Revansch för Oddevold som är vidare till final i DM

Grebbestad fick en smakstart på matchen när Mattias Svensson satte 1-0 redan efter fyra minuter. Men Oddevold replikerade snabbt och kunde sedan avgöra i den andra halvleken trots en mycket bra sista halvlek av Grebbestad.

Första halvlek
Med tre försvarsspelare borta pga skada var det inte speciellt positivt när mittbacken Tobias Carlsson tvingades kasta in handduken efter matchuppvärmningen. Snabb ändring i laget, in med Granit Berisha på högerbacken samt att Jimmie Larsson tog steget in som mittback.

Grebbestad med två raka vinster mot Oddevold (4-0 samt 2-0), fick en smakstart på matchen. För efter bara fyra minuter hittade Grebbestad upp med en boll till Rickard Johansson som fint tog emot och spelade till Mattias Svensson som med ett välplacerat skott prickade in 1-0.

Men glädjen över 1-0 blev allt annan än lång för bara två minuter senare var det kvitterat. Oddevold hittade ut med en crosspassning till Daniel Krezic vars inlägg nådde Tobias Mikaelsson som tog emot och prickade in 1-1 med ett distinkt avslut.

Oddevold spelade snabbt och med bollar på djupet och med fina crosspassningar men Grebbestad stod ändå upp bra. Inledningen till Oddevold spelmässigt.

Efter 13 minuter fick Oddevold en frispark i fint läge. Robin Janssons skott var nästan perfekt med skruvade sig tätt utanför, bra skott.

Men när Grebbestad fick till en chans efter 18 minuter med ett farligt inspel från Mattias Svensson som hårfint missade David Olsson började Grebbestad ta för sig mer i spelet.

Fem minuter senare ställde Grebbestad om snabbt och Mattias Svensson hittade fram till Christoffer Söderlund som blev fri mot Jonatan Hårenberg som kom ut fint och räddade.

Minuter senare, efter 24 minuter, kastade Daniel Vilhelmsson ett långt inkast och andrabollen damp ner fint till Victor Mollapolci som fick ett kanonläge men träffen var allt annat än bra och skottet högt över.

Efter en halvtimme sköt Serge Fabrice Tape ett härligt skruvat skott långt ute från kanten och Marcus Gerd fick slänga sig bakåt för att klara tippa bollen till en hörna.

Å tilläggstid var Oddevold ytterst nära att ta ledningen då man ställde om snabbt efter en Grebbestadshörna och Serge Fabrice Tape blev fri med Marcus Gerd som gjorde en fin reflexräddning och 1-1 stod sig till pausen.

Andra halvlek
Det var sedan nära att Grebbestad samma fina start som i första halvlek. Grebbestad fick nämligen en hörna och Mattias Svensson nickade fint vid första stolpen men bollen smet precis utanför den bortre stolpen.

Oddevold satsade hårt på fasta situationer som långa inkast med alla sina långa spelare. Och efter 50 minuter var ett sådant nära att resultera då man fick på en bra nick som Marcus Gerd räddade bra till en hörna. Såg tyvärr inte vem det var som nickade.

Hörnan i samma minut blev även den farlig då Serge Fabrice Tape kom upp högst och fick på en bra nick som Marcus Gerd klarade och i efterspelet blev det en ny hörna.

Och när nästa hörna gick hade klockan tickat upp till 51:a minuten och återigen kom Serge Fabrice Tape högst upp och nickade in 1-2.

Efter Oddevolds ledningsmål blev det allt mer Grebbestad som tog över tillställningen och var det bättre laget fram mot 75-80 minuter.

Och när Grebbestad efter 56 minuter fick straff då Rickard Johanssons skott tog på en Oddvoldshand såg det ut som Grebbestad skulle komma tillbaka i matchen. Men Granit Berishas straff gick över och förbannelsen består. Sju missade straffar av åtta är naturligtvis inte bra.

Och som om inte straffmissen var nog slog Oddevold till med en kontring efter en perfekt crosspassning till Daniel Krezic som löpte sig fri och sköt 1-3 via stolpen.

Grebbestad gav dock inte upp utan man pressade för en stund bra mot Oddevolds mål och efter 67 minuter hade man ett bra anfall som avslutades med ett bra skott av Rickard Johansson men tätt över efter touch av försvarare.

Och på den följande hörnan kom Ulrik Karnström upp högst och fick på en bra nick men rakt i händerna på en bra placerad Jonatan Hårenberg.

Och nästan direkt efter sköt Rickard Johansson ett bra skott utifrån men tätt utanför.

Och efter 70 minuter var Grebbestad yterst nära at få kontakt när man hittade Rickard Johansson som fint släppte vidare till Olle Kristoffersson som fick ett jätteläge men tyvärr inte prickade målet.

Minuten senare nickade Grebbestad farligt efter en hörna men Jonatan Hårenberg lyckades parera.

En mycket bra period av Grebbestad med konstant press mot Oddevolds mål men tyvärr inget mål.

Sista 10-12 minuterna satsade Grebbestad mer framåt vilket gav ytor för Oddevold att kontra Emil Niklasson hade ett bra skott efter 80 minuter men strax utanför.

På tilläggstid slog sedan David Olsson ett fint inspel mot Olle Kristoffersson men fjolårets Grebbestadsmålvakt Jonatan Hårenberg kunde rädda till en hörna.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Det blev ingen andra raka final i DM
- Nej, det var synd.

1-3 i Oddevolds favör. Men vi fick en smakstart på matchen men det kom en snabb replik
- Ja precis. Det var synd vi inte fick hålla ledningen lite längre.

Oddevold aningens bättre första 45 minuterna eller vad tycker du?
- Jag tycker det är en ganska jämn halvlek och det böljar lite i spelet. Men vi gör en bra första halvlek.

Tidigt 1-2 i andra halvlek efter flera farliga nickar där den sista då gav Oddevolds ledningsmål
- Ja. Dom är bra på fasta situationer men det var synd då fick utdelning där.

Efter målet svängde matchen över i fördel Grebbestad spelmässigt
- Vi gör en bra andra halvlek och vi har ett antal bra lägen så vi bör få utdelning.

Som helhet på matchen då, vann Oddevold rättvist eller skulle vi haft en förlängning?
- Jag tycker det är en jämn match där dom drar det längsta strået men vi har chanser till att både reducera och kvittera och kunde med lite flyt tagit ledningen. Men visst, dom hade väll några chanser med.

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Rickard Johansson slet oerhört och var framgångsrik i spelet.

GIF-IK Oddevold 1-3 IK Oddevold

Nu satsar vi mot höstsäsongens 20 matcher ⚽️💪 Forza GIF

Träningsmatch
2021-07-24 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
Imorgon 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.