Heroisk insats gav seger mot serieledande Skövde

Efter en mycket fin första halvlek ledde Grebbestad med 1-0 efter mål av Rickard Johansson. I den andra halvleken fick vi se ett härligt kämpande Grebbestad som stod upp mycket bra i Skövde jakt på kvittering.

Första halvlek
Grebbestad svarade för en mycket fin första halvlek och spelarna i Skövde verkade tagna på sängen och mitt i halvleken skrek spelare till bänken om ändringar i taktiken. Så skedde också då Skövde valde att spela fler långa bollar i stället för att försöka trixa sig igenom centralt.

Matchinledning var annars egentligen precis den matchbild jag förväntat sig med säkert och fint spelande Skövde, kanske serien bollskickligaste lag?

Men när Grebbestad efter sju minuters spel fick ett bra läge förändrades matchbilden helt. Grebbestad började nu vinna allt fler bollar centralt och man tog helt enkelt över spelbilden i halvleken.

Chansen efter sju minuter då? Jo det var Felix Kristoffersson som fick ett bra skottläge men skottet blev en perfekt passning till Anton Henriksson som styrde mot mål från nära håll men Markus Fröjd hann med och räddade.

Grebbestad behöll bollen sedan och fick in den till Rickard Johansson som sköt en volley men även här hann Markus Fröjd med och räddade.

Även om Grebbestad nu var det spelförande laget fick Skövde några riktigt bra chanser i halvleken. Första kom efter 12 minuter när Grebbestad missade ett uppspel och Skövde vände snabbt på spelet med boll ut till Sargon Abraham som försökte chippa in bollen som gick tätt över ribban.

Nästa chans gick till Grebbestad som spelade finurligt och Mattias Svensson lyfte fram till Christoffer Söderlund som sköt en bra volley som Markus Fröjd räddade.

Minuten senare missade dock Markus Fröjd ett uppspel och Rickard Johansson fick bollen och skulle skjuta snabbt då Markus Fröjd var långt ifrån mål men Rickard kapades då påpassligt av en Skövdespelare.

Ny Grebbestadschans kom bara ett par minuter senare. Granit Berisha lyfte in en frispark som Anton Henriksson kom upp bra på och nickade fram till Christoffer Söderlund som nickade från nära håll men återigen fick vi se en bra räddning från Markus Fröjd.

Grebbestad fortsatte att vinna bollar högt upp och satte sedan på djupet på Mattias Svensson som fick ett bra skottläge men skottet tämligen rakt på Markus Fröjd.

I slutet av halvleken fick vi se lite fler chanser från Skövde som när Sargon Abraham lyfte in till Gustav Karlsson som mötte direkt på volley men skottet över. Tid 35 min.

Efter 38 minuter var sedan Skövde ytterst nära att ta ledningen. Rasmus Örqvist lyckades tråckla sig förbi både Tobias Carlsson och Ulrik Karnström och fick sedan fritt skottläge men Grebbestads målvakt Marcus Gerd svarade för en lysande fotparad.

Men chansen var inte över efter Marcus Gerds fotparad för Skövde fångade upp returen och Oskar Mårtensson (tror ja det var) prickade ribban men skottet. Här var Grebbestad mycket nära att hamna i underläge.

Efter slarv i uppspelsfasen av Grebbestad fick Skövde nytt bra läge efter 41 minuter då man spelade in till Rasmus Örqvist som sköt bra men Marcus Gerd stod för en ny bra räddning, nu till en resultatlös hörna.

Efter dessa fina chanser för Skövde blev det Grebbestad som tog ledningen efter 43 minuter. Man vann ännu en boll högt upp i planen och vände ut till Christoffer Söderlund som slog ett bra inlägg. Inlägget nådde Anton Henriksson som nickade men Markus Fröjd klarade nicken men inte bättre än att Rickard Johansson kunde nicka in returen till 1-0.

Andra halvlek
Skövde öppnade sedan andra halvlek med chans direkt för Sargon Abraham men skottet gick rakt på Marcus Gerd.

Efter detta förväntade man sig en hård offensiv från Skövde och visst, dom hade väl mer boll än under första 45 minuterna men det riktigt tuffa offensiven uteblev.

Efter 52 minuter krossade Felix Kristoffersson fint till Granit Berisha långt ute vid sidlinjen men Granit vald ände att dra på en volley som smet tätt över ribban, ett lurigt skott.

Efter en timmes spel var Grebbestad nära att öka på ledningen när Mattias Svensson friställde Anton Henriksson som löpte helt ensam mot mål. Men kanske fick Anton lite för mycket tid på sig? Hur som helst fick vi se en ny fin räddning av Markus Fröjd, Skövdes bäste spelare denna dag.

Efter dryga 65 minuter fick Skövde ett par frisparkslägen där man kunde lyfta in bollen och den andra blev farlig då Rasmus Örqvist sköt men Grebbestad fick bort bollen men inte bättre än att den hamnade hos Bilos Yonakhir som fick ett bra skottläge men skottet högt över.

Efter att ha pressat på något mot Grebbestads mål fram till ca 70-75 minuter blev det mer Grebbestad på slutet när Skövdeblottade sig allt mer i jakten å kvittering. Och efter en frispark som Grebbestad lyfte in till Anton Henriksson som tog emot till Christoffer Söderlund som tog sig till skottläge men Christoffer fick inte på något vasst skott som därmed klarades enkelt av Markus Fröjd.

Sedan på tilläggstid fick först David Olsson et bra skottläge för Grebbestad som Markus Fröjd klarade innan det absolut sista som hände, i 94 minuten, var att Viktor Granat provade ett skott i snäv vinkel som Marcus Gerd klarade och därefter blåste domaren av matchen. Seger för Grebbestad!

Lite statistik från matchen:
Grebbestad-Skövde
Hörnor: 4-2
Frisparkar: 7-5
Avslut: 17-13
Inlägg: 13-10

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Stort grattis till 1-0 mot serieledande Skövde. Det måste väl kännas jäkligt gott just nu?
- Tack och visst känns det riktigt gott.

Matchinledning blev so jag förväntade mig med mycket boll för Skövde men sedan kom ni in bra i matchen
- Dom hade en del boll i början och det hade vi pratat om så det kom inte som någon nyhet.

Kändes som ni spelade taktiskt rätt mot dom?
- Ja, och det tvingade fram en förändring i deras spel där dom först försökte kombinera centralt så fick dom dra lite mer långa bollar. Ett bra tecken på att vår plan för matchen fungerade. Vi bröt tidigt och fick bra ytor framåt och fick då 6-7 bra lägen under första halvlek. Skövde hade väl tre på slutet men annars en bra halvlek av oss.

Beskriv andra halvlek
- Vi pratade om att ligga tajt första kvarten av andra halvlek. Vi låg rätt i positionerna och väntade på Skövde på ett strålande sätt. Vi fick också ett par fina kontringslägen. Skövde blev stressade ju längre matchen gick och dom hittade inga riktigt bra lägen.

En perfekt genomförd match och klockrent defensivt?
- Det tycker jag. En kopiös arbetsinsats av hela laget

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Idag måste kollektivet framhållas då vi gör ett grymt jobb över hela planen.

GIF-Skövde AIK 1-0 Skövde AIK Bilder Grebbestad-Skövde

En stor dag idag: Siljevi, Mackan och Mandic fyller år 🎂🇸🇪👏😀

Träningsmatch
Igår 12:00

HÖGSÄTERS GF
3-2

Genevi IP, Högsäter
Div II Norra Götaland
2021-07-30 19:00
LIDKÖPINGS FK (b)
IP Framnäs, Lidköping


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.