Grebbestad ner på kvalplats efter 0-2 hemma mot Skoftebyn

Grebbestad blev mållösa för tredje hemmamatchen på raken när man föll med 0-2. Återigen hade Grebbestad svårt att utnyttja sina chanser medan Skoftebyn var mer kliniska och satte två bollar i nät.

Första halvlek
Grebbestads svårigheter att göra mål är tydligt om man ser på talet 342. Det är nämligen antal minuter som har gått sedan Grebbestad nätade mot Kortedala. Det är 3,5 matcher lite drygt...

Inte nog med att Grebbestad har svårt att göra mål. Skoftebyn har Linus Ewenborg som nu har tätkänning i skytteligan efter sina två mål idag mot Grebbestad.

Det första kom redan efter fem minuters spel då han fick en bra stickare och Marcus Broberg hängde inte med och Linus Ewenborg kunde skjuta in 0-1. En kanonstart för Skoftebyn.

Inledningsvis var det också Skoftebyn som var det bättre laget och efter ett långt uppspel kunde Linus Ewenborg nicka ner till Fredrik Larsson som fick på ett bra skott men strax över

Två minuter senare fick Grebbestad ett bra frisparksläge men Tobias Carlssons skott lyckades inte pricka målet.

Efter Skoftebyns fina start på matchen blev resten av halvleken jämnare spelmässigt.

Nästa målchans blev även den Grebbestads när Granit Berisha slog in en frispark långt från närheten av hörnflaggan. Men trots att bollen studsar hit och dit så vill det sig inte så väl att bollen kan hamna hos en Grebbestadsspelare som kan få den vidare in i mål. Ganska symtomatiskt för Grebbestad just nu.

Och liknade blev det även sedan då Jonas Henriksson nickskarvade bollen mot en perfekt löpande Granit Berisha som var på väg att bli fri men inte lyckades få med sig bollen, tid 38 minuter.

Och i 42:a minuten spelade Anders Stenström fint in till Jonas Henriksson som såg att att bara kunna styra in bollen i mål men missade den. Ett kanonläge men det vill sig verkligen inte.

Andra halvlek
Första målchansen i andra halvlek blev Grebbestads och det genom Granit Berisha som provade på en ”halv cykelspark” men bollen smet tätt utanför.

Andra halvlek blev annars en lång press från Grebbestad mot Skoftebyns mål men utifrån spelet skulle man kanske önska lite fler farliga lägen.

Efter 61 minuter slog Markus Svensson en djupledsboll som Felix Kristoffersson löpte med fint på och fick på en bra volley men tyvärr strax över.

Mitt i Grebbestadspressen fick Skoftebyn till ett par chanser. Först genom Fredrik Larsson men Eric Olsson hann ut och knep bollen.

Strax efter lyfte Skoftebyn fram en frispark och efter nicktouch fick Elvis Sabovic ett jätteläge med Eric Ohlsson räddade med en fotparad.

Grebbestad försökte alt vad dom kunde och efter 69 minuter löpte David Olsson bra på en näst intill förlupen boll och lyckades vända in och passade fram till Felix Kristoffersson som fick på ett bra placerat skott men stolpe ut.

Grebbestad hade ytterligare farliga inspel men man lyckades inte komma rätt på bollen och Skoftebyn kunde allt som oftast få bort bollen.

Och efter 85 minuter avgjordes matchen. Markus Svensson fick ett uppspel vid kanten av 16-metaren i svårt läge och blev av med bollen och Linus Ewenborg satte 0-2 med ett perfekt vänsterskott nere vid stolproten.

Minuter senare var det även nära 0-3 då Fredrik Larsson tog sig igenom Grebbestadsförsvaret och kom fri mot Eric Ohlsson som svarade för en fin enhandsräddning.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Ja Mattias, 0-2 mot Skoftebyn. Det fortsätter att gå tungt för oss?
- Ja, det gör det. Det är inte roligt alls.

Första halvlek var ganska jämn men vi fick en tuff start
- Ja, dom gjorde u 0-1 efter bara fem minuter efter en genomlöpning som dom lade in i mål.

Ganska jämnt annars i halvleken?
- Ja, första halvlek var rätt jämn tycker jag, men vi kommer i slutet av halvleken och känner att vi har koll på dom

Andra halvlek, i stort set spel på deras planhalva men förutom några lägen svårt med att få till målchanser
- Visst så är det

Närmast var Felix Kristoffersson?[/fet]]
- Ja, stolpskott efter ett fint inspel. Det var värt ett bättre ödé

Vi har ett antal ”nästanlägen”. Fina inspel men vi för inte med oss bollen
- Så är det, vi har marginalerna emot oss. Skoftebyn hade väl 2-3 avslut på mål och får två mål. Det är bra utdelning. Vi har fler chanser men får ingen utdelning. Det stämmer inte för oss just nu. Det är en tuff period.

Ett välkommet avbrott i seriespelet kanske, Svenska cupen på onsdag mot Qviding
- Ja, det skall bli kul att möta Qviding

Vad tror du om chanserna?
- Ja...dom är väl relativt goda, det tycker jag.

GIF-Skoftebyns IF 0-2 Skoftebyns IF Bilder Grebbestad-Skoftebyn

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF