte nog med att Karlstad var det bättre laget. Man fick även hjälp med 0-1 då assisterande märkligt nog missade att målskytten var offside. Hur som helst var det Felix Nilsson som via ett Grebbestadsben fick bollen i mål.

Målet verkade paralysera Grebbestad och knappa minuten senare fick Karlstad ett friläge genom Benjamin Muminovic men Martin Pettersson kom ut bra och räddade.

Och ytterligare två minuter senare hade Oskar Alvers ett fint skott som smet tätt över ribban

Efter 29 minuter kom nästa Karlstadsmål. Ett tillbakaspel mot egen målvakt Martin Pettersson som bara skulle rensa bort bollen. Men bollen studsade olyckligt precis framför och gick rakt upp i luften till Marcus Nilsson som lyfte in den till Felix Nilsson som bröstade in 0-2 i tomt mål.

Det var sedan nära 0-3 redan före paus när Grebbestad blev av med bollen offensivt och Karlstad spelade snabbt på djupet på Mathias Wahl som fri mot Martin Pettersson som kom ut bra och räddade.

På slutet fick Grebbestad ändå till ett par chanser. Först genom ett bra frisparksläge där dock Granit Berisha sköt i muren. Sedan fick Jonas Henriksson ett bra läge efter slarv i Karlstadsförsvaret men Jonas försökte chippa in bollen och Karlstads målvakt Kristofer Hedlund var kall och stod upp klarade enkelt. Här hade nog Grebbestad behövt ett mål för att komma in i matchen.

Andra halvlek
En paus ger tränaren chans att prata igenom saker och ting vad man skall göra för att komma in i matchen. Men det hoppet släcktes efter bara tretton sekunder av andra halvlek. Då skulle Ulrik Karnström spela hem bollen mot Martin Pettersson men missade bollen och i stället fick vi ett friläge för Felix Nilsson som satte sitt tredje mål för dagen, på Grebbestads IF´s födelsedag.

Efter detta blev det dock mer Grebbestad i matchen. Karlstad var säkert ganska nöjda och låg lägre på planen och Grebbestad fick alt mer att säga till om i spelet. Förstamålchansen kom efter 52 minuter då Olle Kristoffersson lyfte in mot Jonas Henriksson som skarvade vidare. Kristofer Hedlund i målet fick bekymmer men klarade bollen och sedan kunde Karlstadsförsvaret rensa undan bollen.

Några minuter senare var det nära igen och för Grebbestad var det samma killar so senast som var involverade. Olle Kristoffersson spelade in mot Jonas Henriksson som försökte skarva in bollen men som klarades av Karlstadsförsvarare.

Grebbestad hade sedan fortsatt mycket boll på Karlstads halva men fortsättningsvis svårt att få till målchanserna.

I stället prickade Oskar Alvers stolpen på en frispark strax utanför 16-metaren efter 75 minuters spel.

Minuten senare var Karlstad nära igen när Felix Nilsson lurigt spelade mot bortre stolpen där Oskar Alvers kom men Martin Pettersson kom ut bra och redde ut det hela.

På tilläggstid fick sedan Felix Norén på ett riktigt bra skott. Stenhårt men rakt på Kristofer Hedlund som i princip bara fick brösta t bollen. Bollen hamnade hos Jonas Henriksson som sköt utanför.

Strax efter fick Grebbestad till ytterligare ett läge när Markus Svensson hittade Olle Kristoffersson. Men Olles vinkel blev snäv och Kristofer Hedlund kunde rädda.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Ja Mattias det fortsätter att gå tungt?
- Ja det gör det det gör det.

Kändes inte som vi var med riktigt under första minuterna?
- Nej, precis. Vi låg inte så nära dom som vi skulle och vi tog inte kamperna.

0-2 efter första halvlek. Hur upplevde du första målet? Jag tyckte det var en klar offside?
- Det är möjligt men skottet touchar vår kille och går in vilket var synd. Men et var väl signifikativt för Grebbestad just nu.

Antar att ni pratat igenom saker för att komma in i matchen till andra halvlek men så kom 0-3 efter några sekunder i stället
- Ja det skall inte vara enkelt...

Resten av halvlek så lyfte vi oss i alla fall
- Vi var ju tvungna att kliva upp för att komma närmare. Men idag så lyckades det inte. Vi har inga marginaler med oss.

Vi behöver väl lite flyt och att få vinna en match kanske?
- Håller med dig.

Hittar ingen som var bättre än någon annan i Grebbestad utan där kan nog alla betydligt bättre. I Karlstad däremot får man lyfta fram Felix Nilsson med tre mål. Oskar Alvers mycket bra på mitten och Marcus Nilsson.

GIF-Karlstad BK 0-3 Karlstad BK Bilder Grebbestad-Karlstad Svår bortamatch på lördag, Karlstad BK

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

2021-07-24 12:00