Äntligen seger – Charmant andra halvlek gav 2-1 vinst mot Gunnilse

Efter en jämn första halvlek ledde Gunnilse med 1-0. Men efter 50 minuters spel var det som dom gick i väggen och resten av matchen handlade bara om Grebbestad som kunde vända via två mål av Felix Kristoffersson.

Bilden: Segerskytten rusar rakt till sportchefen och dagens födelsdagsbarn, 50-årige Peter "Lillen" Svensson för att jubla.


Första halvlek
I inledningen av matchen var det svårt att det var en jumbofinal som spelades på Hjällbovallen. Tempot var högst och spelet bra från båda håll, knappast förväntat i denna mycket viktiga match för båda lagen.

Matchens första målchans kom efter tolv minuters spel när Gunnilses Ajdin Zeljkovic fick en passning i mitten och var tämligen fri när han kunde vända runt och skjuta. Skottet var tungt men tämligen rakt på Eric Ohlsson som kunde rädda och sedan snappa upp returen själv.

Nästan direkt efter var Grebbestad på väg mot sin första målchans när Jonas Henriksson släppte på djupet mot Rickard Johansson men Gunnilses försvar jobbade utmärkt hem och kunde bryta genom Nikola Jevric.

Spelet fortsatte att vara jämn och efter 22 minuter hade Gunnilse en hörna som blev farlig då Grebbestad hade svårt att få borta bollen som nickades in centralt men efter lite studs hit och dit fick Grebbestad tillslut bort bollen.

Efter 25 minuter fick Gunnilse en frispark i bra läge. Frågan är väl bara om det inte skulle varit Grebbestads frispark? Kändes väldigt tveksam. Tveksamt var däremot inte Ajdin Zeljkovic skott som satt perfekt till 1-0 för Gunnilse i denna viktiga match.

I den jämna halvleken var det ganska få chanser. Nästa kom efter 43 minuter och var Grebbestads. En frispark precis utanför 16-metaren men Granit Berishas skott stoppades av ett huvud i muren.
Andra halvlek
Andra halvlek var sedan jämn. I fem minuter! Vad hände sedan? Grebbestad tog över helt och Gunnilses spel rasade samman och trycket mot Gunnilses mål blev bara större och större.

Men Gunnilse var ändå nära att skaffa sig ett läge efter 55 minuter då Grebbestad blev av med bollen och Haris Avdju var på väg igenom men Eric Ohlsson kom ut bra och la beslag på bollen.

Men efter detta började en målchanskavalkad för Grebbestad.

Först ut var ett bra frisparksläge efter 57 minuter. Läget mycket likt det som Gunnilse satte 1-0 på. Grebbestads frisparksskytt var Tobias Carlsson och skottet var ganska bra men strax över.

Minuterna senare var Felix Kristoffersson nära med ett skott men skottet täcktes och gick till en hörna.

Men efter timmes spel var det lika på resultattavlan. Grebbestad slog en hörna som möttes perfekt av Felix Kristoffersson som fick på en kalasträff (igen) och det var 1-1 väldigt rättvist.

Minuter senare kom nästa läge och det var Markus Svensson med en volley på andraboll. Skottet strax utanför straffområdet men tätt utanför.

Rickard Johansson fick tätt efter dubbla lägen med skott. Den första blockerades och andra skottet gick strax utanför.

Gunnilse hade inte mycket alls men stack upp i en kontring och återigen var det genom Haris Avdju som fick läget men skottet en bit utanför.
Efter 23 minuter fick Grebbestad ett kanonläge. Olle Kristofferssons inlägg nicktouchades och nådde Felix Kristoffersson som blev helt fri men Gunnilses målvakt Emir Jazvin räddade fint.

Strax efter kom Grebbestad med ett mönsteranfall och nu var det Felix Kristoffersson som hittade Olle Kristoffersson som fick bra skottläge men skottet precis utanför och på en offsidestående Grebbestadsspelare.

Nästa chans, efter 71 minuter, och det var Rickard Johansson som sköt och Emir Jazvin klarade med räddning ut och Gunnilse fick bort returen.

Efter 73 minuter kom Felix Kristoffersson fri igen mot Emir Jazvin efter en utmärkt djupledspassning men återigen var det Emir Jazvin som gick vinnande ur duellen.

Efter alla fina chanser skulle det vara typiskt om Gunnilse skulle avgöra. Och ett läge kom efter 80 minuter då Ajdin Zeljkovic spelade in mot Robert Lipovac men Tobias Carlsson var bra med och kunde bryta.

Efter 85 minuter fick vi se något så ovanligt som en Grebbestadskontring (Grebbestad tryckte ju på mest hela tiden). Man slog en boll som hittade fram till Jonas Henriksson som ensam höll i bollen bra, tittade upp och hittade en på nytt djupledslöpande Felix Kristoffersson som denna gång lyckades överlista Gunnilses målvakt med skott i mål till 1-2.

Gunnilse fick sedan en chans till kvittering. Det var efter 88 minuter då Ajdin Zeljkovic provade på en cykelspark men bollen klart utanför.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

En fantastisk match av Grebbestad, och du är rejält hes?
- Ja mycket, Det var såklart skönt att vinna efter den tuffa perioden vi haft.

Berätta lite kort om första halvlek
- Ganska jämn spelmässigt. Gunnilse hade några lägen och även vi. Men vi fick vl inte riktigt till det offensiva spelet. Defensivt låg vi bra och deras mål är ju en frispark.

50-50 läge på frisparken?
- Från vår vinkel kändes det allt så ja.

Andra halvlek var jämn i fem minuter, sedan var det bara ett lag på planen?
- Vi gör en jättebra andra halvlek, vi höjer oss och trycker ner Gunnilse. Dom har väl inget och vi har väl fem 100 procentiga lägen. Hela andra halvlek var en fröjd

Någon du vill lyfta fram idag?
- I framför alt andra halvlek har vi många bra men det är klart skall man nämna någon före den andre är det Felix Kristoffersson som skall nämnas.

Gunnilse IS-GIF 1-2 Gunnilse IS Bilder Gunnilse-Grebbestad

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀

Träningsmatch
Igår 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
2021-07-30 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.