Grebbestad på nedflyttningsplats: Chockförlust när Örebro Syrianska vände i slutminuterna

Grebbestad var det bättre laget men man lyckades inte knyta ihop säcken. Då vände Örebro Syrianska med mål i 86:e och 89:e minuten. - Det känns tomt just nu, sa Mattias Pettersson-Pohl direkt efter matchen.

Första halvlek
Första halvlek öppnades jämt och Grebbestad fick till en halvchans efter bara tre minuter men Rickard Johanssons vinkel blev snäv och Sebastian Bäckström kunde rädda. Örebro Syrianska fick även dom till en tidig chans när Petrus Kocadag kom till skott men skottet utanför.

Lagen turades sedan om med att ha boll och det kändes som båda lagen backade hem när det andra laget bröt och detta gjorde att spelet kändes ganska tempofattigt. Örebros Syrianska bollskickliga individuellt men Grebbestad kändes som bättre i spelet på planen.

Nästa chans kom efter 18 minuter via en snabb omställning av Örebro Syrianska och Mirza Basic kom till skott från hörnet av 16-metaren och Eric Ohlsson fick sträcka ut för att klara till en hörna.

Efter 24 minuter tog Örebro Syrianska ledningen. Det kom ett inlägg från vänster och Grebbestad låg lite fel i försvaret och Felix Norén fick två man att ta hand om. Detta utnyttjade Mirza Basic genom att nicka in 1-0.

Grebbestad skapade inte jättemycket under första 45 minuterna. Men christoffer Söderlund var nära efter 32 minuter via ett inlägg som gick mot mål och över målvakten Sebastian Bäckström me även tätt utanför stolpen.

Med minuten kvar av halvleken fick Grebbestad en frispark som Granit Berisha sköt bra men Sebastian Bäckström klarade vid första stolpen till en hörna.

Faktum är väl att första halvlek var ganska jämn men att Grebbestad ändå var långt ifrån det fina spel man hade i onsdags mot Qviding.

Andra halvlek
Om då spelet inte var hundra i första halvlek blev det betydligt bättre på Grebbestad i andra halvlek där man var klart bättre än Örebro Syrianska.

Örebro Syrianska fick visserligen första chansen genom Mirza Basic men Grebbestad kunde täcka avslutet som sedan hamnade hos Eric Ohlsson. Grebbestad ställde om snabbt och fick till ett bra inlägg mot Christoffer Söderlund där en försvarare var först på bollen och styrde undan till en hörna.

På hörnan i 49:e minuten kom kvitteringen. Tobias Carlssons hörna möttes perfekt på volley av Felix Kristoffersson på bakre och det var 1-1 i matchen.

Grebbestad dominerade stort och efter 55 minuter hittade Rickard Johansson en djupledslöpande Christoffer Söderlund som var på väg att bli helt fri. Men till när Christoffer var klar för avslut hade han hunnits ifatt av försvarare och störd sköt han utanför.

Men klockan han bara ticka fram i ytterligare fyra minuter innan Grebbestad välförtjänt tog ledningen. Christoffer Söderlunds inlägg hittade Rickard Johansson som tog emot och sköt 1-2 via ett försvarsben förbi Sebastian Bäckström.

Men efter ca 70 minuter blev Grebbestad lite passivare i spelet och sjönk lite mer tillbaka i planen. Örebro Syrianska fick en del boll men främst i backlinjen och Grebbestad avväpnade tämligen enkelt attackerna som kom.

I stället var Grebbestad nära att öka på till 1-3 när Jimmie Larsson bröt och kom 1 mot 1 mot en försvarare och släppte fint till Olle Kristoffersson men Olles skott smet utanför.

Klockan tickade sedan upp till minut 86 och Örebro Syrianska hade inte fått till något över huvudtaget. Då slängde Alen Rastoder i väg ett skott från långt håll som hittade in i mål förbi Eric Ohlsson till 2-2.

Minuten senare fick Grebbestad ett jätteläge att åter ta ledningen. Olle Kristofferssons inlägg hittade fram till Anders Stenström som fick ett jätteläge. Avslutet var bra men Sebastian Bäckström lyckades rädda till en hörna.

I stället fullbordades chocken när Örebro Syrianska i 89:e minuten kontrade via lagets skyttekung Martin Alp. Martin, så långt helt osynlig i matchen, löpte ifrån Grebbestadsförsvaret och rundade Eric Ohlsson och sätta 3-2

På tilläggstid fick Grebbestad till ett farligt inlägg och Olle Kristoffersson nickade i stolpens insida och Örebro Syrianska kunde rensa undan returen.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Det blev en svidande förlust idag?
- Ja, det blev det. En fruktansvärt tuff förlust.

Ganska jämn första halvlek mot et individuellt skickligt lag men vi något bättre i spelet.
- Ja, det tycker jag. Och vi stressade inte upp oss trots att dom fick 1-0. Vi var bättre än dom spelmässigt.

Vi fick en bra start i andra och tog över matchen
- Ja, och vi gjorde 1-1 genom Felix Kristoffersson och 1-2 genom Rickard Johansson och det var kontrollerat ute på planen.

Men sedan händer det något i slutminuterna och dom kan vända på tillställningen. Det måste varit chockartat?
- Helt otroligt. Nej det kändes inte bra att inte få med sig någon poäng när man är det bättre laget. Det har varit så några matcher och det är tufft.

På slutet hade vi verkligen inte domsluten med oss? Vi borde fått et antal offensiva frisparkar som domaren valde att fria?[/fet]]
- Ja, så är det ju. Men ett lag som inte har flyt får inget med sig

Någon du vill lyfta fram idag?
- Ulrik Karnström var bra. Vi gör överlag en bra match så man blir helt tom när man inte får med sig poäng.

Örebro Syrianska IF-GIF 3-2 Örebro Syrianska IF Bilder Örebro Syrianska-Grebbestad

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
P07/08
Skee IF (b)
2021-08-05 18:00
Vettevi